Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   "imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9226)

topcat 21.04.2010 15:09:55

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 237630)
Pentru ca Dumnezeu asteapta pana in ultimul moment! Pana in ultimul moment, ceasul al 13-lea chiar, spera la indreptarea omului! Spera ca acei parinti se vor indrepta sa poata oferi copilului ce-i trebuie. Iar din moment ce ei nu s-au indreptat, tot Dumnezeu repara "raul" facut - nasterea celui mic.

E ciudat sa spui despre cineva omiscient ca asteapta sa vada daca se intimpla ceva ;)

FiulRisipitor 21.04.2010 15:16:02

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 237625)
1. De ce nu ii ia pe toti care stie dinainte ca se vor vinova? Pe mine de ce nu m-a luat cit inca eram mic? Ii place sa vada cum ma chinui sau ce?
2. Ce faci cu copiii din Africa, unde ii maninca vulturii si nu e vorba de nici o familie si nici un El?
Mai astept explicatii

Ti-am spus de ce cred eu.... ce vezi tu rau poate face mult mai mult bine decat crezi. Sensibilizeaza pe unii; unii si daca traiesc cu o bucata de paine vor multumi lui Dumnezeu ca nu traiesc ca cei din Africa.
Si daca tot spui de Africa... cunosti principala "religie" de acolo? Satanism intr-un procent considerabil. Compara tarile crestine cu cele musulmane, hinduse, si alte religii.
Cat despre tine? Ma gandesc ca inca te rabda... stie ca intr-o zi te vei lamuri de adevar. Iar daca nu, atunci n-o sa poti comenta ca nu ti s-a dat timp destul.

Dumitru73 21.04.2010 15:16:14

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 237630)
Pentru ca Dumnezeu asteapta pana in ultimul moment! Pana in ultimul moment, ceasul al 13-lea chiar, spera la indreptarea omului! Spera ca acei parinti se vor indrepta sa poata oferi copilului ce-i trebuie. Iar din moment ce ei nu s-au indreptat, tot Dumnezeu repara "raul" facut - nasterea celui mic.

Oh, da. Asta este explicatia ce o asteptam.
Si pe copii ce mor in maternitati tot pana in ultima clipa ii asteapta?

FiulRisipitor 21.04.2010 15:20:33

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 237633)
E ciudat sa spui despre cineva omiscient ca asteapta sa vada daca se intimpla ceva ;)

Nu uita ca a lasat si liberul arbitru! Intr-o secunda poti trece de la iad la rai si invers. Da, asteapta sa-ti folosesti acest avantaj!

FiulRisipitor 21.04.2010 15:23:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237636)
Oh, da. Asta este explicatia ce o asteptam.
Si pe copii ce mor in maternitati tot pana in ultima clipa ii asteapta?

Dumitru ai gresit din nou: nu pe copil il asteapta - pe parinti, pe noi cei din jur. Pentru copil e totul clar! E fara greseala, nu are ce indrepta!

Dumitru73 21.04.2010 15:30:47

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 237639)
Dumitru ai gresit din nou: nu pe copil il asteapta - pe parinti, pe noi cei din jur. Pentru copil e totul clar! E fara greseala, nu are ce indrepta!

"tot Dumnezeu repara "raul" facut - nasterea celui mic" - ce vrei sa spui?

Florin-Ionut 21.04.2010 15:32:54

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 237625)
1. De ce nu ii ia pe toti care stie dinainte ca se vor vinova? Pe mine de ce nu m-a luat cit inca eram mic? Ii place sa vada cum ma chinui sau ce?
2. Ce faci cu copiii din Africa, unde ii maninca vulturii si nu e vorba de nici o familie si nici un El?
Mai astept explicatii

1. Cum ar arata lumea daca i-ar lua pe toti de mici in Rai? N-ar mai fi o lume libera, ar fi fara sens.

De la tine asteapta sa faci mai-binele, sa iubesti mai mult, sa crezi in viata eterna si in existenta Lui.

Eu am o teorie, ca moartea intervine in momentul cand ajungi la un minim al binelui de la care nu mai vrei sa te ridici spre Binele suprem. Atunci, daca ai trai mai mult, te-ai adanci in rau si mai rau ti-ar fi pentru totdeauna. Raul etern este un chin al spiritului care intelege realitatea in care n-a crezut pana atunci, o imposibilitate voita de a iubi desi esti iubit in continuare, nu torturile fizice pe care si le imagineaza unii.

2. Si mie mi-a ramas in memorie poza aia (ma intreb ce-o fi fost in mintea fotografului). Copiii din Africa ajung asa din cauza pacatelor parintilor si ale neamului lor. Prin putina suferinta pe care o suporta, multe pacate stramosesti sunt sterse. Ei oricum se mantuiesc, dar le fac si un bine involuntar rudelor trecute deja la cele vesnice.

FiulRisipitor 21.04.2010 15:33:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237643)
"tot Dumnezeu repara "raul" facut - nasterea celui mic" - ce vrei sa spui?

"raul" = nasterea celui mic
Am pus raul in ghilimele pentru ca nu este rau faptul ca s-a nascut, ci rau ca s-a nascut intr-un mediu unde se poate pierde acel suflet.

Dumitru73 21.04.2010 15:49:53

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 237647)
"raul" = nasterea celui mic
Am pus raul in ghilimele pentru ca nu este rau faptul ca s-a nascut, ci rau ca s-a nascut intr-un mediu unde se poate pierde acel suflet.

Si cum rezolva acest "rau"?
Printr-un deces. Interesant.

FiulRisipitor 21.04.2010 16:01:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237656)
Si cum rezolva acest "rau"?
Printr-un deces. Interesant.

Crestinii prefera varianta "l-a luat la EL" pe cel mic si poate si parintii (sau altii) sunt pe drumul cel bun (sa ajunga tot la EL). ;)

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:17:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.