![]() |
Citat:
Serios? Eu n-am auzit in Biserica barbati care sa se certe de la o strana dar femei da. Spunea un parinte ca au ajuns sa se dea in judecata, chit ca erau rude. Ca sa nu mai zic cam cum arata prieteniile intre femei fata de cele intre barbati. Vorbind la modul general, exista un soi de agresivitate feminina care are un mod distinct de a se manifesta fata de cea a barbatului, dar ea exista si din anumite puncte de vedere o depaseste ca magnitudine, intensitate si mai ales..rautate. Ca sa nu mai vorbesc ca in mod evident treci sub tacere toate remarcile care le-am facut vizavi de responsabilitatile femeii in ecuatia casatoriei, inclusiv cea de a nu colabora/consimti cu statutul ei de victima. Si da, fiecare poate fi victima lipsei de intelegere din partea celuilalt care considera apriori si absolut ca celalalt este si trebuie sa fie multumit cu ceea ce i se ofera, fara a se intreaba ce asteapta de fapt, care ii sunt problemele, neimplinirile, nemultumirile, frustrarile chiar etc. Dar faptul ca gandirea ta este mai degraba feminista decat crestina cred ca este destul de evident, asa ca si punctele noastre de vedere nu pot fi decat opuse, chiar ca n-are sens sa continuam polemica. |
Super
Citat:
Ma culc ca's obosit. |
Citat:
|
la bine si la greu impreuna pentru mantuire
Renunta la a mai cauta sfaturi pe acest forum. Parerile sunt impartite si te pot dezorienta, cauta un duhovnic f bun si cerei ajutorul in aceasta problema. Casatoria se face o singura data si pentru ca ea nu merge asa cum trebuie e vina ambilor soti, mai mult sau mai putin. In spatele fiecarui barbat puternic este o femeie puternica. Pentru un barbat este dificil ca sotia lui sa nu ii fie sprijin si cade usor in pacat, iar pentru femeie este usor sa dea cu piciorul unui barbat pacatos si plin de vicii. Dar oare asa s-au casatorit?
|
Citat:
Poate ati uitat,cei care o tot indemnati sa ramana cu acel om,ca intr-o casnicie e nevoie de doi care sa traga targa la liman,nu doar de unul,pentru ca,atunci,aia nu mai e casnicie,e iad in doi,din care si niste prunci nevinovati au de suferit. |
raspuns la toate mesajele
Sunt de acord cu voi dar nu in totalitate,dar explicati-mi voi cum a putut un om sa traiasca cu o fata de 16 ani,cand el avea 2 copii si era insurat,cum poti sa traiesti cu un om cand ai incercat sa vb cu el cat se poate de serios cand el traieste numai in minciuna si prefera o viata ascunsa....astea fiind si raspunsurile lui..Credeti ca nu am luptat exact cum zice sfanta biserica?L-am dus la 4 preoti la care le-a promis sub patrafiru acestora ca nu o sa mai umble cu alte femei si ca o sa incerce sa se schimbe....Cum credeti ca e sa suporti 18 ani sa stai cu un om...care bea cate 3 zile...dupa care 3 le zace...?Am incercat tot ce este posibil omeneste..m-am rugat am umblat la biserici preotii pentru el...dar in zadar....nu el e sprijinul meu ci eu pentru ca eu a trebuit mereu...sa ii platesc toate datoriiile...si sa ma descurc cu toate ...eu am suportat ponoasele...iar el a adunat laudele.....ma injura mereu de mortii stiind ca eu l-am iubit fff mult pe tatal meu care ..datorita lui am acum o casa la copii si imi pot intretine copii si pe el...Spuneti-mi voi ce credeti ca mai este de facut pentru un astfel de om?VA MULTUMESC PENTRU MESAJE ,SFATURI,PARERI...DUMNEZEU SA VA AJUTE LA TOTI!
|
Citat:
Nu cred ca un barbat "trece prin asta". Nu are cum. 1. Pentru ca toate astea le suporti in calitate de MAMA. Daca nu ar fi fost copiii, ar fi plecat precis. Cand esti mama nu vezi decat proprii copii in fata ochilor: cum sa pleci cand ei vor suferi din cauza divortului? 2. Sfaturi ca "fii smerita" nu-si au rostul. O astfel de situatie este in sine o scoala de smerenie! Cine trece prin asta ajunge sa se considere mai putin decat un gunoi! Soare D, tu ai deschis un topic a carui idee evident te urmareste si pe acest thread Citat:
Femeia nu este un mijloc de satisfacere a nevoilor, iar nevoia sexuala NU este stapana peste om! De altfel, dorintele sexuale sunt mult mai usor de controlat decat lacomia de mancare, fumatul etc. Ai grija sa nu-ti faci si tu sotia sa sufere.. sarcina este o perioada f grea din punct de vedere emotional. Un astfel de punct de vedere denota egoism. (Incearca si vei vedea ca se poate trai fara sex si mai mult de un an, asta ca sa-ti raspund la celalat topic. Este greu doar la inceput, dar apoi este chiar usor). |
Citat:
Ai toata admiratia mea! Cred ca tu stii cel mai bine cat poti duce! Din cat stiu Biserica accepta divortul pt adulter si in alte situatii in care viata ta intru Hristos este amenintata. Deja ai suportat multe, dar sa stii ca nimic nu este intamplator si tu la mantuirea ta lucrezi. Dumnezeu le vede pe toate. Dumnezeu sa te ajute! |
to heaven and back
Citat:
Insusi faptul ca Alina a postat pe acest forum si nu pe un altul este un mare pas inainte si arata implicit faptul ca ea cauta o rezolvare crestineasca a problemei, cauta mangaiere si alinare a starii actuale. In scenariu propus de tine, fiecare se comporta dupa puterea proprie si spun "Doamne fereste!" sa ne trezim intr-o astfel de realitate. Indiferent de cum ne-am comporta noi, indiferent de gradul de toleranta de care dam dovada, sfaturile bune pe care le dam raman caci - te intreb eu - nu dau oare chiar si oamenii rai sfaturi bune copiilor lor? Doamne ajuta! |
Citat:
Ce ne facem in cazul Alinei care si ea a nadajduit ,a iertat, a indurat dar roadele nu au aparut ? Cata speranta s-a dus pe apa deznadejdii dupa fiecare recidiva a sotului ...cate lacrimi si suspine ..cate perne ude de lacrimile singuratatii ..cata nadejde irosita ca se va indrepta ,atunci cand s-a nascut primul copil...al doilea.. Greu ,tare greu sa platesti o viata pt o alegere nefericita facuta la 16 ani .. foarte greu pt copii .. Cat priveste cum vede Biserica astfel de cazuri ..sunt sigura ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere . Stiu o situatie asemanatoare ..fara copii , fara adulter ...dar si fara iubire si intelegere cu scandaluri repetate , cu lipsa respectului elementar pt socrii lui , in casa carora locuia dar separat in alt corp de casa . ..injuraturi , usi sparte si amenintari cu moartea ca ,, acum iti crap capul ,, ..uneori spunea ca regreta si ea-l credea si spera ..dar ca orice minune linistea dura cam trei zile si din te miri ce totul se repeta astfel incat au ajuns sa doarma separat .. dupa cinci ani femeia care l-a iubit si a tot sperat si-a luat inima in dinti si -a spus toata nefericirea ei ...parintelui sau duhovnic. De patru ani nu mai fusese la dansul . Ai era rusine de dansul sa-i spuna , de sfintenia lui ai era rusine .Cu lacrimi s-a spovedit cerand indrumare ce sa mai faca . Nici n-a lasat-o sa termine de povestit tot ce avea pe suflet , ca i-a spus foarte categoric : DESTUL ,DESTUL . NU VREAU SA MAI AUD ! A INCETAT DRAGOSTEA NU MAI E FAMILIE . Du-te la sfat si fa ce trebuie. Duhovnicul este Parintele Arsenie Papacioc . |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:34:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.