![]() |
Citat:
|
Citat:
Oricum de la revolutia bolsevica (1917) si pana prin 1990 au murit din cauza comunistilor intre 100 si 200 de milioane de oameni ,pe tot globul. |
"Comunismul crima continua" (Petre Tutea) audio:
http://jos-comunismul.blogspot.com/2...pre-crima.html |
hayku
"Am intrebat trandafirul ce este Dumnezeu, si trandafirul a-nflorit."
|
1 atașament(e)
Citat:
|
Citat:
Este un hayku, scurt poem japonez cu forma fixa (17 silabe), pe care nu-mi mai amintesc unde l-am citit. Mi-a ramas in minte fara sa-i retin autorul. Daca nu ma inseala memoria, cred ca la Nikos Kazantzakis care il citeaza ori "Raport catre El Greco", ori in "Iisus rastignit a doua oara". |
Interviu cu Dumnezeu, de Octavian Paler
Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci... zise > Dumnezeu. > - Daca ai timp... i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit. > - Timpul meu este eternitatea... Ce întrebari ai > vrea sa-mi pui? > - Ce te surprinde cel mai mult la oameni? > Dumnezeu mi-a raspuns: > - Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc > sa creasca.....iar apoi tânjesc iar sa fie copii; ca > îsi pierd sanatatea pentru a face bani... iar apoi > îsi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea. > Faptul ca se gândesc cu teama la viitor si uita > prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici > viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata > si mor ca si cum nu ar fi trait. > Dumnezeu mi-a luat mâna si am stat tacuti un timp. > Apoi am întrebat: > - Ca parinte, care ar fi câteva dintre lectiile de > viata pe care ai dori sa le învete copiii tai? > - Sa învete ca dureaza doar câteva secunde sa > deschida rani profunde în inima celor pe care îi > iubesc... si ca dureaza mai multi ani pentru ca > acestea sa se vindece; sa învete ca un om bogat nu > este acela care are cel mai mult, ci acela care are > nevoie de cel mai putin; sa învete ca exista oameni > care îi iubesc dar pur si simplu înca nu stiu sa-si > exprime sentimentele; sa învete ca doi oameni se pot > uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada în mod > diferit; sa învete ca nu este suficient sa-i ierte > pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte > pe ei însisi. > - Multumesc pentru timpul acordat....am zis umil. Ar > mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie? > Dumnezeu m-a privit zâmbind si a spus: > - Doar faptul ca sunt aici, întotdeauna... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:32:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.