![]() |
A fi crestin implica a te elibera de orice patima, orice rau care exista in tine, pentru a lasa iubirea lui Dumnezeu sa patrunda cat mai mult sufletul tau. In viata asta invatam sa primim iubire, devenim capabili de asta(daca vrem). E o pregatire.
Totusi nu e chiar asa usor sa te despatimesti. Dumnezeu ne da ocazia sa facem asta, iar daca acceptam, ne ajuta, daca nu acceptam e prostia noastra. Unii oameni din trufie, orgoliu nu acceptam ca am gresit si ne agatam de orice pentru a respinge acest adevar. Patimile, pacatele sunt cu 2 taisuri. Pe de o parte provoaca putina placere iar pe de alta parte fac mult rau. Noi oamenii, uneori nu vrem sa acceptam ca aceste lucruri ne fac rau si ca am gresit si atunci ne luam de cei care ne trezesc constiinta(imi pare rau de cacofonie). Cautam sa ne amagim singuri. Biserica e trupul lui Hristos. El este capul iar noi madularele(daca vrem)..Biserica nu inseamna totalitatea clericilor(preoti episcopi etc). De asta nu greseste Biserica, ca gresim noi unii oameni nu inseamna ca a gresit Hristos si toata Biserica. |
Citat:
|
Citat:
tu nici nu stii ce inseamna credinta: sa crezi nu inseamna "sa crezi" in preot(om din carne si oase supus ,ispitelor ca oricare altul) ,ci sa crezi in Dumnezeu ,folosindu-te de preot ca de un instrument al lui Dumnezeu PREOTUL E INSTRUMENTUL LUI DUMNEZEU ,NU E DUMNEZEU . - Dumnezeu la judecata mea o sa ma intrebe de PACATELE MELE nu de PACATELE PREOTILOR sau ale altora; -"ca preotii sunt pacatosi" ,e doar un motiv viclean al ateilor ca sa SE JUSTIFICE DE CE NU vor sa creada IN Dumnezeu ; asta da logica ! -cand o sa te intrebe Dumnezeu :de ce ai facut cutare pacat ? pai ...n-am crezut in Tine din cauza preotilor Tai;Domnul o sa-ti raspunda : n-ai crezut in mine din cauza preotilor sau pentru ca nu ti-a placut invatatura si poruncile Mele ? :) daca poruncile Mele sunt bune de ce le faci tu "rele" ,din cauza preotilor ? preotii vor da seama de pacatele lor ,tu de pacatele tale... :) de obicei cei care ii judeca pe preoti fac lucruri mai rele decat ei ,in ascuns (cred ei) desigur . ia sa recunoasca ,daca e asa, prietenii nostri atei. |
cercetarea lucrurilor, o indeletnicire crestina
Citat:
Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun.(1Tes5.21) ,,Mari sînt lucrările Domnului, cercetate de toți cei ce le iubesc”(Ps111.2). Mi-am pus inima să cercetez și să adîncesc cu înțelepciune tot ce se întîmplă supt ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor.(Ecl1.13) M-am apucat și am cercetat toate lucrurile, cu gînd să înțeleg, să adîncesc, și să caut înțelepciunea și rostul lucrurilor, și să pricep nebunia răutății și rătăcirea prostiei.(Ecl7.25) |
un pretext pentru necredinta de care m-am plictisit
Citat:
Este exprimata prin ,, Lasa ca stiu eu ce fac preotii” R: 1Atunci Isus, pe cînd cuvînta gloatelor și ucenicilor Săi, 2a zis: ,,Cărturarii și Fariseii șed pe scaunul lui Moise. 3Deci toate lucrurile, pe cari vă spun ei să le păziți, păziți-le și faceți-le; dar după faptele lor să nu faceți. Căci ei zic, dar nu fac.(Mt23.1-3) Aceasta idee a fost preluata de zicala populara: ,,Fa ce zice popa, nu ce face el” |
Citat:
|
Citat:
Eu din ce am studiat am ajuns la concluzia ca multe din aceste scuze gasite preotilor sunt "ungeri ale textului" incluse prin pseudo-traduceri si adaugiri de catre aceeasi preoti pe motiv de auto-protejare si distantare de "plebea cirtitoare" Acum evident, ca Slava Domnului nu toti sunt asa ci exista acei oameni ai lui Dumnezeu, dedicati iubirii aproapelui CU ADEVARAT, putini este adevarat, de-i numeri pe degete , dar exista! |
Citat:
|
o postare infantila de ateu
Citat:
Spre exemplu:,,De frica societatii care iti sare in cap daca spui ceva rau de un preot, lumea barfeste pe la spate preotii care... ". De unde ai scos chestia asta ca lumea iti sare in cap daca spui ceva rau de un preot, din moment ce imagini cu preoti pacatuind sunt difuzate la stirile de la ora 19.00? De unde ideea ca lumea barfeste pe la spate? Eu vad ca se discuta intens pe fata, astfel de cazuri se discuta la stiri, la talk-show-uri, in ziare, pe internet, pretutindeni si e normal sa fie asa. Alt exemplu:,,reprezentatii ei refuza sa-si recunoasca greselile si, eventual, se acopera unii pe altii". Daca nu stiai, iti spun eu ca Biserica Ortodoxa afuriseste(excomunica) pe preotii care savarsesc pacate grave (homosexualitate, pedofilie, etc), iar pentru alte pacate preotii trebuie sa se supuna unei cainte indelungate pentru a fi iertati si pentru a fi lasati sa slujeasca din nou. |
Citat:
Cu ipocritii nu trebuie stat nici macar o secunda la discutie! De ce?..pentru ca majoritatea detin la perfectiune arta de a te face din vorbe! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:29:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.