Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Biserica anului 2012= industrie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14446)

CarareaImparatiei 25.01.2012 22:12:49

"Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea" (Ioan 8, 7) . Ea, în acest caz este Biserica, se înțelege.

“Daca vreți preoți buni, nasteți copii creștini” (Părintele Arsenie Boca).

Aceste cuvinte sunt sigur că mai toată lumea le-a auzit. Pentru mine sunt destul de grăitoare, dar văd că sunt unii dintre frați sau surori care nu sunt convinși de acestea. Nu știu dacă reluându-le încă o dată am reușit eu să-i conving, și nici nu am propria-mi forță de convingere pentru a reuși acest lucru, dar îi îndemn la citirea scrierilor Sfinților Părinți și Sfintei Scripturi, deoarece acele cuvinte sunt pline de har și sunt mai vii și mai actuale decât ne putem noi închipui. Acolo găsim întrebările la tot ce ne frământă, iar tâlcuirea o luăm de la părintele duhovnic. Desigur, unii dintre ei, pentru care credința ortodoxă este încă ceva incert, vor lua cuvintele mele ca pe niște repetiții obositoare și fără simț al realității. Pentru ei, eu încă nu știu ce să le zic. Nu am atâtă pricepere. Dar rog pe ceilalți frați, să încerce și ei un răspuns. Iertați-mă!

ovidiu b. 25.01.2012 22:59:53

Citat:

În prealabil postat de CarareaImparatiei (Post 424867)
.... dar îi îndemn la citirea scrierilor Sfinților Părinți și Sfintei Scripturi, deoarece acele cuvinte sunt pline de har și sunt mai vii și mai actuale decât ne putem noi închipui. Acolo găsim întrebările la tot ce ne frământă, iar tâlcuirea o luăm de la părintele duhovnic.

As dori sa mai adaug ca citind cartile Sfintilor Parinti, pe langa folosul invataturilor, mai primim si ajutorul Sfintilor care se roaga pentru cei care le citesc scrierile.

TunsDiana 26.01.2012 08:56:39

Va multumesc pentru raspunsuri!

Katyusk 04.03.2012 18:25:21

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 424781)
Nu te pune nimeni sa stopezi aceasta industrie. Mergand pe acelasi considerent, pe ce motiv sa te mai stradui sa fi un bun crestin de vreme ce crestinii zilelor noastre sunt curvari, betivi, fumatori...etc?
Raspunsul il gasesti in cuvintele Mantuitorului"Fiti sfinti, precum Tatal vostru cel din ceruri sfant este."
Nu vei raspunde tu ptr preotii cazuti, care fac cate si mai cate. In schimb vei raspunde ptr viata ta, pentru faptele tale, ptr ravna ta de a ajunge la sfintenie.
Nu iti cere nimeni sa schimbi sistemul. In schimb, Domnul iti cere sa iti schimbi viata.
Atunci, si abia atunci vei incepe sa vezi si pomii falnici din padure.
Si sti care-i culmea? de frumusetea lor, nu vei mai vedea uscaturile

cum se pot numi crestini cei curvari, betivi, fumatori?

Katyusk 04.03.2012 18:32:36

Citat:

În prealabil postat de mihaitzaneicu (Post 424231)
Eu cred ca de la o vreme , biserica a devenit o industrie , de aceea am si renuntat la ideea pe care am avut-o de mic ca dupa terminarea studiilor liceale sa urmez teologia, am credinta, si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a aratat pronia Sa fata de mine in multe situatii din viata mea dar nu pot sa devin preot atata timp cat in biserica se pune accentul pe material mai mult decat pe spiritual, atata timp cat unii preoti pretind ca deschizand cartile pe sume enorme de bani pretind ca vindeca oameni , atat timp cat unii preoti fac exorcizari in biserici si pretind ca sunt ortodocsi cand ei isi creaza propriile secte

Doriti exemple ?

Priviti aceste imagini:

http://www.youtube.com/watch?v=nso1Wizydc4

http://www.youtube.com/watch?v=j4LQY...eature=related

Biserica este a doua putere in stat si asta de foarte mult timp. Majoritatea preotilor practica aceasta meserie(presteaza servicii isi iau salariul deci este o meserie ca cea de avocat) numai pentru bani si nu au nimic in comun cu D-zeu si cuvantul Lui. Apostolii munceau ca sa-si castige painea nu asteptau sa fie platiti pentru faptul ca propovaduiau Evanghelia cum fac preotii nostri

Katyusk 04.03.2012 18:37:18

Am uitat sa specific ca preotii nostri se aseamana mai mult cu fariseii."{ Pentru ca voi umblati dupa scaunele dintai la sinagogi si va place sa va faca lumea plecaciuni prin piete!' Luca 11.43

Patrie si Credinta 04.03.2012 19:19:22

Citat:

În prealabil postat de Katyusk (Post 433084)
cum se pot numi crestini cei curvari, betivi, fumatori?

Caci Biserica e si a celor ce pier si a celor ce se mantuiesc''- nu mai tin minte ce Sfant Parinte a zis asta.

de asemenea

Dar cum poate fi Biserica voastră Sfântă, dacă la voi se adună prin biserici tot felul de păcătosi si nelegiuiti?

Preotul: Intelege, omule, că păcătosii nu ating sfintenia Bisericii. Misiunea Bisericii tocmai aceasta este, de a face îndreptarea păcătosilor. Toti oamenii sunt păcătosi, asa că nici unul nu poate spune că e lipsit de păcate (Fac. 8, 20; Pilde 20, 9; lov 14, 4; lacov 3, 2; I loan 1,8).-Parintele Cleopa

Dumitru73 05.03.2012 17:53:26

Citat:

În prealabil postat de Katyusk (Post 433087)
Am uitat sa specific ca preotii nostri se aseamana mai mult cu fariseii."{ Pentru ca voi umblati dupa scaunele dintai la sinagogi si va place sa va faca lumea plecaciuni prin piete!' Luca 11.43

"... căci își lățesc filacteriile și își măresc ciucurii de pe poale." Matei 23:5

stefan florin 06.03.2012 10:24:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 433242)
"... căci își lățesc filacteriile și își măresc ciucurii de pe poale." Matei 23:5

vad ca unii pe acest topic confunda institutia (Biserica) cu unii membrii ai ei (unii preoti) care mai gresesc. Dragilor si preotii sunt oameni care, ca si noi de altfel, sunt supusi greselii. Daca faptele lor va deranjeraza, urmati atunci sfatul Mantuitorului care zice: "Deci toate câte vă vor zice vouă, faceți-le și păziți-le; dar după faptele lor nu faceți, că ei zic, dar nu fac." (Matei 23:3). Doamne ajuta!

Dumitru73 06.03.2012 18:34:42

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 433354)
vad ca unii pe acest topic confunda institutia (Biserica) cu unii membrii ai ei (unii preoti) care mai gresesc. Dragilor si preotii sunt oameni care, ca si noi de altfel, sunt supusi greselii. Daca faptele lor va deranjeraza, urmati atunci sfatul Mantuitorului care zice: "Deci toate câte vă vor zice vouă, faceți-le și păziți-le; dar după faptele lor nu faceți, că ei zic, dar nu fac." (Matei 23:3). Doamne ajuta!

da-mi un exemplu de episcop/mitropolit/patriarh care se imbraca smerit la sarbatori.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:13:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.