morroshan |
30.12.2011 23:19:38 |
Citat:
În prealabil postat de grasu77
(Post 419095)
Am raspuns cat de simplu am putut, printr-un exemplu concret. Inteleg cam ce ati fi vrut dvs., dar nu am cum sa dau un raspuns exact, standard. Nu exista asa ceva.
Nu este corect. Paganul de care v-am vorbit, incalca unele din Cele 10 Porunci. Nu stia despre ele. Dar, ce stia respecta. Iar, mai tarziu, va respecta ce va afla si va sti. Nu va avea o inima impotrivitoare. Iar Dumnezeu asta vede si judeca: atitudinea inimii (de ascultare, din dragoste sau de impotrivire - uneori prin diferite artificii, cum ar fi justificarile teologice).
|
Nu vorbesc de legea care o respecta ci cea pe care nu o respecta. In primele trei capitole din Romani Dumnezeu arata ca nici cei ce sunt sub lege (evrei) nici cei ce nu sunt sub lege (greci) au pacatuit impotriva lui Dumnezeu
Romani cap 3:
9 *Dar ce? Avem noi vreo precădere? Nicidecum. Căci am învinuit mai înainte și pe iudei, și pe elini, că toți sunt sub păcat,*
10 *După cum este scris: "Nu este drept nici unul;*
Cum poate judeca Dumnezeu pe cei care nu au legea?
Romani 2 ne spune
14 *Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,*
15 *Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără,*
Ca sa nu mai lungim vorba, cand spune aici fapta legii scrisa in inimile lor (v15) include cele 10 porunci sau nu?
|