Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Viitorul FOARTE apropiat al Occidentului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8623)

Don_Juan 25.02.2010 22:38:27

Eu mi-am dat seama de niste paradoxuri:
Cu cat esti mai strans legat de societate, cu atat esti mai departat de oameni.
Cu cat comunici mai mult, cu atat spui mai putine.
Cu cat dispui de mai multe informatii, cu atat esti mai dezinformat.
Cu cat ai mai multe lucruri care iti plac, cu atat esti mai nefericit.
In concluzie noi habar nu avem ce este bun pentru noi.

Eu sincer am ajuns sa ii invidiez pe tarani. Vreau sa ma mut la tara si sa traiesc dintr-o agricultura de subzistenta. Fara bani, fara informatie, fara sute de mii de oameni care sa imi respire in ceafa.

Ponticvs 25.02.2010 22:40:39

Corect!
Asa se explica si de ce au primit tarile din est in UE.Aveau nevoie de membri cotizanti.

Ponticvs 25.02.2010 22:41:27

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 216787)

Corect!
Asa se explica si de ce au primit tarile din est in UE.Aveau nevoie de membri cotizanti.

anna21 25.02.2010 22:50:14

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 216789)
Eu mi-am dat seama de niste paradoxuri:
Cu cat esti mai strans legat de societate, cu atat esti mai departat de oameni.
Cu cat comunici mai mult, cu atat spui mai putine.
Cu cat dispui de mai multe informatii, cu atat esti mai dezinformat.
Cu cat ai mai multe lucruri care iti plac, cu atat esti mai nefericit.
In concluzie noi habar nu avem ce este bun pentru noi.

Eu sincer am ajuns sa ii invidiez pe tarani. Vreau sa ma mut la tara si sa traiesc dintr-o agricultura de subzistenta. Fara bani, fara informatie, fara sute de mii de oameni care sa imi respire in ceafa.

Imi amintesti de tatal meu.
Si el are cam aceleasi idei.. dar nu s-a mutat niciodata la tara, cu toate acestea.
Si cand a ajuns la concluzia 3.. a hotarat ca o biblioteca este inutila si si-a dat cartile, dar in cativa ani a aparut alta biblioteca plina.
Nu este de acord cu avalansa de informatii.. dar si-a facut un blog in care-si exprima opiniile..
Adica, din sistem nu prea ai cum sa iesi, daca nu ai ajuns sa traiesti cu adevarat dureros aceste lucruri (pe care abia le constientizeaza unii).

AlinB 25.02.2010 23:12:41

Societatea te impovareaza atunci cand ajungi sa consumi patimas ceea ce-ti ofera.

De aici vin pe urma toate relele.

Interesanta prezentare, ceea ce merita cu adevarat retinut ar fi cam asa:

1. Tarile care si acum sunt privite ca "second hand" gen India si China vor deveni urmatoarele superputeri, cel putin la capitolul "resurse umane".
Desi SUA nu se va da usor la o parte, a dovedit lumii intregi ca o cadere a economiei lor, poate pune intreaga lume pe jar.

2. Tehnologia informatiei va fi un domeniu cheie in viitor si cine cauta un viitor e bine sa se orienteze pe directia asta. Insa si riscurile sunt pe masura.

3. Optimism necontrolat - pana in 2013 se va produce un calculator care sa depaseasca capacitatea de calcul a creerului uman.
Depinde despre ce vorbim aici, daca despre capacitatea de a afla prin calcul mental a 10000000 cifra dupa virgula a lui PI, poate.

Insa per ansamblu, nu exista nici hardware -ul nici algoritmii care ar putea reproduce capacitatile creerului uman.
Si putin probabil ca va exista in urmatorii 20 ani considerabil mai multa intelegere despre cum functioneaza practic creerul uman, decat pana acum.

Apropo de carti. la volumul actual de informatie, viitorul este tip Google.
Asta binenteles, nu face inutila cultura general-particulara (din domeniul de interes), pentru a putea cauta/manipula corespunzator informtia electronica.

Si o trista paradigma. Daca pana acum informatia era innacesibila sau accesibila doar acea informatie care sprijinea un punct particular de vedere, acum exista atata informatie care sprijina TOATE punctele de vedere, incat un om cu greu isi poate da seama ce mai este adevarat si ce nu.

Mai rau, cei obisnuiti cu informatia pe furate, dupa logica: ceea ce este oficial si usor de gasit e gresit/fals, ceea ce se afla "pe sub mana", pe la coltz de blog, scris pe fitzuici, etc. e musai adevarat, traisc o adevarata tragedie a dezinformarii.
De altfel cu o slaba pregatire intelectuala si proverbiala comoditate in a digera profund informatia si a-i verifica veridicitatea, iau automat de bun ceea ce face parte din a doua categorie, fiind victime sigure a excrocilor informationali.

A se lua aminte!

costis 25.02.2010 23:15:14

Citat:

În prealabil postat de Ponticvs (Post 216748)
Din punctul meu de vedere cantitatea de informatie este prea mare si lucrurile se misca prea repede fapt care o sa ne consume rapid in cazul in care nu ne rupem de val.
Ce este de facut?
Iti alegi viteza dorita(1-a sau a 2-a) si mergi pe drumul tau.
Nu sunt un cunoscator temeinic al tainelor ortodoxiei dar am gasit niste variante in meditatia zen.Lasi lucrurile sa curga pe langa tine!
Am si o problema:
-Stie cineva un preot cu har pe langa Constanta?

Cred ca si ortoxismul are caile lui pentru a te rupe de val. Nu vreau sa spun ca am putea fi si cei lume isihasti, dar am observat ca si exprimarile foarte scurte si dense din Patericul Egiptean au capacitatea de a "stabiliza" , a "linisti" procesele mentale (cred ca mai bine decat "koan-ii", apropo de unele scoli ale orientului).
Problema e ca si in scrierile ortodoxe a aparut fenomenul abundentei de informatii si nu mai ajungi la cele care ar putea sa te ajute mai mult. Eu am gasit relativ repede patericul ,dar la "Avva Dorotei" sau "Staretul Moise" (al Optinei) am ajuns mai greu. Parca si timpul este mult mai presant fata de anii 98-2002 , cand am inceput sa citesc carti ale unor parinti relativ recenti.
Mi se pare ca e important sa ajungi la ce ar fi esential pentru viata ta si sa te tii cat poti de calea pe care o gasesti, problema e ca pentru generatia care isi incepe cautarile acum e mult mai greu "sa caute" din cauza abundentei de informatii . Cred ca multi preoti, teologi sau laici scriu cate o carte fara sa vada daca asta nu a fost scris anterior, sau fac cate o compilatie din alte scrieri in loc sa recomande scrierile originale ( in cazul in care acestea sunt in librarii).

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:36:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.