![]() |
Deci :
Sute de cantine sociale sub tutela B.O.R. , 20 de biserici din capitală dau zilnic mese calde și unele la domicili, zeci și zeci de centre sociale pentru copiii defavorizați sunt și centre de noapte, peste 50 de puncte tip Policnică pentru analize , diagnostice medical, deschiderea primului mare Spital patronat de B.O.R , centre de îngrijire pentru bătrâni, oameni singuri și în dificultate ( circa 35 pe țară ) etc, etc. Vorbești în hulă și nu-mi place , mai ales cand ataci pe cineva pe nedrept și mai ale B.O.R.
|
Nu vorbesc in hula Cristi.
Daca este asa cum spui, inseamna ca s-au intamplat acum, in ultimii ani si este bine oricum. Ma bucura. Eu aud insa mereu de cazuri de familii/oameni (si eu m-am lovit de asta personal)care nu au cu cine lasa oameni bolnavi grav, sau cu dementa, la domiciliu. Caminele si spitalele costa mult si nu ofera conditii. Poate ca nu sunt asa facute public si nu le stie lumea inca. Si ma gnadeam si la manastiri care pot ajuta copii strazii luand-ui si educandu-i pana la majorat. Daca zici ca sunt ajutati si acestia atunci este bine. Ce inseamna sub tutela BOR: se ocupa preoti, monahi? |
Citat:
Un calugar ce are grija de batrani sau copii nu mai are grija de pravila lui, de nevointa si rugaciune. Urmarea, disparitia calugarilor, despre care tot citim in toate cartile. |
Sunt destule asociatii care chiar incearca sa faca ceva pentru semenii lor. Exista Asociatia Provita, Centrul Sf Arhangheli la Iasi (Maica Siluana Vlad), Asociatia Flantropica Medical Crestina Cristiana Cluj, si centrul Al Anon Cluj pentru familiile persoanelor dependente de alcool. si cred ca mai sunt inca multe altele. numai ca "tac si fac". pacat insa ca nu au parte de mai multa "publicitate". asa ar putea si lumea cu probleme sa stie ca are unde apela.
|
Citat:
|
Citat:
|
Windorin, scuza-ma dar mi se pare o aberatie ce spui tu.
Nu stiu cine este Parintele Paisie Aghioritul si cand a spus asta. Mirenii au serviciu, au de castigat bani si au familii, asa ca in mare parte nu lenevesc. Muncesc mult si au greutati. Ei trebuie sa se intretina pe ei si pe familiile lor. Monahii du dispar din cauza activitatilor sociale. Daca or fi tentatii cu asta, atunci inseamna ca nu sunt ei destul de rezistenti la ele. Daca dispar, este din alte motive si vom putea discuta asta pe alt fir. Exista, asa cum spune Monica Asociatia Cristiana si in Bucuresti si ain alte orase. De ei stiam si erau singurii la un moment dat si acolo lucrau...maici. Si stiu ca la unele manastiri erau inainte bolnite und erau lasati spre ingrijire batrani bolnavi. Peste tot in lume sunt maici din diverse confesiuni care se ocupa si de scoli si de anumite spitale, sau de cei nevoiasi in tari sarace. O vecina de-a mea a fost vizitata cu ani in urma acasa de o maica. Dar nu venea decat scurt timp si pentru lucruri usoare ( dat un medicament, adus o mancare). Ar fi bine, asa cum spune si Monica, sa se stie cine unde si ce servicii ofera, pentru ca cererea este mare si nu stiu oamenii unde sa caute. Nu trebuie sa se ascunda. Sunt oameni care nu au cu cine lasa rude varstnice cu boli grave, paralizii si demente, chiar 24 ore din 24 la un pret mai accesibil si in care sa aibe incredere. Nu doresc nimanui sa ajunga in situatia asta cu parinti sau bunici, sau alte rude. Eu stiu ce inseamna. Ma bucur daca voi spuneti ca lucrurile incep sa se miste. |
Citat:
|
Anna are dreptate. Cristi eu stiu ca tu vrei smerenie, dar sa nu cadem in extreme, ca nu foloseste nimanui.
|
Citat:
Si de ce sa nu fie reclama? Si Hristos si Apostolii faceau reclama, o mers prin toata lumea, n-o stat acasa sa leneveasca. Si nici macar n-am cerut reclama la ortodoxie, citeste cu atentie. Am cerut reclama la activitatile sociale, si nu reclama de cat de minunate is, ci reclama de cat ajutor au nevoie si cat de mult bine ar face ca oamenii sa mai mearga sa puna mana... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.