Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   EXMATRICULAREA ICOANELOR DIN SCOLI (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3240)

moro.d 03.03.2008 16:13:05

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Citat:

În prealabil postat de veilur
Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
am o intrebare: Daniel a miscat vreun deget in problema asta?

stiti ce intentionez? daca-mi scot icoana din clasa, voi aduce o cruce ortodoxa..

Buna idee. Crucea nu este o icoana, Ea reprezinta semnul pe care s-a rastignit Hristos, dar in dimensiuni mai reduse.

ba e rea ideea, adica cea mai rea, fiindca astfel devi greco catolic sau reformat... deci icoana in primul rand dar shi crucea Ortodoxa... dar ea este cuprinsa in Icoane...

o cirta sau o iota daca ai lasat sau ai stricat e mai rau ca o pitra legata de gat shi aruncat in mare ca te ashteapta mai mare osanda...??????:(

oare?
oricum... decat deloc...
stie Dumnezeu ca punem crucea pt ca n-avem incotro, nu pt ca vrem sa inlocuim icoana.

o intrebare, daca stiti... exista vreo diferenta intre crucea ortodocsilor si cea a greco catolicilor? daca da, care? stiu ca cea a catolicilor difera...

sofiaiuga, multumim pt link. :)

georgeval 03.03.2008 16:42:51

Parintii, profesorii, elevii si comunitatea locala hotarasc daca icoanele raman in salile de clasa. Decizia a fost luata de catre Ministerul Educatiei dupa ce a primit hotararea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, care a cerut elaborarea si implementarea unor norme de reglementare a prezentei simbolurilor religioase in institutiile de invatamant.

cozia 03.03.2008 19:43:25

Citat:

În prealabil postat de georgeval
Parintii, profesorii, elevii si comunitatea locala hotarasc daca icoanele raman in salile de clasa.

Tipul asta de decizii "democratice" duc sigur la eliminarea icoanelor

nimeni 03.03.2008 19:55:05

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

Parintii, profesorii, elevii si comunitatea locala hotarasc daca icoanele raman in salile de clasa.

nu cred! romanii sunt foarte credinciosi. iar daca ei considera ca nu au nevoie de icoane... atunci sa nu aiba nevoie.

moro.d 03.03.2008 22:01:19

romanii, dar nu si conducatorii lor..

anita 04.03.2008 08:43:07

Citat:

În prealabil postat de nimeni
Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

nu cred! romanii sunt foarte credinciosi. iar daca ei considera ca nu au nevoie de icoane... atunci sa nu aiba nevoie.

Nu cred ca gandesti ce vorbesti.Daca unul s-a ridicat impotriva icoanelor asta nu inseamna ca toti sunt impotriva.
Am aflat mai deunazi ca acest profesor ar fi sectar.Sa fie adevarat?
Si cum e posibil sa il asculte o tara intreaga ,sa ne dicteze el ,un minoritar ?
As vota undeva ,daca s-ar putea ,dar nu reusesc sa scriu nicaieri.

moro.d 04.03.2008 15:42:59

Citat:

a fost intrebat la o emisiune in direct (Nasul) ce religie are si a refuzat sa raspunda.
oricum, e de la sine inteles ca un ortodox n-ar zice niciodata "jos icoanele"

anita 04.03.2008 16:01:47

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
Citat:

a fost intrebat la o emisiune in direct (Nasul) ce religie are si a refuzat sa raspunda.
oricum, e de la sine inteles ca un ortodox n-ar zice niciodata "jos icoanele"

Ortodox nu ,dar ateu ar putea fi.Deci se confirma ce am aflat.
Nu stiu cine sau ce sa afla in spatele lui ,caci se potolise.
Aici e necesara interventia forurilor bisericesti ,nu numai acuzarea lui in biserica de catre preoti.
Daca s-ar afla ca nu e ortodox cred ca s-ar rezolva mai usor acest conflict.

alynnna 04.03.2008 16:11:10

http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20070127&pagina=1&articol=9680

steffiy 04.03.2008 17:32:51

Odata cu problemele aparute, privind studiul Religiei, in scoli, ziarele s-au intrecut unul pe celalalt, sa scoata "la lumina" tot felul de "dedesubturi".
Ba si-au reamintit de cazul Tanacu, ba vedeam in emisiuni tot felul de reprezentanti ai Bisericii, care nu erau in stare sa deschida gura, iar, mai nou, Gandul titraza, azi, pe prima pagina, ca manualele de Religie le transmit copiilor imaginea unui Dumnezeu horror.
Intrebarea mea este urmatoarea: Nu vi se pare ca asistam la campanie sustinuta, din partea presei, de discreditare a ortodoxiei? Ciudat este ca de alte culte nu se leaga...
Voi ce credeti?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:40:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.