Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Gelozia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2609)

I.Calin 07.01.2011 13:12:07

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 320229)
Am zis ceva fals? :7:

N-ai spus nimic fals, dar mă întreb ai înțeles ceva din ce am spus eu? Dacă da, n-am înțeles analogia respectivă? Dacă nu, trebuia să soliciți lămuriri. Crede-mă nu m-aș fi eschivat.

Doamne ajută!

camy_d 07.01.2011 13:15:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 320231)
E de plans , caci pofata carnii , naste desfraul , femeia devenind o simpla marfa in mana unor descreerati ! Sincer , nu-i nimic de ras , ci dinpotriva !:76:

Nu râdeam de ei, râdeam că am dat un exemplu negativ de oameni care nu-s geloși, când spunea că gelozia nu-i normală, mie mi se pare normală, nu vreau depravat la casa mea.

George.m 07.01.2011 22:19:23

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 320064)
NU e firesc să fii gelos. Dragostea nu implică gelozia, dragostea absolută implică libertatea celuilalt de-a pleca de lângă tine dacă o dorește. Mai clar: iubirea autentică înseamnă să iubești chiar dacă acea persoană te părăsește și să o iubești, totuși, în continuare.

Dar nu cred ca gelozia celui ce iubeste ar anula libertatea persoanei iubite. O dragoste sanatoasa presupune gelozia, e aparata de ea.

Nu cred ca gresesc spunand ca gelozia e sistemul imunitar al iubirii. Daca lipseste gelozia, iubirea e in pericol.

Melissa 08.01.2011 01:05:31

Daca vorbim despre cum ar trebui sa fie,ar suna cam asa :
-trebuie sa iubesti neconditionat,sa iubesti pur si simplu fara sa astepti nimic in schimb,doar sa daruiesti si nici macar pretentia sa ramana persoana iubita alaturi de tine sa nu o ai.Sa ii dai in fiecare zi libertatea sa te aleaga tot pe tine!- 1% din cazuri se iubesc asa ( si procentul e o parere proprie)

Daca vorbim despre cum e defapt,ar suna cam asa:
- daca gelozia exista in limite normale si nu devine patologica, este fireasca;problema devine insa POSESIVITATEA..E mult mai grava decat gelozia si din cauza ei isi pierde individul identitatea intr-o relatie de cuplu...

camy_d 08.01.2011 13:01:49

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 320606)
-trebuie sa iubesti neconditionat,sa iubesti pur si simplu fara sa astepti nimic in schimb,doar sa daruiesti si nici macar pretentia sa ramana persoana iubita alaturi de tine sa nu o ai.Sa ii dai in fiecare zi libertatea sa te aleaga tot pe tine!- 1% din cazuri se iubesc asa ( si procentul e o parere proprie)

Daca vorbim despre cum e defapt,ar suna cam asa:
- daca gelozia exista in limite normale si nu devine patologica, este fireasca;problema devine insa POSESIVITATEA..E mult mai grava decat gelozia si din cauza ei isi pierde individul identitatea intr-o relatie de cuplu...

Bună explicație, echilibrată.

Cosminis 15.01.2011 11:09:51

pentru Melissa

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 320606)

Foarte frumos spus! Mă bucur că ai înțeles cum ar trebui să fie. Foarte puțini sunt capabili de acest lucru. Dar a înțelege nu este totul, de fapt nu însemnă nimic dacă nu și aplici ceea ce ai înțeles. Să ții minte ce ai scris mai sus și să îți dorești să trăiești așa!
Trebuie muncit puțin folosid atenția pentru a ieși din vechile tipare, pentru a învinge inerția modului în care lucrurile au mers până acum. Apoi ajungi la acel punct în care realizezi brusc tot ridicolul și absurdul acelor vechi gânduri. Simți atunci că ai prins aripi, ca o omidă care a descoperit că s-a transformat în fluture, toate obstacolele din calea Iubirii au dispărut iar aceasta curge prin tine ca un fluviu, fără opreliști. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, încearcă tu însăți. E, poate cel mai important "examen" al vieții tale... pentru "admitere" în "clubul" celor "1%". Succes!

Încearcă să îi acorzi încredere și libertate totală partenerului și, să îl înțelegi, fără să îl judeci. Doar în felul acesta vei putea fi sigură de dragostea sa, doar atunci își va putea deschide sufletul (ce rost ar mai avea să ascundă ceva când știe că nu este judecat). Iar asta se poate doar cu condiția ca și tu să fii dispusă la asemenea deschidere. Dar mulți nu sunt capabili. Preferă să își apere frica, egoismul și ignoranța. Nu îți pierde vremea cu ei. Viața e scurtă...

medusa 15.01.2011 11:54:08

si gelozia asta, tot duhuri demonice o provoaca.

Melissa 15.01.2011 16:15:33

Citat:

În prealabil postat de Cosminis (Post 323677)
Foarte frumos spus! Mă bucur că ai înțeles cum ar trebui să fie. Foarte puțini sunt capabili de acest lucru. Dar a înțelege nu este totul, de fapt nu însemnă nimic dacă nu și aplici ceea ce ai înțeles. Să ții minte ce ai scris mai sus și să îți dorești să trăiești așa!
Trebuie muncit puțin folosid atenția pentru a ieși din vechile tipare, pentru a învinge inerția modului în care lucrurile au mers până acum. Apoi ajungi la acel punct în care realizezi brusc tot ridicolul și absurdul acelor vechi gânduri. Simți atunci că ai prins aripi, ca o omidă care a descoperit că s-a transformat în fluture, toate obstacolele din calea Iubirii au dispărut iar aceasta curge prin tine ca un fluviu, fără opreliști. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, încearcă tu însăți. E, poate cel mai important "examen" al vieții tale... pentru "admitere" în "clubul" celor "1%". Succes!

Încearcă să îi acorzi încredere și libertate totală partenerului și, să îl înțelegi, fără să îl judeci. Doar în felul acesta vei putea fi sigură de dragostea sa, doar atunci își va putea deschide sufletul (ce rost ar mai avea să ascundă ceva când știe că nu este judecat). Iar asta se poate doar cu condiția ca și tu să fii dispusă la asemenea deschidere. Dar mulți nu sunt capabili. Preferă să își apere frica, egoismul și ignoranța. Nu îți pierde vremea cu ei. Viața e scurtă...

Multumesc pentru apreciere si pentru sfaturi.Sunt intr-o continua ascensiune interioara..:-)

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:44:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.