Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Problema mea cu ortodoxia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6313)

cristiboss56 18.05.2009 16:01:45

Deci :

Sute de cantine sociale sub tutela B.O.R. , 20 de biserici din capitală dau zilnic mese calde și unele la domicili, zeci și zeci de centre sociale pentru copiii defavorizați sunt și centre de noapte, peste 50 de puncte tip Policnică pentru analize , diagnostice medical, deschiderea primului mare Spital patronat de B.O.R , centre de îngrijire pentru bătrâni, oameni singuri și în dificultate ( circa 35 pe țară ) etc, etc. Vorbești în hulă și nu-mi place , mai ales cand ataci pe cineva pe nedrept și mai ale B.O.R.

sophia 18.05.2009 17:35:16

Nu vorbesc in hula Cristi.
Daca este asa cum spui, inseamna ca s-au intamplat acum, in ultimii ani si este bine oricum. Ma bucura.
Eu aud insa mereu de cazuri de familii/oameni (si eu m-am lovit de asta personal)care nu au cu cine lasa oameni bolnavi grav, sau cu dementa, la domiciliu. Caminele si spitalele costa mult si nu ofera conditii.
Poate ca nu sunt asa facute public si nu le stie lumea inca.
Si ma gnadeam si la manastiri care pot ajuta copii strazii luand-ui si educandu-i pana la majorat. Daca zici ca sunt ajutati si acestia atunci este bine.
Ce inseamna sub tutela BOR: se ocupa preoti, monahi?

windorin 18.05.2009 18:54:34

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 139120)
Si ma gnadeam si la manastiri care pot ajuta copii strazii luand-ui si educandu-i pana la majorat. Daca zici ca sunt ajutati si acestia atunci este bine.

Manastirile nu au voie sa se ocupe cu asistenta sociale. Temeiuri puternici la Parintele Paisie Aghioritul. Monahismul ce se dedica asistentei este un monahism denaturat. Asistenta trebuie lasata mirenilor, care se lenevesc a face ce trebuie.

Un calugar ce are grija de batrani sau copii nu mai are grija de pravila lui, de nevointa si rugaciune.
Urmarea, disparitia calugarilor, despre care tot citim in toate cartile.

monica.miholca 18.05.2009 19:01:51

Sunt destule asociatii care chiar incearca sa faca ceva pentru semenii lor. Exista Asociatia Provita, Centrul Sf Arhangheli la Iasi (Maica Siluana Vlad), Asociatia Flantropica Medical Crestina Cristiana Cluj, si centrul Al Anon Cluj pentru familiile persoanelor dependente de alcool. si cred ca mai sunt inca multe altele. numai ca "tac si fac". pacat insa ca nu au parte de mai multa "publicitate". asa ar putea si lumea cu probleme sa stie ca are unde apela.

cristiboss56 18.05.2009 19:03:31

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 139120)
Nu vorbesc in hula Cristi.
Daca este asa cum spui, inseamna ca s-au intamplat acum, in ultimii ani si este bine oricum. Ma bucura.
Eu aud insa mereu de cazuri de familii/oameni (si eu m-am lovit de asta personal)care nu au cu cine lasa oameni bolnavi grav, sau cu dementa, la domiciliu. Caminele si spitalele costa mult si nu ofera conditii.
Poate ca nu sunt asa facute public si nu le stie lumea inca.
Ce inseamna sub tutela BOR: se ocupa preoti, monahi?

Da Sofia dragă așa este, sunt preoți, preotese, mireni si autoritățile locale implicate în acest sens. Sunt așezăminte unde copiii iau masa, își fac lecțiile și unii sunt în regim de semiinternat. De asemenea , parohii care distribuie odată pe săptămână alimente sau zilnic oferă o masă caldă pentru bătrâni și persoanele singure, aflate în dificultate. Sunt programe în derulare , pe zone, cu responsabili nominalizați ce cel puțin odată pe lună, repet cel puțin odată pe lună, prezintă un raport de activitate în acest sens. Nu se face tam tam precum la sectanți, dar există o preocupare constantă a B.O.R. , iar Sectorul Social Filantropic coordonat de Preasfințitul Ciprian Câmpineanu, împreună cu Sectorul Economic Financiar își fac treaba, mai ales de doi ani încoace. Au fost înfințate creșe, grădinite sub tutela B.O.R , noi cantine sociale și acțiunea este în plină desfășurare. Sunt programe concrete , dragă Sofia , gen : "Hrană la domiciliu" ; "O lume mai bună" ; "Un zâmbet de copil" ; Centre medico-farmaceutice ; Centre de îngrijiri paleative, etc, etc. Lucrurile încep să se miște, se simt, se văd pentru cei în nevoi. Să recunoaștem când treburile merg spre bine, să nu fim răi și orbi și puși tot timpul pe critică și gâlceavă. Să vedem și partea bună, iar loc de mai bine tot timpul va fi . Să mulțumim Bunului Dumnezeu că ne păzește si ne întărește Biserica noastră și să fim bucuroși că avem și slujitori vrednici. Uscături au fost , sunt și vor mai fi , precum și profitori, excroci și falși slujitori, dar timpul îi triează și -i vădește ! Important că mergem în direcția cea bună. Doamne ajută !+

Anna 18.05.2009 19:16:55

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 139135)
Da Sofia dragă așa este, sunt preoți, preotese, mireni si autoritățile locale implicate în acest sens. Sunt așezăminte unde copiii iau masa, își fac lecțiile și unii sunt în regim de semiinternat. De asemenea , parohii care distribuie odată pe săptămână alimente sau zilnic oferă o masă caldă pentru bătrâni și persoanele singure, aflate în dificultate. Sunt programe în derulare , pe zone, cu responsabili nominalizați ce cel puțin odată pe lună, repet cel puțin odată pe lună, prezintă un raport de activitate în acest sens. Nu se face tam tam precum la sectanți, dar există o preocupare constantă a B.O.R. , iar Sectorul Social Filantropic coordonat de Preasfințitul Ciprian Câmpineanu, împreună cu Sectorul Economic Financiar își fac treaba, mai ales de doi ani încoace. Au fost înfințate creșe, grădinite sub tutela B.O.R , noi cantine sociale și acțiunea este în plină desfășurare. Sunt programe concrete , dragă Sofia , gen : "Hrană la domiciliu" ; "O lume mai bună" ; "Un zâmbet de copil" ; Centre medico-farmaceutice ; Centre de îngrijiri paleative, etc, etc. Lucrurile încep să se miște, se simt, se văd pentru cei în nevoi. Să recunoaștem când treburile merg spre bine, să nu fim răi și orbi și puși tot timpul pe critică și gâlceavă. Să vedem și partea bună, iar loc de mai bine tot timpul va fi . Să mulțumim Bunului Dumnezeu că ne păzește si ne întărește Biserica noastră și să fim bucuroși că avem și slujitori vrednici. Uscături au fost , sunt și vor mai fi , precum și profitori, excroci și falși slujitori, dar timpul îi triează și -i vădește ! Important că mergem în direcția cea bună. Doamne ajută !+

De ce nu fac mai multa reclama ca poate unii-s mai comozi si nu merg avizi sa ajute, sa scotoceasca, sa dreaga, sa ajute. Da poate daca vad un afis, ceva isi mai zic: hai sa merg si eu, poate ajut si eu cu ceva. Uite eu de exemplu sunt din categoria asta. Si de fiecare daca cand vad ca se impart pliante pe strada tot sper ca e ceva chemare la voluntariat. In biserica nimeni nu zice nimic, toate zici ca se fac in secret. Eu cred ca foarte multi ar ajuta, dar trebuie incurajati. Sunt multi deprimati pentru ca nimeni n-are nevoie de ei, daca ar da macar din greseala peste activitati sociale sunt sigura ca le-ar creste stima de sine. Ar trebui sa existe si "incurajatori". Uneori oamenii au nevoie doar de un mic impuls din exterior, nu vine intotdeauna de la ei. Ca suntem facuti sa traim in comuniune, vedem pe ala si pe ala ca face, apoi mergem si noi sa vedem.

sophia 18.05.2009 19:27:11

Windorin, scuza-ma dar mi se pare o aberatie ce spui tu.
Nu stiu cine este Parintele Paisie Aghioritul si cand a spus asta.
Mirenii au serviciu, au de castigat bani si au familii, asa ca in mare parte nu lenevesc. Muncesc mult si au greutati. Ei trebuie sa se intretina pe ei si pe familiile lor.
Monahii du dispar din cauza activitatilor sociale. Daca or fi tentatii cu asta, atunci inseamna ca nu sunt ei destul de rezistenti la ele.
Daca dispar, este din alte motive si vom putea discuta asta pe alt fir.
Exista, asa cum spune Monica Asociatia Cristiana si in Bucuresti si ain alte orase. De ei stiam si erau singurii la un moment dat si acolo lucrau...maici.
Si stiu ca la unele manastiri erau inainte bolnite und erau lasati spre ingrijire batrani bolnavi.
Peste tot in lume sunt maici din diverse confesiuni care se ocupa si de scoli si de anumite spitale, sau de cei nevoiasi in tari sarace.
O vecina de-a mea a fost vizitata cu ani in urma acasa de o maica. Dar nu venea decat scurt timp si pentru lucruri usoare ( dat un medicament, adus o mancare).
Ar fi bine, asa cum spune si Monica, sa se stie cine unde si ce servicii ofera, pentru ca cererea este mare si nu stiu oamenii unde sa caute. Nu trebuie sa se ascunda.
Sunt oameni care nu au cu cine lasa rude varstnice cu boli grave, paralizii si demente, chiar 24 ore din 24 la un pret mai accesibil si in care sa aibe incredere. Nu doresc nimanui sa ajunga in situatia asta cu parinti sau bunici, sau alte rude. Eu stiu ce inseamna.
Ma bucur daca voi spuneti ca lucrurile incep sa se miste.

cristiboss56 18.05.2009 19:29:14

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 139139)
De ce nu fac mai multa reclama ca poate unii-s mai comozi si nu merg avizi sa ajute, sa scotoceasca, sa dreaga, sa ajute. Da poate daca vad un afis, ceva isi mai zic: hai sa merg si eu, poate ajut si eu cu ceva. Uite eu de exemplu sunt din categoria asta. Si de fiecare daca cand vad ca se impart pliante pe strada tot sper ca e ceva chemare la voluntariat. In biserica nimeni nu zice nimic, toate zici ca se fac in secret. Eu cred ca foarte multi ar ajuta, dar trebuie incurajati. Sunt multi deprimati pentru ca nimeni n-are nevoie de ei, daca ar da macar din greseala peste activitati sociale sunt sigura ca le-ar creste stima de sine. Ar trebui sa existe si "incurajatori". Uneori oamenii au nevoie doar de un mic impuls din exterior, nu vine intotdeauna de la ei. Ca suntem facuti sa traim in comuniune, vedem pe ala si pe ala ca face, apoi mergem si noi sa vedem.

Inainte de toate Ana, mai des pe la Biserică, apoi Ortodoxia nu-i gălăgie și reclamă. De vrei asta, sunt zeci de secte doritoare de noi adepți . Tonul meu va fi foarte aspru pentru cei ce spun ceva și defapt nu spun nimic.

sophia 18.05.2009 19:50:58

Anna are dreptate. Cristi eu stiu ca tu vrei smerenie, dar sa nu cadem in extreme, ca nu foloseste nimanui.

Anna 18.05.2009 19:53:18

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 139142)
Inainte de toate Ana, mai des pe la Biserică, apoi Ortodoxia nu-i gălăgie și reclamă. De vrei asta, sunt zeci de secte doritoare de noi adepți . Tonul meu va fi foarte aspru pentru cei ce spun ceva și defapt nu spun nimic.

Ma duc la biserica in fiecare saptamana, si la biserici diferite, mai des vrei?
Si de ce sa nu fie reclama? Si Hristos si Apostolii faceau reclama, o mers prin toata lumea, n-o stat acasa sa leneveasca.
Si nici macar n-am cerut reclama la ortodoxie, citeste cu atentie. Am cerut reclama la activitatile sociale, si nu reclama de cat de minunate is, ci reclama de cat ajutor au nevoie si cat de mult bine ar face ca oamenii sa mai mearga sa puna mana...

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.