Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Un instantaneu cu șanse la FOTOGRAFIA ANULUI ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17053)

Ekaterina 25.01.2014 01:19:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 548624)
Daca e cu fatza spre protestatari si incearca sa-i calmeze, apara guvernul, Biserica face politica claselor conducatoare, e corupta, daca e cu fatza spre fortele de ordine, uite cum iarasi face biserica politica, lupta impotriva Statutlui si uite si lasii aia cum baga popa la inaintare.

Faptul ca preotul incearca sa-i calmeze pe protestatari nu inseamna neaparat ca apara guvernul. Le poate transmite un alt mesaj: Fratilor, nu va jertfiti pentru ce nu trebuie, nu merita sa iesiti in strada. Mai bine nu ne va fi in Uniunea Europeana. Toti cei ce au iesit in strada vor realiza asta mai tarziu. Daca s-a ajuns ca oamenii sa fie omorati si raniti este foarte grav.

Sub acuzatia ca face politica preotului ii se inchide gura, nu mai are voie sa-si spuna durerea.

Citat:

Sigur, dpdv teologic de la Ap. Pavel citire, Biserica trebuie sa fie de partea Statului, indiferent de coloratura politica, Statul fiind cumva expresia vointei divine.

Raspunsul la aceasta afirmatie l-am luat tot din ceea ce bine ai scris:
Citat:

Si binenteles, asta nu inseamna ca Biserica trebuie sa sustina orice decizie a Statului, mai ales daca vine in conflict cu valorile crestine.

In viata Sfantului Ioan Gura de Aur gasim un astfel de exemplu.

Citat:

Aici se potriveste vorba romanului: "Schimbare domnilor, bucuria prostilor".
Ca sunt sub influenta imperiului rusesc sau european, saracul tot sarac o sa fie, pentru ca fara a fi bogati si saraci, nu pot fi conducatori si condusi (supusi).

Asta asa este. Numai ca uneori dupa rau urmeaza mai rau.

AlinB 25.01.2014 01:19:38

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 548856)
Am prins , am prins , caci am si un thread cu aceasta problema , si critic implicarea directa in politica ! Una este politica , si alta este implicarea bisericii in oprirea unor violente , fie ele si de strada , unde vezi bine ca au pierit si oameni . Iesirea acelui preot este totusi de apreciat , si nu de luat in bascalie , caci de bascalie suntem satui 24 de ore din 24 , gustam doar bascalie si nimic mai mult .
Bucurii !

Simpatic in naivitatea lui.
Ca si a ta de altfel.

iuliu46 25.01.2014 01:45:48

E de discutat ce inseamna sa te amesteci in politica. Eu cred ca tocmai neimplicarea ar insemna amestecul in politica, in partea cea mai urata a politicii.
E de datoria fiecarui preot sa-si averitizeze turma ca merge intr-o directie gresita. Chiar cu riscul de a fi urat de oamenii infierbantati.

sophia 25.01.2014 12:42:02

Fiecare cu problema lui (pe aici):

1. Ekaterina - tu ai ce ai cu UE. Chiar nu gasesti nimic bun in ea? Si acolo oamenii aceia au de ales intre doua forte.
Una este UE, cealalta va las pe voi sa spuneti care este.
2. Cristi - doar magazine pline au dorit oamenii? Atat vezi tu ca s-a obtinut?
Si chira daca unele lucruri nu s-au obtinut nu inseamna ca nu au fost dorite. Sunt lucruri pe care si cei din vest le doresc si nu le au. UE nu poate fi mana cereasca. Nu poate aduce totul. Si depinde totusi de oameni. Oamenii sunt cei care trebuie sa faca ceva (pretutindeni).

3. Proetul acela din poza nu stiu ce face. As spune ca momentan incearca doar sa faca pace, sa nu mai fie varsare de sange.
Si important este si cine il asculta. Poate ca armata nu mai trage, iar oamenii stau putin si isi amintesc si de credinta. Si de asta au nevoie ca sa izbandeasca.

Biserica trebuie sa fie cu oamenii, pentru oameni. Nu are ce cauta in politica.

iuliu46 25.01.2014 13:56:43

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 548883)
Fiecare cu problema lui (pe aici):

1. Ekaterina - tu ai ce ai cu UE. Chiar nu gasesti nimic bun in ea? Si acolo oamenii aceia au de ales intre doua forte.
Una este UE, cealalta va las pe voi sa spuneti care este.

S-ar putea ca tot UE sa fie si cealalta. Lumea nu isi mai aduce aminte, dar comunismul nu s-a nascut in est. A fost doar importat in est.

cristiboss56 25.01.2014 13:58:27

Citat:

2. Cristi - doar magazine pline au dorit oamenii?

Muuult mai multe , dar oare ce au mai obtinut ?
100 programe !:106:

cristiboss56 25.01.2014 14:00:51

De la un naiv !

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 548877)
Simpatic in naivitatea lui.
Ca si a ta de altfel.

Multumesc de aprecieri !:10:

cristiboss56 25.01.2014 14:03:06

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 548874)
Multumesc Cristi ca prin cuvintele Par. Sofronie, mi-ai raspuns intrebarilor mele de azi.

Doamne ajuta !:53:

iuliu46 25.01.2014 14:08:45

Citat:

2. Cristi - doar magazine pline au dorit oamenii? Atat vezi tu ca s-a obtinut?

Nu, oamenii si-au dorit si gay si vinderea pe nimic a utilitatilor, si indatorarea tarii mai mult decat pe vremea lui Ceausescu, si sa le spuna aia cum sa taie porcul, si sa cultive si sa manance plastic, si sa aiba politie in fiecare piata care sa le alunge pe criminalele care indraznesc sa le mai aduca aminte oamenilor ce gust are laptele, si sa plateasca taxe pentru productia de alcool chiar si atunci cand o fac pentru consumul propriu, si multe altele.

cristiboss56 25.01.2014 14:11:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 548894)
Nu, oamenii si-au dorit si gay si vinderea pe nimic a utilitatilor, si indatorarea tarii mai mult decat pe vremea lui Ceausescu, si sa le spuna aia cum sa taie porcul, si sa cultive si sa manance plastic, si sa aiba politie in fiecare piata care sa le alunge pe criminalele care indraznesc sa le mai aduca aminte oamenilor ce gust are laptele, si sa plateasca taxe pentru productia de alcool chiar si atunci cand o fac pentru consumul propriu, si multe altele.

Frumoase "realizari" !
Oare ce ne mai asteapta ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:43:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.