Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   Experiente sublime prin care l-am simtit pe Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14428)

AndruscaCIM 20.01.2012 13:56:41

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423243)
Nu stiu cum sa descriu mai bine ceea ce vreau sa reprezinte topicul de fata. Asa ca ma voi folosi (abuziv) de postarea unui coleg.

La asta ma refer. La momente cand l-am simtit pe Dumnezeu. De obicei aceste experiente sunt insotite de plans si nu se senzualitate asa cum ne-am astepta.

Frumoasa ideea topicului, si chiar citind putinele marturii...te fac sa meditezi poate si mai mult la cat de bun e Dumnezeu, si la cat de mult si frumos ne iubeste.

Legat de scopul acestui topic, chiar cunosc pe cineva care auzind cele spuse de cineva care il cunoscuse pe Dumnezeu intr-un mod special, intr-o anumita perioada a vietii....a ales sa se retraga la manastire, pentru a simti si el macar ceva din ce a auzit, pentru a isi dedica viata lui Dumnezeu.

Doamne ajuta!

ioan cezar 20.01.2012 15:36:24

Imi istoriseste un amic o discutie intre doi cersetori, la care a asistat involuntar.

- Ma, L-am vazut pe Dumnezeu!
- ?...
- Da, ma ... ce, nu crezi?
- Cand ba?
- Azi.
- Unde?
- In parc.
- Aoleu!... In parc, zici? te cred ma, daca zici ca era in parc, te cred, ca mi-a mai povestit unu ca L-a vazut tot in parc. Si ... cum era, ma?
Fericitul a tacut cateva clipe, s-a imbujorat si a zis:
- Ma, era ... frumooos ma, frumooos tare de tot!...
- Cum ma? Cum era, ma?
- Uite-asa, spuse fericitul, aratind cu mainile amandoua, cu degetele raschirate si fata luminata de un suras mare.
- Cum ma? ce arati cu mainile, asa? Ce, era ca un ... peste?
- Niet! ce prostie... Era... Era frumos ca o paine mare, ma! Ca o paine de aur ma, uite-asa de frumos era!... si reia gestul, fericit, de parca tinea chiar atunci o paine mare, aurie, in maini...

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie, Doamne!

Yasmina 20.01.2012 19:38:49

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 423468)
Frumoasa ideea topicului, si chiar citind putinele marturii...te fac sa meditezi poate si mai mult la cat de bun e Dumnezeu, si la cat de mult si frumos ne iubeste.

Legat de scopul acestui topic, chiar cunosc pe cineva care auzind cele spuse de cineva care il cunoscuse pe Dumnezeu intr-un mod special, intr-o anumita perioada a vietii....a ales sa se retraga la manastire, pentru a simti si el macar ceva din ce a auzit, pentru a isi dedica viata lui Dumnezeu.

Doamne ajuta!

Ce frumos!!

Yasmina 20.01.2012 19:39:55

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 423488)
Imi istoriseste un amic o discutie intre doi cersetori, la care a asistat involuntar.

- Ma, L-am vazut pe Dumnezeu!
- ?...
- Da, ma ... ce, nu crezi?
- Cand ba?
- Azi.
- Unde?
- In parc.
- Aoleu!... In parc, zici? te cred ma, daca zici ca era in parc, te cred, ca mi-a mai povestit unu ca L-a vazut tot in parc. Si ... cum era, ma?
Fericitul a tacut cateva clipe, s-a imbujorat si a zis:
- Ma, era ... frumooos ma, frumooos tare de tot!...
- Cum ma? Cum era, ma?
- Uite-asa, spuse fericitul, aratind cu mainile amandoua, cu degetele raschirate si fata luminata de un suras mare.
- Cum ma? ce arati cu mainile, asa? Ce, era ca un ... peste?
- Niet! ce prostie... Era... Era frumos ca o paine mare, ma! Ca o paine de aur ma, uite-asa de frumos era!... si reia gestul, fericit, de parca tinea chiar atunci o paine mare, aurie, in maini...

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie, Doamne!

suberba povestire :)

florintoro 21.01.2012 02:26:50

apropo de impartasit experiente

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 423332)
Ar fi de folos ca initiatorul topicului sa ne impartaseasca din experienta sa.
Daca este un lucru rau acesta, cum putem sa atragem si alte persoane spre credinta, daca nu vrem sa impartasim celorlalti cum a lucrat D-zeu in viata noastra?

dupa ce m-a descoperit Sfantul Protector si anume Sfantul Antonie Cel Mare am simtit pentru cateva momente ca trebuie sa fac ceva si anume sa scriu o carte despre minunile din zilele noastre,pentru ca fiecare dintre noi le traim odata si-o data.de aceea as vrea sa deschid un topic pentru ca fiecare sa impartaseasca trairile cu Dumnezeu si cu Sfintii,sa adunam cat mai multe si sa o publicam(sau sa o public).Poate in acest fel mai adunam si noi oile ratacite,poate ca le trebuie ceva de genul asta,trairi,povestiri reale din zilele noastre.De la rodul rugaciunii pana la intalnirea cu Sfintii in vis sau in realitate.Credeti ca e ok sa fac un asfel de topic si sa incerc sa scriu o astfel de carte.astept raspuns.multumesc

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:10:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.