Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   cateva constatari banale.... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12970)

Melissa 30.05.2011 16:36:43

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 364987)
Poate exista ceva care să nu fi fost creat?
Nu tot ce e creat e opera lui Dumnezeu?
Exista ceva înainte ca Dumnezeu să fi început creația?

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 364977)
Nu scrie nicăieri că a creat și întunericul.

Raspunde-ti singur la intrebari.:-))

Eu vad doua variante: ori intunericul exista deja inainte de a fi inceput Dumnezeu creatia ori este o omisiune in biblie, si nu este consemnat ca Dumnezeu a creat si intunericul, INAINTE de a incepe creatia..

Edit: pentru ca daca acuma spui ca intunericul era nimic, de ce nu scria in Facerea ca era un nimic si peste nimic Dumnezeu a facut lumina, ci scrie ca era intuneric?!

N.Priceputu 30.05.2011 16:50:56

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 364998)
de ce nu scria in Facerea ca era un nimic si peste nimic Dumnezeu a facut lumina, ci scrie ca era intuneric?!

Păi nu spune asta din cauză că nimicul este lipsa întregii existențe, nu numai a luminii. Întunericul este un caz particular al nimicului, așa cum lumina este numai unul din elementele create.
Nimicul este un soi de vid. Și nu cred că despre vid putem spune că există. Așa cum vidul este lipsa aerului, a substanței, tot așa, întunericul este lipsa luminii.
Nu înțeleg de ce susții că întunericul ar exista. Dacă ar exista, atunci ar trebui să aibă o natură materială, la fel ca lumina, însă având caracteristici opuse. Asta susții, că întunericul e material?

Ilinca 30.05.2011 19:53:59

Citat:

În prealabil postat de victortiti89 (Post 364843)
1-un obiect nu poate produce umbra decat in prezenta unei surse de lumina 2-intr-o camera perfect luminata(goala,fara ferestre...) nu poate exista intuneric in niciun loc,dar intr-o camera plina de intuneric poate exista lumina (daca aprinzi in ea o bricheta,o lumanare,lanterna etc.)....dar pentru a creea o sursa de lumina este nevoie de un efort constient.....3- lumina si intunericul nu pot ocupa acelasi spatiu in acelasi timp...4- lumina este generata de o sursa;cu cat ne indepartam de ea,intensitatea ii scade....este valabil si in sens invers:cu cat apropiem o sursa de lumina de un spatiu intunecat,intensitatea acestuia scade pana la anulare,iar spatiul care era ,,ocupat`` de intuneric este luminat. Da,par prostii,dar oare ce implicatie au? Si daca le privim si din punct de vedere spiritual,nu doar strict fizic,la ce concluzii ajungem?

Hmm,din punct de vedere spiritul,nu se pot privi,caci tin de fizica in cea mai mare parte,si da ai mare dreptate in cele mentionate nu cred ca se poate explica spiritual :)

cristiboss56 30.05.2011 19:59:52

Super inteligentă ! Îți mulțumim pentru luminarea noastră . . . !

Citat:

În prealabil postat de Ilinca (Post 365042)
Hmm,din punct de vedere spiritul,nu se pot privi,caci tin de fizica in cea mai mare parte,si da ai mare dreptate in cele mentionate nu cred ca se poate explica spiritual :)

Tare de tot "logica" ta, precum osul de meduză ! Beton, de beton . . . !

Melissa 30.05.2011 22:53:31

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 365007)
Întunericul este un caz particular al nimicului,

Suna mai frumos daca spunem ca intunericul este culoarea nimicului :-)
Citat:

Nu înțeleg de ce susții că întunericul ar exista.

Pentru ca privesc acum pe fereastra si il observ:-).Afara e intuneric,nu?:-)
Citat:

Asta susții, că întunericul e material?

Sustin doar atat: ca intunericul poate fi definit ca absenta luminii.:-) Asa cum lumina poate fi definita ca absenta intunericului.Deci in absenta luminii, exista intunericul si in absenta intunericului, exista lumina.:-)

Si mai sustin ca stelele lumineaza si ziua.Doar ca nu le observam stralucirea decat in intunericul noptii.Nu ca ar avea mare legatura cu ce am discutat, dar imi place ideea:-)

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.