Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Tabietul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4883)

cristiboss56 09.11.2008 20:41:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 99863)
Probabil ai dreptate si nu probabil ci sigur ca in astfel de "chestii"nu te contrazic, ci invat de la tine. Placerea de a sta pe forum, este folositoare, pentru ca altfel nu ar mai fi placere. Nu?

Dar sa nu uitam ca nu toate "placerile" sunt folositoare, sunt mai mult amagitoare. Oricum iti multumesc Silvestar, tu insati find cea mai veche pe acest forum.

Anca-Miha 09.11.2008 21:21:24

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 99858)
Anca daca tu ai suparat pe cineva, inseamna ca eu ce am facut ? Pai de la tine sî de la Mirela am invatat a b c -ul crestin, adaptat pentru forum. Sa sti ca e un tabiet forumul, dar e cu folos , atata timp cat nu ne indepartam de la rugaciune. Eu recunosc ca imi cam ciupeste din orele de rugaciune, dar asta e, scriu cu placere si va iubesc pe toti.

Cred ca glumesti, Cristiane.

cristiboss56 09.11.2008 21:47:25

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 99873)
Cred ca glumesti, Cristiane.

Nu glumesc ! Cu ce sa glumesc ? Sunt cativa din voi dupa care m-am "scolit" si mi-ati fost si imi sunteti de folos. Este ceva rau in asta? Cu siguranta nu. Eu la randu-mi invat si ajut pe altii. Suntem o familie virtuala aici, dar foarte reala.

Loryb 09.11.2008 21:52:08

Pai Cristi, al tau tabiet care e? Sa nu zici ca n-ai!

Si daca tot vorbiti de ajutor pe forumul acesta, cine-mi spune si mie cum pun zambareti in mesaje?

Thheo 09.11.2008 22:03:08

Cu postarea zambaretilor sunt si eu numai ochi si "urechi"

cristiboss56 09.11.2008 22:22:24

Citat:

În prealabil postat de Loryb (Post 99880)
Pai Cristi, al tau tabiet care e? Sa nu zici ca n-ai!

Si daca tot vorbiti de ajutor pe forumul acesta, cine-mi spune si mie cum pun zambareti in mesaje?

Pai sa o luam in ordine . Acum nu mai stiu de sunt tabieturi sau placeri, dupa ce mi-a atras atentia silvestar ca sa nu facem confuzia dintre tabiet si placere. Dar oare tabietul nu se naste si din placere ? Dar nu ma contrazic cu silvestar, find mult mai scolita ca mine si ca multi de aici. Bautul cafelei acasa, la servici si iar acasa, cititul la ore fixe. Cu fumatul am luptat mult in viata mea. Singurul care m-a pus la punct a fost Duhovnicul meu Parintele Paul. Am fumat 25 -30 de ani. Am avut caderi din nou si iar indreptare si iar caderi si iar indreptare. Singurul medic al meu este Duhovnicul . Ce n-au reusit o armata de oameni, a reusit Duhovnicul, Biserica in general. Alte tabieturi, placeri, pigulitul plantelor, izolarea in meditatie si odihna. Nu mai stiu. Ma mai gandesc si o sa-ti mai spun. Emotioanele sunt mare problema, vad. Eu le-am accesat la noroc, la intamplare, dar oare exista noroc, intamplare. Nu, nu cred. Asa a fost sa fie. Nu sunt expert in net, poate altii sa-ti spuna tie si lui Thheo , ce si cum.

cristiboss56 28.05.2011 19:35:29

Tabietul o forma a iubirii de sine

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/fap...i-de-sine.html

Liviu33 28.05.2011 21:23:13

Eu recunosc ca mi-am ridicat tabieturile la rang de cult! Dimineata ma trezesc cu 2 ore mai devreme sa mi le cultiv. Daca stau bine sa ma gandesc m-au ajutat chiar-mi-au impus o anume disciplina care se rasfrange in mai toate activitatile!

Yasmina 28.05.2011 22:07:37

Tabieturile apar o data cu varsta,de aceea am impresia ca sunt o dovada a maturarii persoanei,chiar a imbatranirii-cele mai multe tabieturi le are un batran,pe cand la un tanar aproape lipsesc.

Eu beau cafea de foarte multi ani,insa niciodata nu ma scol din timp pt a o prepara;ma trezesc doar pt a ma pregati la serviciu,apoi beau cafeaua mai tarziu dupa ce am ajuns la job.

Am observat ca unele persoane din familia mea sunt atat de legate de tabieturi incat nu le puteam scoate din casa: oprelisti date de programe de tv preferate,showuri,filme,obiceiul de a te relaxa dupa serviciu in fotoliu-toate acestea te fac un sclav,pe cand interactiunea cu viata de afara,cu oamenii iti dau un sentiment opus,de libertate.
Pe altcineva nu o puteam scoate afara din casa in week end deoarece era dependenta de curatenie,ordenie,sterilizat(chiar daca locuia singura),cred ca tine si de anumite "fixisme"cu care o persoana se impovoreaza de-a lungul vietii...

cristiboss56 28.05.2011 22:08:25

Citat:

În prealabil postat de Liviu33 (Post 364617)
Eu recunosc ca mi-am ridicat tabieturile la rang de cult! Dimineata ma trezesc cu 2 ore mai devreme sa mi le cultiv. Daca stau bine sa ma gandesc m-au ajutat chiar-mi-au impus o anume disciplina care se rasfrange in mai toate activitatile!

Cu doua ore mai devreme , pentru niste tabieturi , inseamna ca sunt chiar de folos si merita osteneala !

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:17:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.