Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre suflet (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=400)

antiecumenism 14.11.2006 14:45:13

Citat:

În prealabil postat de sovidiu
...

Eu vreau sa o conving pe Jeniffer de existenta sufletului de asta i-am pus aceste intrebari. Am vrut sa-i arat ca exista oameni care au avut moarte clinica si au fost constienti de suflet, exista ocultisti care calatoresc cu sufletul prin astral (care e lumea demonilor), si exista credinciosi sau sfinti care au fost condusi de ingeri prin rai sau iad.

Deci intrebarile erau pt ea nu pt tine.

Iar la vami, la judecata nu stiu ce o sa ma fac,pesemne cer ajutorul Maicii Domnului ca sa ma scape de demoni si sa nu ma traga in ‘jos” inspre iad.

mioara 14.11.2006 15:00:40

Citat:

În prealabil postat de maria55
Si eu m-am intrebat de multe ori , daca sint bune aceste lacrimi , daca nu cumva ii fac rau celui plecat . Din cauza asta am indreptat lacrimile mele catre Dumnezeu si am plins cerind odihna celui disparut . Trag nadejde ca nu i-am facut rau .
Cred ca e rau daca incepi sa plingi intrind in dialog (sau monolog)cu sufletul celui mort ,indrugind "verzi si uscate" .
Apoi invatatura Bisericii cum ca sufletele lor sint participante la Sf.Liturghie m-a bucurat. Gindul ca e acolo numai ca nu-l vad imi da alta stare (de bucurie).
Ma intreb cine-i aduce ? Sint chemati , de cine ? Daca sufletul nu e la bine paraseste starea aceea pentru Sf.Liturghie ? Chiar daca in viata n-a mers la Biserica ?
Multe sint de intrebat dar mi-e teama sa nu cercetez prea adinc .
Doamne ajuta !

Maria, am citit undeva ca sufletele celor decedati sunt aduse in Biserica de catre ingerii lor pazitori(care nu ne parasesc nici dupa moarte) in timpul Sf. Liturghii in momentul in care sunt pomenite la Proscomidie si raman cu noi pana la sfarsitul slujbei. De aceea inainte de parastase se face Sf. Liturghie pt. ca sufletele sa fie si ele de fata la parastasul pt. ei. Si chiar daca ar fi in iad, sufletul este adus cand este pomenit la Proscomidie, avand si el parte de usurare. Ce dragoste poate fi mai mare decat aceasta, pe care ne-o arata Dumnezeu, prin faptul ca ne da sansa sa fim in comuniune cu cei plecati dintre noi, in Biserica Sa?
Eu cred ca lacrimile dupa cel plecat dintre noi sunt normale. Nu este buna jalea ceea care duce la deznadejde, ca si cum sufletul celui decedat s-ar fi pierdut pt. totdeauna. Insa noi, ca ortodocsi, stim ca sufletele lor sunt in mana lui Dumnezeu si avem obligatia sa ne rugam pt. ei cat mai suntem pe pamant. Doamne ajuta!

CM 14.11.2006 17:41:19

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism
Citat:

În prealabil postat de sovidiu
...

Eu vreau sa o conving pe Jeniffer de existenta sufletului de asta i-am pus aceste intrebari. Am vrut sa-i arat ca exista oameni care au avut moarte clinica si au fost constienti de suflet, exista ocultisti care calatoresc cu sufletul prin astral (care e lumea demonilor), si exista credinciosi sau sfinti care au fost condusi de ingeri prin rai sau iad.

Deci intrebarile erau pt ea nu pt tine.

Iar la vami, la judecata nu stiu ce o sa ma fac,pesemne cer ajutorul Maicii Domnului ca sa ma scape de demoni si sa nu ma traga in ‘jos” inspre iad.

pentru antiecumenism ref Jeniffer,
Poti sa expui cate argumente vrei, unui om care nu CREDE, nu ai ce sa-i faci. Este optiunea lui pana la urma.
Dar pot sa dau cu presupusul ce va face Jeniffer dupa moarte... Se va "trezi" ca exista in continuare, va fi fascinata de experienta, va fi total diferita pentru ca nu va mai avea trup, si ..... isi va aminti de un personaj intitulat antiecumenism pe care l-a intalnit pe un forum crestin-ortodox din Romania care a incercat sa o convinga de existenta sufletului. Si-si va zice in sinea ei: ia te uita, a avut dreptate...

Cel mai rau insa este, din punctul meu de vedere ca, noi nu suntem pregatiti informational si sufleteste pentru lumea de dincolo.
Si s-ar putea ca, experienta cea noua sa ne copleseasca.
Si cel mai important, trebuie sa ne depasim frica.
Frica nu ne va ajuta nici acolo asa cum nu ne ajuta nici aici.
In sufletul fiecaruia este cuibarita frica privind trecerea. Daca am reusi sa privim cu seninatate si sa pasim cu seninatate, ar fi o dovada de mare credinta.

maria55 14.11.2006 18:46:28

CM ,
ma faci sa rid cu "ia te uita a avut dreptate " , cred ca va fi ceva extraordinar , de necuprins in cuvinte ! Si atunci vom multumi lui Dumnezeu si ne va fi rusine de toate gindurile pacatoase pe care le-am avut in aceasta lume .(lipsa de nadejde mai ales ).
Mioara ,
e foarte frumos ce scrii tu ,bine ar fi sa fie asa .
Si iarasi ne va fi rusine cind vom vedea ce mult ne-a iubit Dumnezeu .Nu mai scriu sa n-o iau razna .
Doamne ajuta!

CM 15.11.2006 12:05:51

Citat:

În prealabil postat de maria55
CM ,
ma faci sa rid cu "ia te uita a avut dreptate " , cred ca va fi ceva extraordinar , de necuprins in cuvinte ! Si atunci vom multumi lui Dumnezeu si ne va fi rusine de toate gindurile pacatoase pe care le-am avut in aceasta lume .(lipsa de nadejde mai ales ).
Mioara ,
e foarte frumos ce scrii tu ,bine ar fi sa fie asa .
Si iarasi ne va fi rusine cind vom vedea ce mult ne-a iubit Dumnezeu .Nu mai scriu sa n-o iau razna .
Doamne ajuta!

Maria55,
Nu cred ca ai inteles exact ce am vrut eu sa spun. Eu ma refeream la primele momente dupa deces cand sufletul paraseste trupul. Acele prime momente sunt foarte importante si nici nu cred ca te intampina cineva cu flori si urale si nici cu lumina multa. Sufletul nu se duce imediat in ceruri, mai sta pe Pamant, viziteaza locurile unde a fost, se gandeste la cei dragi. Si, esti total singur, pe cont propriu. Nu prea ai cum sa-ti dai seama de maretia lui Dumnezeu in acele momente daca nu ai realizat-o cat ai trait.
Eu cred ca este greu pentru majoritatea. Si nu cred ca vom avea nici aceleasi sentimente pe care le avem acum. Sufletul nu este tot una cu trupul si are cu totul alta parere decat noi. Am mai povestit ceva despre asta.
Important este sa pastram iubirea in suflet si dupa trecere, si sa nu avem alte ganduri, pentru ca suntem cam "dezgoliti" si daca nu beneficiem de ajutorul ingerilor..... Oricum om trai, om muri si sigur vom vedea fiecare dintre noi ce se intampla.

maria55 15.11.2006 15:38:34

CM,
ma gindeam la cazul fericit cind omul s-a invrednicit de mila lui Dumnezeu ,nu la jeni ..si nici la mine .
Stiu si eu ca "starea de dincolo" trebuie traita mai intii aici , dar nu cred ca stim toate caile Domnului , pentru ca sint oameni care se mantuiesc pe patul de moarte . Am citit undeva ca cineva fiind in suferinta de moarte a recunoscut ca sotia lui pe care el a maltratat-o toata viata , afost un inger . Si s-a mantuit , pentru ca ea se rugase pentru el .
Tare multe asi vrea si eu sa stiu , dar nu sint sigura ca toate imi vor fi de folos.
Undeva vorbeai de contradictie sau asa ceva . Cred ca sint multe familii in stare de "razboi crestin" ,si cred ca tocmai aceasta lupta si curaj uneori , va duce la mantuire , poate si aceluia care asupreste ...stie Dumnezeu.
Doamne ajuta !

jeniffer 15.11.2006 17:45:50

Se descopera inca taine ale anatomiei umane, se stie ca in stare de somn sau relaxare, imaginile iau alte aspecte, creierul fiind adormit. A crede ca zeul pomenit de evrei este altceva decti metafora, in timpuri unde scrierea era rezervata, este a inchipui un univers imaginar.

CM 15.11.2006 18:56:17

Citat:

În prealabil postat de jeniffer
Se descopera inca taine ale anatomiei umane, se stie ca in stare de somn sau relaxare, imaginile iau alte aspecte, creierul fiind adormit. A crede ca zeul pomenit de evrei este altceva decti metafora, in timpuri unde scrierea era rezervata, este a inchipui un univers imaginar.

Draga Jeniffer,
Vad ca esti mai mult inclinata spre stiinta decat spre religie, asa ca o sa-ti dau un raspuns stiintific fundamentat.
Poti cauta pe internet informatii despre fizica cuantica. Cercetarile recente au demonstrat stiintific ca este posibila realizarea unei punti intre stiinta si spiritualitate. Si aici a nu se confunda cu religia. Religiile sunt multe si diferite. Prin experimente stiintifice s-a ajuns la concluzia ca exista Dumnezeu si ca totul i se datoreaza.
Nu pot sa detaliez aici dar, informatie exista suficienta pe internet si daca ai rabdare sa cauti, poti sa depasesti negarea divinitatii. Nu neg ca daca nu ai o pregatire cat de cat in fizica, este destul de dificil a intelege.
Pana la urma, tot acolo va ajunge omenirea, nu conteaza daca pe calea experimentului stiintific sau a convingerii religioase, important este rezultatul: constientizarea.
Apoi, va incepe un proces total diferit de ce se intampla acum cand ne contrazicem in argumente. Sper ca vom apuca acele momente.

jeniffer 20.11.2006 03:03:36

"intre stiinta si spiritualitate", spiritualitatea este si altfel decit cea cu zei buni si rai, adica fara, cea omeneasca, unde acestia nu exista.

Numai religiosi pot afirma ca s-a demonstrat existenta zeului, in realitate nu se poate avea urma de el, natura a evoluat in sute de milioane de ani.

Poti gasi surse stiintifice, doar despre stiinta, nu despre ce se inchipuie despre necunoscut, ci despre chimia primitiva. http://www.futura-sciences.com/news-decouverte-source-energie-origine-vie-terre_8962.php

ory 22.11.2006 15:49:43

Jeniffer,esti asa succinta in raspunsuri incat am impresia ca nici nu le gandesti,ci doar le etalezi copiate dintr-o carte fara argumente.Oare chiar nu exista macar o experienta in viata ta care sa ateste faptul ca "ai nevoie de acest Dumnezeu!"????,ai nevoie de un crezamant divin care sa-ti aline la un moment dat disperarea,pentru ca bazandu-ne doar pe noi insine in fiecare clipa a vietii tumultoase,ne putem impotmoli intr-o incertitudine dureroasa...Nu stiu,cu adevarat este mult prea vasta lumea si spiritul in care traim,si este greu sa ne dedicam unei singure directii cu precizie,dar uneori poate fi vitala aceasta farama de credinta cu care incercam sa suportam mai usor problemele iminente ale vietii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:30:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.