zoridezi |
23.07.2009 18:08:42 |
Citat:
În prealabil postat de Traditie1
(Post 155945)
Inteligenta, cunoasterea si virtutile crestine nu presupun un spirit apatic, acrit, specific batrânilor sau un comportament rezervat specific oamenilor adulti. Acreala e o boala a sufletului iar comportamentul "matur" este o masca sociala. În functie de vârsta, oamenii adopta un tip de comportament considerat "normal" ,"adecvat" de catre majoritate. Este deci un conformism, o fatarnicie.
Stim ca adolescentii vor sa arate maturi si la fel la vârste mai înainte oamenii adopta o imagine "matura", dar la minte nu devin mai inteligenti prin asta.
|
Pai tocmai asta voiam sa zic si eu, nu e bine sa fim nici prea imaturi, dar nici sa confundam maturitatea cu o fata acra. Apostolul Pavel, ne spune sa nu fim copii la minte, adica infantili cum a descris Andreicozia, ci la rautate.
Nu vreau sa pretind ca eu as fi matura, departe de mine gandul asta, chiar eu insami ma comport mai rau decat un copil de 6 ani si nu ma laud cu asta... ba si eu ma jucam sims, tomb raider, age of empires, dar mi-am dat seama ca nu e bine, pentru ca viata crestina presupune sacrificiu, rugaciune, lupta cu patimi, nicidecum distractii de genul asta.. dar fiecare isi traieste viata cum vrea, nu ma bag eu cu bocancii in viata omului.
|