![]() |
Sfintii Parinti ne invata sa nu mergem la doctor daca suntem bolnavi? Sa asteptam minuni?
Doctorul nu are voie sa influienteze credinta cuiva, in timp ce-si practica meseria. Il trimite la biserica pe cel care spune ca e crestin, atat. Nici sa nu trateze pe cineva pe motiv ca are alta religie. Despre masturbare s-au scris multe, pro si contra. Parerea mea e ca aceasta induce o stare de vinovatie la cei credinciosi. Deci nu e buna,din acest motiv. Necesita spovedanie si parasirea pacatului. De fapt inlocuirea cu altceva: rugaciune, post, sport, casatorie. De ce raspund la tratamente medicamentoase acesti "demoni" gen schizofrenie,epilepsie? Se sperie de pastile? |
Eu cred ca epilepsia se instaleaza in acele familii unde diavolul a capatat niste drepturi ,poate nu am dreptate.
Altfel nu se explica de ce acesti copii nu au epilepsie de cand sunt mici ,o capata mai tarziu ,unii devin epileptici la maturitate chiar. Iisus Hristos a zis ca acest tip de demoni se vindeca in acest fel ,pai prin post si rugaciune se alunga diavolul din acea familie si daca se merge pe o viata cu adevarat crestina nu mai sunt probleme. Familia Beckham ,sau nu stiu cum se scrie ,au un copil cu epilepsie iar ceilalti sunt bine ,deci nici de ereditate nu e vorba.Eu stiu ca la epilepsie medicii dau din umeri. Iar cu bolile psihice ,am citit undeva ca la C.L.Moldovenesc parca , la spitalul de boli psihice e o bisericuta unde s-au facut adevarate minuni ,un preot minunat ,imi pare rau ca nu imi amintesc ,am citit de f.mult timp.Bolnavi care si-au revenit sau si-au ameliorat starea de boala. |
Citat:
|
Sfintii Parinti ne invata sa nu mergem la doctor daca suntem bolnavi? Sa asteptam minuni?
A astepta minuni e ispitire. Bolile sunt urmarea pacatelor, iar în cazuri rare, sunt date pentru sporirea duhovniceasca. Dar în general cine lupta permanent cu pacatul nu are boli trupesti. Gândeste-te la mucenici, care si-au sfârtecat trupurile si vei întelege care e rolul medicului: niciunul. Despre masturbare s-au scris multe, pro si contra. Parerea mea e ca aceasta induce o stare de vinovatie la cei credinciosi. Deci nu e buna,din acest motiv. Necesita spovedanie si parasirea pacatului. De fapt inlocuirea cu altceva: rugaciune, post, sport, casatorie. Sa crezi tu ca induce doar stare de vinovatie. Transforma omul în neom. Dar cum aproape totalitatea barbatilor s-au masturbat sau se masturbeaza, a ajuns sa fie considerat normal. Masturbarea strâmba mintea, o face incapabila sa mai vada drept lucrurile. Sport? Adica alergat prin parc, mers la sala? Ti se pare crestineste? De ce nu accepti ca principiile medicinei sunt anti-crestine? De ce raspund la tratamente medicamentoase acesti "demoni" gen schizofrenie,epilepsie? Se sperie de pastile? Cearta-te cu Mântuitorul. Diavolul se preface deseori ca a plecat sau ca a fost învins. |
Citat:
|
Citat:
Cand amintesti de mucenici, mi se pare ca spui: e mai bine sa suferim, sa fim bolnavi, sa murim, ca uite, ei au suferit si au ajuns in Rai! Oare am inteles gresit ce zici? Sfintii nu dadeau atentie la trupuri, dar noi, neputinciosii, care nu putem fi fortati de altii sa adoptam asemenea cale, noi ne cam dorm vindecarea. Oricum, in caz contrar e SINUCIDERE, dupa parerea mea(daca nu acceptam tratamentul care ne-ar vindeca si asteptam sa murim). Cat despre sport,nu e manifestare crestina, dar nici anti-crestina. De ce sa nu facem sport? Ofera preocupare si consuma energia. Daca nu facem sport in timpul orelor de mers la biserica, chiar ca nu inteleg ce ai impotriva! |
Bolile sunt urmarea pacatului, dar cine nu e pacatos dintre noi? Dar daca ne rugam si noi pentru sanatate, poate in felul acesta ne e data, prin tratamente, prin doctori. Si, cine stie, chiar timp de pocainta,pentru unii, carora doctorii le-au salvat viata.
Repeti niste clisee verbale. Sunt destui oameni fara pacat si cine nu e asa nu se mântuieste. Si cel mai mic pacat ne desparte de Dumnezeu. Pacatul aduce o stricaciune ontologica în suflet si boala ajuta la vindecarea pacatului. Sunt si cazuri când trebuie mers si la medic, dar nu fiindca ar avea vreo putere ci ca sa nu apara mândria ca am fi prea spirituali. Nici un medic nu a salvat viata cuiva fiindca viata nu e materiala. Cand amintesti de mucenici, mi se pare ca spui: e mai bine sa suferim, sa fim bolnavi, sa murim, ca uite, ei au suferit si au ajuns in Rai! Oare am inteles gresit ce zici? Sfintii nu dadeau atentie la trupuri, dar noi, neputinciosii, care nu putem fi fortati de altii sa adoptam asemenea cale, noi ne cam dorm vindecarea. Oricum, in caz contrar e SINUCIDERE, dupa parerea mea(daca nu acceptam tratamentul care ne-ar vindeca si asteptam sa murim). Nu. Am zis de mucenici ca sa arat ca integritatea trupeasca e altceva decât arata medicina. Trupul e altceva decât sustine stiinta. Suferintele trebuie în general rabdate, dar nu în mod absurd si cu fanatism. Rabdarea suferintelor nu e un obiectiv în sine. Daca înlaturarea unei suferinte cere o preocupare speciala, trebuie sa renuntam la acea preocupare. Daca rabdarea suferintei e o preocupare mai mare decât înlaturarea ei, trebuie sa renuntam la rabdarea ei. Nu e sinucidere. Sa zici ca e sinucidere e lipsa de credinta. Cat despre sport,nu e manifestare crestina, dar nici anti-crestina. De ce sa nu facem sport? Ofera preocupare si consuma energia. Daca nu facem sport in timpul orelor de mers la biserica, chiar ca nu inteleg ce ai impotriva! Tot ce nu e pentru Hristos e împotriva Lui. Ai auzit de vreun Sfânt care sa faca sport? Sportul e o suprasolicitare a trupului, împiedica rugaciunea si strica starea de pace a trupului si spiritului, ducând la tulburari. În plus, e o sminteala. |
Vai de mine traditie,scuya-ma,dar cred ca din prea multa credinta ai cam luat-o pe alaturi.Cum adica sunt destui oameni fara pacat?...tu te auzi cumva?Aproape mereu exagerezi,din punctul meu de vedere ai capatat o psihoza,sa-i spunem religioasa,caci nu stiu cum sa numesc exprimarile tale spirituale destul de extremiste.
|
Vai de mine traditie,scuza-ma,dar cred ca din prea multa credinta ai cam luat-o pe alaturi.Cum adica sunt destui oameni fara pacat?...tu te auzi cumva?Aproape mereu exagerezi,din punctul meu de vedere ai capatat o psihoza,sa-i spunem religioasa,caci nu stiu cum sa numesc exprimarile tale spirituale destul de extremiste.
|
Ma refer la pacatele voluntare. Sunt destui oameni care nu le fac. Cine le face, nu va vedea pe Dumnezeu.
Cu psihoza, prefer sa cred ca esti imatur si nu stii ce spui. Ce înseamna ne-extremismul în viata duhovniceasca? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:01:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.