Florin-Ionut |
21.04.2010 15:32:54 |
Citat:
În prealabil postat de topcat
(Post 237625)
1. De ce nu ii ia pe toti care stie dinainte ca se vor vinova? Pe mine de ce nu m-a luat cit inca eram mic? Ii place sa vada cum ma chinui sau ce?
2. Ce faci cu copiii din Africa, unde ii maninca vulturii si nu e vorba de nici o familie si nici un El?
Mai astept explicatii
|
1. Cum ar arata lumea daca i-ar lua pe toti de mici in Rai? N-ar mai fi o lume libera, ar fi fara sens.
De la tine asteapta sa faci mai-binele, sa iubesti mai mult, sa crezi in viata eterna si in existenta Lui.
Eu am o teorie, ca moartea intervine in momentul cand ajungi la un minim al binelui de la care nu mai vrei sa te ridici spre Binele suprem. Atunci, daca ai trai mai mult, te-ai adanci in rau si mai rau ti-ar fi pentru totdeauna. Raul etern este un chin al spiritului care intelege realitatea in care n-a crezut pana atunci, o imposibilitate voita de a iubi desi esti iubit in continuare, nu torturile fizice pe care si le imagineaza unii.
2. Si mie mi-a ramas in memorie poza aia (ma intreb ce-o fi fost in mintea fotografului). Copiii din Africa ajung asa din cauza pacatelor parintilor si ale neamului lor. Prin putina suferinta pe care o suporta, multe pacate stramosesti sunt sterse. Ei oricum se mantuiesc, dar le fac si un bine involuntar rudelor trecute deja la cele vesnice.
|