ioanacluj |
08.07.2011 16:56:26 |
Citat:
În prealabil postat de afsxgrza
(Post 375586)
Aveti perfecta dreptate.
As vrea sa va raspund la intrebarea "De ce nu vrea sa ne casatorim si la Biserica?".
Pai, ea este o femeie foarte credincioasa pot spune, doar ca are o problema cu Bisericile, pur si simplu din cauza ca este o "institutie" care lucreaza cu bani, nu poate suporta gandul acesta, fara sa ne mai ascundem, acesta este adevarul, Biserica s-a transformat intr-o afacere in ziua de azi, ca diferenta dintre oamenii de religii chiar si crestine dezbina popoare si prietenii, ca oamenii se lauda ca religia lor este mai "adevarata" decat a celorlalti si tot asa, intr-un cuvant nu prea este de acord cu tot ce inseamna religie si Biserica in ziua de azi, cel putin asta imi spune ea. Amandoi suntem de religia Crestin Ortodoxa, amandoi il iubim pe Hristos, amandoi ne spovedim si ne marturisim pacatele, pur si simplu nu o pot intelege si nu as vrea s-o supar in aceste momente, fiind insarcinata.
P.S.: Suntem din Bucuresti.
|
Nici nu trebuie sa o superi. Scuze ca intervin si eu, dar multa vreme am considerat la fel ca ea. Eu am avut cununia acum o luna, vroiam doar s-o fac pentru ca asa consideram ca e bine pentru sufletul nostru, dar, spre mirarea mea, preotul la care am mers (nu il stiam dinnainte -era aproape de locatia petrecerii) ne-a cazut cu drag la amandoi. De la un mers doar ca asa trebuie am ajuns ca amandoi sa fim foarte incantati dupa prima discutie cu el. Exista si preoti care nu au transformat credinta intr-o meserie ci o simt ca pe un har. Tin sa precizez ca preotul nostru e tanar- are pana in 40 de ani, dar l-am simtit dornic sa schimbe lumea in bine.
Prin acest exemplu vroiam sa-ti sugerez sa o convingi prima data ca e nevoie de casatoria religioasa in primul rand pentru copil si dupa aceea lasati-va in mana lui Dumnezeu (in acel Dumnezeu in care credeti) si vei vedea ca se va casatori cu tine religios din convingere.
Totul e ca prima data sa o convingi ca o data sa vina cu tine la un preot cu care sa discutati de principiu de casatorie.
Si inca un lucru: nu va duceti la preoti recomandati, mergeti pur si simplu pe strada si intrati intr-o biserica acolo unde simtiti ca vreti sa intrati.
Daca prietena ta spune ca crede in Dumnezeu (si e asa ca mine) atunci va crede si ca Dumnezeu are un plan pentru ea -cu sau fara biserica- asa ca va accepta sa se lase in mana lui si doar sa nu se impotriveasca. Mersul la biserica pentru a discuta cu un preot nu o obliga la nimic.
Sa fiti fericiti toti 3....4........:)
|