Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Pentru cei ce isi doresc sa se casatoreasca,cititi cu atentie si cugetati in inimile (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8864)

Mihnea Dragomir 13.02.2011 19:19:04

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 337022)
Pentru o viata monahala avem nevoie de chemare, vocatie pentru ca majoritatea nu am rezista.

Principala problemă a vocațiilor în zilele noastre este insuficiența vocațiilor la viața căsătorită și nu insuficiența vocațiilor la viața monahală.

o nestiutoare_ 13.02.2011 19:21:10

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 337175)
Principala problemă a vocațiilor în zilele noastre este insuficiența vocațiilor la viața căsătorită și nu insuficiența vocațiilor la viața monahală.

Pai daca un om ramane in lume nu e obligat(cel putin partial) sa se casatoreasca?
Daca nu face asta,diavolul il va ispiti din ambele parti,asa spunea un parinte...

camy_d 13.02.2011 19:21:58

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 337028)
Dumnezeu sa te ajute sa te dumiresti!;)

Mulțumesc, Dumnezeu să te ajute și pe tine! :6:

I.Calin 13.02.2011 19:23:12

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 337179)
Pai daca un om ramane in lume nu e obligat(cel putin partial) sa se casatoreasca?
Daca nu face asta,diavolul il va ispiti din ambele parti,asa spunea un parinte...

Nu este obligat, trebuie doar să trăiască întru Hristos. Și cunosc nu un caz, ci o sumedenie de colegi de ai mei, trecuți de 40 de ani fără copii, necăsătoriți, celibi și în biserică. Să le ajute Dumnezeu.

I.Calin 13.02.2011 19:25:04

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 337179)

Nu este obligat, trebuie doar să trăiască întru Hristos. Și cunosc nu un caz, ci o sumedenie de colegi de ai mei, trecuți de 40 de ani fără copii, necăsătoriți, celibi și în biserică. Să le ajute Dumnezeu. (Cred că lor le e un pic mai bine decât celor căsătoriți:5:).

o nestiutoare_ 13.02.2011 19:27:53

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 337185)
Nu este obligat, trebuie doar să trăiască întru Hristos. Și cunosc nu un caz, ci o sumedenie de colegi de ai mei, trecuți de 40 de ani fără copii, necăsătoriți, celibi și în biserică. Să le ajute Dumnezeu. (Cred că lor le e un pic mai bine decât celor căsătoriți:5:).

Faceti o statistica...sau va comparati cu ei?;)

I.Calin 13.02.2011 19:30:46

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 337191)
Faceti o statistica...sau va comparati cu ei?;)

Nu fac statistici și nu mă compar, am vrut doar să spun că ai de ales și să rămâi totuși întru Hristos, my darling.

o nestiutoare_ 13.02.2011 19:35:31

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 337195)
Nu fac statistici și nu mă compar, am vrut doar să spun că ai de ales și să rămâi totuși întru Hristos, my darling.

Eu ma gandesc ca si daca ramai in lume si iti formezi o familie poti sluji...nu precum un calugar,dar totusi; ingrijesti de copii,ai grija sa manance toti membrii familiei,iti porti rudele pe la doctor, consolezi pe cei indurerati...
Dar daca doresti sa traiesti singur,nu-i mai bine sa-L urmezi pe Hristos in pustie?Sa-ti iei in spate crucea si sa te lepezi "radical"de lume?

I.Calin 13.02.2011 19:38:39

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 337200)
Eu ma gandesc ca si daca ramai in lume si iti formezi o familie poti sluji...nu precum un calugar,dar totusi; ingrijesti de copii,ai grija sa manance toti membrii,iti porti rudele pe la doctor, consolezi pe cei indurerati...
Dar daca doresti sa traiesti singur,nu-i mai bine sa-L urmezi pe Hristos in pustie?Sa-ti iei in spate crucea si sa te lepezi "radical"de lume?

Corect, corect, dar până la urmă, nu-i vorba de o alegere individuală? De să fim atât de drastici și să trasăm doar două moduri de a fi: căsătorit sau monah? Fiecare după cum consideră că e mai bine, nu-i așa? Poate că unul dintre ei nu s-a făcut monah nici nu s-a căsătorit dat fiind faptul că are un frate cu handicap (la 30 de ani ca unul de 7) de care trebuie să aibă grijă? Ce spui?

o nestiutoare_ 13.02.2011 19:44:04

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 337204)
Corect, corect, dar până la urmă, nu-i vorba de o alegere individuală? De să fim atât de drastici și să trasăm doar două moduri de a fi: căsătorit sau monah? Fiecare după cum consideră că e mai bine, nu-i așa? Poate că unul dintre ei nu s-a făcut monah nici nu s-a căsătorit dat fiind faptul că are un frate cu handicap (la 30 de ani ca unul de 7) de care trebuie să aibă grijă? Ce spui?

Ca-si poate gasi mantuirea in lume,slujind ingrijindu-si aproapele si bine ca duce o viata curata:).
Nu sunt sigura ca e topicul potrivit pentru asta,dar tot intreb.Si iertare pentru avalansa asta de interogatoriu:))...
Acelasi parinte zicea ca sunt numai 2 cai(in ceea ce priveste vietuirea in Hristos) :
Casatoria si monahia.Spunea ca o a treia nu exista, adica sa vietuiesti in lume necasatorit,fiindca diavolul...(am mai zis de asta...).

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:57:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.