Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Miscarea de rezistenta a poporului roman impotriva deznationalizarii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8859)

Langu 19.03.2010 23:01:42

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 225265)
"Oameni" ca adi copilul minune din start nu pot raprezenta neamul romanesc, vazand ca ei sunt niste alogeni, straini fata de acest neam!

Oricat ai incerca sa slefuiesti un tigan prin incercarea de a-l face roman, tot un tigan ramane!

Dupa "90 Romania s-a transformat in Rumania,rromi,limba rumani...
Intrebare:-Daca "slefuiesti" incet,incet un roman tot ruman ramane?

Antoni0 20.03.2010 00:07:37

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 225827)
Dupa "90 Romania s-a transformat in Rumania,rromi,limba rumani...
Intrebare:-Daca "slefuiesti" incet,incet un roman tot ruman ramane?

Ce inseamna "rromi", "limba rumani"? Eu stiu doar de tigani si de limba tiganeasca!

Un etnic roman tiganizat, printr-o schimbare majora se poate intoarce inapoi la matca neamului; un tigan, in nici un caz, vazand diversitatea biologica, spirituala si prapastia culturalo-sociala in care se afla aceasta etnie!

dorinel78 20.03.2010 10:05:20

Am citit ca Petre Roman a introdus termenul de romi in anii 1990. De asemenea am auzit ca in Grecia sunt tinuti in rezervatii speciale, nu au ce căuta prin orașe.

Langu 20.03.2010 15:26:08

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 225840)
Ce inseamna "rromi", "limba rumani"? Eu stiu doar de tigani si de limba tiganeasca!

Un etnic roman tiganizat, printr-o schimbare majora se poate intoarce inapoi la matca neamului; un tigan, in nici un caz, vazand diversitatea biologica, spirituala si prapastia culturalo-sociala in care se afla aceasta etnie!

RRom si lb.romani este in realitate tiganul si limba tiganeasca.Pe programul 2 al TV.Spania se tot repeta un reportaj, "el camino de Santiago",despre o familie de tigani(din cei cu cortul) care lucrau prin satele brasovene.Si stiti cum se termina reportajul? Cam asa:-Si ceea ce-si doresc cel mai mult "los rumanos" este o tara si sunt voci care spun ca cea mai indicata este...Rumania.Cum ar trebui sa ne sune o asa constatare noua romanilor?

Antoni0 20.03.2010 16:17:51

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 225939)
RRom si lb.romani este in realitate tiganul si limba tiganeasca.Pe programul 2 al TV.Spania se tot repeta un reportaj, "el camino de Santiago",despre o familie de tigani(din cei cu cortul) care lucrau prin satele brasovene.Si stiti cum se termina reportajul? Cam asa:-Si ceea ce-si doresc cel mai mult "los rumanos" este o tara si sunt voci care spun ca cea mai indicata este...Rumania.Cum ar trebui sa ne sune o asa constatare noua romanilor?

Tiganii au toti o patrie, si acea patrie a fost si este India! Insa ce sa te astepti de la niste paraziti, care cunosc doar furtul si talharia!

Langu 20.03.2010 17:18:10

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 225954)
Tiganii au toti o patrie, si acea patrie a fost si este India! Insa ce sa te astepti de la niste paraziti, care cunosc doar furtul si talharia!

Pai...uite ca nu au toti aceeasi patrie,cei din Spania spun ca au venit din Egipt.Aci se fac mari eforturi pt. integrarea lor.Cred ca va fi aproape imposibila schimbarea mentalitatii lor tinand seama ca sustin ca sunt descendentii lui Noe si ca trebuie sa traiasca din "mana" fratilor si nu din "sudoarea fruntii" ca noi,ceilalti.

Antoni0 20.03.2010 18:14:55

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 225966)
Pai...uite ca nu au toti aceeasi patrie,cei din Spania spun ca au venit din Egipt.Aci se fac mari eforturi pt. integrarea lor.Cred ca va fi aproape imposibila schimbarea mentalitatii lor tinand seama ca sustin ca sunt descendentii lui Noe si ca trebuie sa traiasca din "mana" fratilor si nu din "sudoarea fruntii" ca noi,ceilalti.

Istoric vorbind, ei de acolo vin, din India!

Din punctul meu de vedere, unica solutie la problema tiganeasca este deportarea lor! Pe acestia nu'i vei schimba nici cu educatia, nici cu legea crestina, cu nimic!

De pe timpul lui Cuza se tot incearca o "integrare"... mai rau este ca acum o mare parte din romani s'au integrat ei in societatea tiganeasca, uitand ca defapt asa isi tradeaza toti inaintasii neamului!

Langu 21.03.2010 13:57:04

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 225990)
Istoric vorbind, ei de acolo vin, din India!

Din punctul meu de vedere, unica solutie la problema tiganeasca este deportarea lor! Pe acestia nu'i vei schimba nici cu educatia, nici cu legea crestina, cu nimic!

De pe timpul lui Cuza se tot incearca o "integrare"... mai rau este ca acum o mare parte din romani s'au integrat ei in societatea tiganeasca, uitand ca defapt asa isi tradeaza toti inaintasii neamului!

Nu stiu daca deportarea ar fi cea mai buna solutie.Cred ca ar fi mai eficienta educarea de catre insasi tiganii culti,cei care au reusit sa se rupa de cort,de aceasta forma invechita de a trai.Ei ar fi cei mai pregatiti si cei mai buni cunoscatori in gasirea solutiei. Chestiunea este ca acestia se declara romani insa continua sa apere mentalitatea anterioara.Ceva asemanator am vazut la unii romani pe aci, prin Spania,care dupa ce au cerut nationalitate au impresia ca sunt ceva mai...deosebiti.Eu sunt convins ca avem mult de lucru,in primul rand cu noi insine,suntem usor de dezbinat,destul de toleranti si "prosti" de buni.Cu "romanii" integrati cam ai dreptate desi in marea majoritate,daca esti mai atent,provin din familii mixte,nu sunt nici rmani,nici tigani sunt...goi,se iubesc doar pe ei insisi.

hanico 21.03.2010 14:07:32

Nimic nu justifica cruzimea in vorba sau fapta

nea Nicu care a meritat sa fie impuscat, nu o dat ci de zeci de ori.[/quote]

Andrei Cozia nu incetezi a ma uimi, desi o vreme nu te-am mai deranjat.
Deci dupa tine Ceausescu merita impuscat de mai multe ori???
Uiti ca Dumnezeu i-a dat viata prin parintii sai si tot Dumnezeu trebuia sa-i hotarasca si ora mortii, nu revolutionarii. Desi nu sunt nostalgica dupa regimul comunist, care ma forta sa ma scol la 3 noaptea ca sa stau iarna pe un ger de crapau pietrele, pentru 2 litri de lapte dulce si unul batut, cred ca Ceausescu nu trebuia impuscat. Iar tu Andrei mai adu-ti aminte ca suntem in postul mare si mai lasa polemicile pe seama celor care nu-l cunosc pe Dumnezeu si mai au o scuza pentru ceea ce spun.

antoniap 21.03.2010 19:28:06

“Trădarea” de la Toplița?

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:17:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.