Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cipurile RFID supuse atentiei publice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3409)

Iustin44 28.03.2008 08:53:41

Avem totusi exemplul lui Iosif care in Egipt, fiind luminat de Dumnezeu, a strans prisosul celor 7 ani de belsug pentru 7 ani de seceta. Ori noi ne facem atatea griji pentru jumatate din aceasta perioada de timp in care Dumnezeu va mai scurta si zilele , plus ca sunt destule alimente ce pot tine peste 3-4 ani. In orice probleme ale vietii Dumnezeu ne lumineaza si chiar de multe ori ne da mura in gura pentru a gasi solutii optime. Cum Sfintii Parinti au spus ca scaparea crestinilor va fi prin vagauni si pesteri ale muntilor, ar trebui de acum inainte sa ne obisnuim noi si copii nostri cu muntele care are legile si caracteristicile lui care se deprind in ani de zile.

ancah 28.03.2008 09:02:44

Ai dreptate, Iustin, caci nestiind cand va fi momentul, e bine sa se obisnuiascasi copiii atat cu postul, cat si cu muntii, precum spui. Dar unde nu sunt munti, ce vor face oamenii?

vsovi 28.03.2008 11:34:26

Iustin44 draga, pe vremurile de mai demult oamenii cu Dumnezeu erau intzeleptzi, eu recunosc ca n-ash fi in stare de nimic shi ca ash muri repede din pricina neputintzei a-mi asigura viatza...

shi hai sa-tzi dau un scenariu:

apre buletinul-contbancar-semnatura digital= modificare botez, ateu, lepadare de Numele scris in Cartea Vietzii... deci sa zicem ca vrei sa ramai fidel lui Hristos...

-totzi banii din banca nu-i potzi scoate decat prin buletinul respectiv, deci adio bani in banc
-totzi banii, aurul, hartiile de banca, monezile sunt eliminatzi, ramane doar conturile cu bani imaginari in depozitele respective, bani de la serviciul pe care il ai shi care nu ii potzi accesa decat prin sistemul cu buletin-card
-nu mai exista bani disponibili shi astfel nu potzi plati nimic, nici curentul, nici intretzinerea, nici hrana...astfel ca eshti nevoit sa vinzi, dar nu ai cum ca bani itzi poate da doar pe card-buletin
-trebuie sa pleci, sa paraseshti domiciliul, unde te duci, ca toate sunt ale statului sau ale particularilor shi impozitele trebuiesc platite ca altfel te pot pune sa faci pushcarie sau itzi confisca ce ai shi itzi vinde shi restul itzi baga pe card, dar daca n-ai buletin? ce-i intereseaza, te interneaza la nebuni sau la pushcarie, cred ca vor fi singurele locuri de scapare, dar incercand sa te trateze te vor dopa cu somnifere pana cedezi shi izti fac buletin, la fel in pushcarie
-sa zicem ca ajungi pe undeva ascuns, prin natura, prin padure, cu o desaga de mancare shi cu hainele de pe tine... cat crezi ca rezishti? ai stat nemancat o saptamana intreaga? nu, trei zile ai stat? nu, 24 de ore fara sa mananci nimic shi fara sa bei nimic ai stat? poate ca ai stat... ei bine pe vremurile alea nici apa shi nici verdeatza nu prea va fi ca va fi seceta mare ca se va crapa pamantul...
-shi sa zicem ca-tzi pui alimente la frigider, poi nu tzin, ca n-ai bani de curent, iar daca furi sau nu respectzi poruncile sau cineshtie ce-tzi da prin cap este la fel cu aia lepadatzii...
-vei dori sa mergi pe la manastiri, dar fiind in aceiashi situatizei cine te va primi, iar ei la fel vor fi prigonitzi ca nu vor mai primi bani, poate totushi se vor milostivi oamenii shi ne vor da alimente, dar cica va fi dupa razboi, se vor uni dupa razboi care va fi foarte rapid shi apoi il vor introna, pe antihrist, shi vor fi shi multe boli, probabil apele vor fi otravite, radioactive, deci itzi potzi da seama ca nu exista shanse de scapare... un om fara apa rezista cateva zile, iar fara mancare cam o luna, doar rugaciunea shi Dumnezeu il va putea ajuta, dar atunci vor ataca dracii shi rugaciunea se va preface in desfranare shi spurcaciune...

deci iata ce coshmar ne ashteapta shi nu este ca pe vremea lui Iosif cu cei 7 ani, shi ca aceia au rezistat atunci shi noi vom rezista, nu, ca noi nu rezistam nici o saptamana fara mancare shi apa...... deci nu shtiu cum am putea scapa ca mintea mea nu vede solutzii iar ashtia din filme shi armata, mint, ca ei mereu rechizitzionau de la oameni, shi furau, shi aveau bani... iar copii ashtia care merg in drumetzii mint shi ei, ca au tot ce le trebuie, bani, ustensile, dar cand se termina banii sau hrana, fug repejor acasa... deci nu va fi ca-n scenariile din filme... ca nu vei gasi nimic, nu vei putea fura, shi daca vei cere, cine se gandeshte sa-tzi dea de mancare? shi vom cere de la atei, ca cei ce-tzi vor da vor fi cu buletinul-card... iar odata shtampilatzi va fi ca shi cum ai cere de la satana shi nu de la Dumnezeu, deci nici sa ceri n-ai sa potzi...

???:(:(??????:(

veilur 28.03.2008 14:24:51

Da vsovi, asta e o relitate pe care multi o ignora si o privesc cu dispret sau artificial, ca n-o fi chiar asa de rau si alte minciuni. Si cand te gandesti ca nici un munti nu mai poti sa ajungi ca sa te retragi undeva, ca nu ai bani de bilet. Dar ce zic eu retragere in munti, ca chiar daca am ajunge in munti, acolo ce faci? Cu ce te hranesti? Cu coaja si conuri amare de brad? Sau cu ierburi amare? Apa este de baut, ca sunt rauri, dar ce te faci cu mancarea? Dar cu frigul? Dar cu ispitele de tot felul? Hmm, eu cred ca noi ne aflam inca in visare de prea multa bunastare si confort, dar cand ne va fi foame si frig, cand ni se va face rau si vom tanji amarnic dupa un pesmete, deabia atunci vom vedea adevarata fata a incercarii noastre, si atunci se vor lupta nevoile cu noi si ne vor indemna sa ne inseriam si noi cu microcipul minunat!

ancah 28.03.2008 14:41:27

Dumnezeu i-a invatat pe primii crestini cum sa se ascunda in pesteri facute in munte; vezi casele si bisericile in stanca din Capadocia. Cu cat mestesug sunt facute; cetati imbatabile.
Cand vom ajunge aproape de acele vremuri, credinciosii vor sti prin cei luminati ai neamului, ce au de facut. Vor produce insa mare suparare unora, caci fara chip nu vor putea fi detectati din satelit. :)
Iar in padure se gasesc fructe de padure, urzici si alte plante, cu care si pustnicii s-au hranit la vremea lor. Cel mai greu va fi, intoarcerea la simplitate, de care ne-am cam dezobisnuit.

veilur 28.03.2008 15:44:47

Dar ancah, cum ajungi in acele pesteri unde se retrag calugarii? Ca oriunde trebuie sa ajungi iti trebuiesc bani, iar cum atunci nu vor mai exista bani materiali ci numai electronici prin intermediul acelui cip, nu vei putea sa ajungi cu usurinta, decat pe jos sau eventual cu vre-o ocazie sau cu o bicicleta daca ai la indemana. Insa chiar daca ajungi la munte, acolo va trebui sa duci lupta supravietuirii, ca nu or sa ne astepte calugarii sporiti cu pesmeti si legume bune de mancat, pentru ca si ei se vor ascunde de nu ii va gasi nimeni, asadar, daca vom lua hotararea sa ne aciuam prin munti, trebuie sa stim sa ne descurcam singuri, ca de altfel vom muri de unii singuri, nestiutori si neadaptati la situatii extreme ??? Nu vreau sa tradegiez, ci doar am facut o constatare anticipativa, analizand teoretic o situatie similara cu referire la "vremurile cele din urma", ca sa constientizam adevarul ca suntem slabi si nu vom putea face nimic din ce am vrea noi, ca practic daca e sa o luam chiar nu suntem in stare nici macar doua zile sa rezistam fara hrana si apa. Dar ma gandeam ca exersand cu post mai aspru din cand in cand, asa macar sa stam 2 zile pe luna nemancati, poate asa vom vedea pe pielea noastra pe viu cum ar fi, si dupa aceea sa facem o apreciere cam de ce suntem in stare :dozingoff:

mirelat 28.03.2008 19:10:35

Citat:

În prealabil postat de ancah
Mirela, la fel mi se pare si mie parerea ta. Se afla in fata nasului, dr nu o vezi. :)

nu pricep ce vrei sa zici. oricum, voi astia care teseti scenarii apocaliptice sunteti cam de plans, va risipiti aiurea.

ancah 28.03.2008 21:39:50

veilur: am dat doar un exemplu, de cum are grija Dumnezeu de ai lui.
acum ca ai pus problema mijlocului de transport, ideea cu bicicleta mi se pare buna. :) Iar in privinta muntelui sa-i intrebam pe cei, care au scris de fugitul pe munte. Uite, eu de exemplu, ma mut chiar de acum pe munte, ca sa nu imi trebuiasca mijloc de transport... :)
veilur, nu fii atat de ingrijorat. Omul rezista pana la 60 zile fara mancare, dar trebuie sa bea apa. Organele iau o "vacanta" binemeritata si se produce chiar o intinerire a corpului. Apoi pe munte sunt plante cu fructe ( zmeura, afine, mure, alune). Si daca ne si rugam, nu ne lasa Dumnezeu sa murim de foame.

ancah 28.03.2008 21:43:51

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

În prealabil postat de ancah
Mirela, la fel mi se pare si mie parerea ta. Se afla in fata nasului, dr nu o vezi. :)

nu pricep ce vrei sa zici. oricum, voi astia care teseti scenarii apocaliptice sunteti cam de plans, va risipiti aiurea.

:)

Iustin44 28.03.2008 23:03:47

De ce va ingrijorati atata?! Cãci celor ce au cunostintã, cu usurintã le va fi cunoscutã venirea lui. Iar celor ce îsi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti si iubesc cele pãmântesti, nu le va fi cunoscutã venirea acestuia. Ori, noua daca ni s-a dat sa intelegem lucrurile acestea, ni se va da si mijloacele de a le implini. Amintiti-va de serialul acela de pe TVR2 , Supravietuirea in conditii extreme! Nu degeaba Dumnezeu l-a randuit pe acel tanar in timpurile acestea sa ne arate cum se poate supravietui in orice loc de pe pamant. Dumnezeu lucreaza si prin astfel de oameni. Dar intelegeti ca lucrurile acestea nu se vor petrece decat peste cativa ani. 5-10 ani, poate mai mult, nu stiu. Atat am inteles ca se grabesc lucrurile. Anul viitor se vor introduce pasapoartele biometrice, cu microcip in ele. Pana vor arata ca aceste tot nu sunt sigure si ca doar microcipul implantat sub piele sau inscriptionare cu laser este sistemul perfect, vor mai trece cativa ani in care noi putem face o multime de lucruri.
Iar celor care inca mai au indoieli, pe langa ce spunea Cuviosul Paisie Aghioritul, Staretul Sofronie de la Essex, dezamagit ca oamenii il intrebau peste cate sute de ani se va intampla, el le raspundea ca acestea sunt vremurile, sa nu astepte altele.
Cititi viata Cuviosului Paisie Aghioritul si veti vedea cat simt practic avea si ce simplu putea sa traiasca! In zilele noastre, cu atatea comoditati, dar si cu atatea mijloace de informare, ne facem probleme cum vom ajunge in munti si cum vom trai acolo. Halal crestini mai suntem draga veilur!

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:04:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.