Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebare despre Energii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15667)

Eugen7 29.10.2012 09:57:03

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 478776)
Si cum se manifesta concret aceasta "afectare de actiuni ale duhurilor dracesti"??

O lucrare elocventa in aceste sens este urmatoarea:
LARCHET Jean-Claude, Terapeutica bolilor mintale, trad. Marinela Bojin. București: Sophia, 2008.

Recomand si:
Sfinti si mari duhovnici despre exorcizare si tamaduire
http://www.librariasophia.ro/carti-S...--so-8638.html

Citat:

Si Adica cum se comporta aceste cazuri pe care dvs le cunoasteti?Au lepadat credinta,au devenit rai sau urmaresc raul altor oameni?

Duhurile dracesti sunt felurite iar scopul lor este omorarea omului prin departarea de Dumnezeu, fie prin patimi, pacate... fie prin formalisme religioase, fie prin ateism... fie prin mandrie.

Concret in cazurile pe care le cunosc personal este vorba de tulburari sufletesti (unele raman in sfera psihologiei altele intra si la psihiatrie), intelegeri eronate ale ortodoxiei care afecteaza atat persoana in cauza cat si alti oameni.
Cele mai cumplite cazuri sunte ale practicantilor de vrajitorie, ocultisme... aici alientarea mentala este evidenta perecum si efectele in primul rand asupra propriei persoane, apoi asupra familiei si a celor din jur... nu intru in amanunte.

Citat:

Nu-mi doresc sa smintesc pe nimeni,insa as dori sa cunosc motivul pt care se afirma aceasta despre cei care practica yoga,sau reiki.

In primul rand intrucat antropologia este diferita de cea ortodoxa, ontologia nu este hristocentrica. De asemenea conceptia despre materie este diferita, principiul Yin-yang spre exemplu este incompatibil cu crestinismul in general si cu ortodoxia in special.
Prin anumite practici se intra in legatura cu anumite "entitati"

Reiki este o mare inselaciune, in unele cauzri se pretinde "lucrarea" cu harul Duhului Sfant... nu are rost sa intru in amanunte.

Doamne ajuta.

Eugen7 29.10.2012 10:01:50

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 478777)
De exemplu, subscriu des la diverse aserțiuni.

"De aceea Domnul, mergand pe drum, arata ca toti ceilaiti oameni, El, Dumnezeu Cel adevarat. Manca, bea, plangea. A fost numit chiar ratacit si stapanit de demon. Si astazi, daca vorbeste cineva despre har, despre curatirea omului launtric de patimi, este socotit ratacit."
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...lor-80981.html

Doamne ajuta.

catalin2 29.10.2012 10:42:02

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 478909)
Acum ceva vreme am purtat o discutie cu un practicant de Thai Ci .Persoana respectiva era si cantaret intr-o biserica.Mi-a dat o explicatie cat se poate de normala referitor la ceea ce orientalii denumesc "Ci" .Afirma ca avand antrenamentul necesar si concentrarea pentru a putea sa-ti controlezi electricitatea si magnetismul propriu ajuti anumite aspecte ale vietii cotidiene sa fie mai bune.Spre exemplu putea sa-si stimuleze electric si magnetic anumite parti ale corpului pentru a scapa de boala..raceala..durere de cap..dureri articulare..etc.Putea transmite si altor persoane starea respectiva.Mi-a facut si o mica demonstratie.A lipit pe pieptul meu dezgolit o carte de vre-o 400 pagini a pus palma pe carte..s-a concentrat vre-o 5 minute timp in care a inceput sa tremure si sa transpire iar atunci cand am luat cartea de pe piept aveam pe piele urma inrosita a palmei lui de parca a presat indelung si puternic pe piept palma..Insa intre palma si piele au fost 5 cm de hartie..A explicat asta spunand ca nervii umani transmit informatia electric si chimic iar el in 15 ani de practica intensa a invatat sa controleze fluxul respectiv.In acelasi timp mi-a spus ca nu este nimic anormal,nimic ocult,nimic paranormal ci pur si simplu o latura putin descoperita a omului.Nu stiu cat de adevarate sunt cele spuse de el ,mentionez ca nu am talent de povestitor el fiind mult mai explicit decat relatarea mea dar mie mi-au sunat foarte logic vorbele lui.Cu respect Ciprian.

Toate aceste capacitati tin de vrajitorie, sunt inselari de la vrajmasul. In zilele noastre s-a incercat sa i se dea ocultismului o explicatie stiintifica, dar e de fapt tot vrajitorie. Nu se mai numeste vrajitorie, se numesc acum puterea mintii, bioenergie, Reiki, magnetism, etc. Tai chi este o practica asiatica, prin care ei spun ca ajung sa controleze energia asta (o numesc chi). De fapt e o amagire de la ingerii cazuti, aceasta energie nu o au oamenii, este data de ingerii cazuti.

MihaiG 29.10.2012 11:12:10

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 479021)
Toate aceste capacitati tin de vrajitorie, sunt inselari de la vrajmasul. In zilele noastre s-a incercat sa i se dea ocultismului o explicatie stiintifica, dar e de fapt tot vrajitorie. Nu se mai numeste vrajitorie, se numesc acum puterea mintii, bioenergie, Reiki, magnetism, etc. Tai chi este o practica asiatica, prin care ei spun ca ajung sa controleze energia asta (o numesc chi). De fapt e o amagire de la ingerii cazuti, aceasta energie nu o au oamenii, este data de ingerii cazuti.

Multe afirmații, zero dovezi.

Ia să vedem. Ați inclus în enumerarea de mai sus magnetismul. Bun. Există sau nu există câmp biomagnetic ? Organismul animal, și deci și cel uman, creează sau nu un câmp electro-magnetic ?

catalin2 29.10.2012 12:43:26

Remintesc, nu comentez mesajele userului catolic MihaiG, e un user agresiv.

DragosP 29.10.2012 12:44:44

Vrei să-l bat?

catalin2 29.10.2012 12:49:09

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 479040)
Vrei să-l bat?

Nu sunt de acord cu violenta, dar daca se intampla fara sa stiu asta nu mai depinde de mine. :)

ovidiu b. 29.10.2012 13:02:10

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 478809)
Acum sa nu exageram, practicile respective sunt periculoase, nu cei ce practica. Mai ales ca unii ajung pe acolo fara sa stie prea bine ce este. Eu cand am fost la reiki toti pareau normali, nu erau periculosi.

Corect. Dar poți să iei în calcul că acești practicanți nu sunt altceva decât antihriști (cu sau fără știință). Eu nu spun nici că sunt, nici că nu sunt periculoși te las pe tine să tragi concluzia.

catalin2 29.10.2012 13:36:37

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 479049)
Corect. Dar poți să iei în calcul că acești practicanți nu sunt altceva decât antihriști (cu sau fără știință). Eu nu spun nici că sunt, nici că nu sunt periculoși te las pe tine să tragi concluzia.

Cei care sunt maestrii sau practica frecvent au aceasta problema, dar multi nu mai practica dupa ce fac initierea, incearca la inceput dar apoi nu mai au timp si rabdare sa practice. Din fericire.

MihaiG 29.10.2012 14:21:42

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 479039)
Remintesc, nu comentez mesajele userului catolic MihaiG, e un user agresiv.

V-am întrebat dacă recunoașteți existența câmpurilor bio-electrice.

Ce vi se pare agresiv în această întrebare ? Dar, da, în măsura în care refuzați să răspundeți pentru că nu vă convine răspunsul, trebuie să recunoaștem că există un nivel de agresivitate în întrebarea mea.

O agresivitate necesară la adresa unui anumit tip de discurs, care tinde să facă de râs creștinismul.

Agresivitate la adresa semidoctismului. Agresivitate la adresa obscurantismului și a dogmatismului găunos deghizat în pioșenie veritabilă.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:29:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.