Damax |
05.02.2010 22:24:56 |
Citat:
În prealabil postat de alecos
(Post 118514)
sint pictor bisericesc autorizat tel.0265775924
|
Din cate stiu, pictorii autorizati de CPB au si ei niste grade, in functie de ceea ce dovedesc la examenul de autorizare, iar pe parcurs, in functie de numarul lucrarilor (bisericilor) si calitatea muncii acestea se modifica, in sens pozitiv sau chiar negativ. Adica se pot adauga sau elimina grade. In principiu, se pleaca de la cel mai mic grad, exceptiile fiind recompensate cu gradul urmator. Unele autorizatii sunt chiar acordate provizoriu, urmand, functie de activitatea pictorului, sa devina definitive.
Gradele inferioare acorda dreptul de a picta in sate si nu in orase, biserici de mici dimensiuni si nu de mari dimensiuni.
Cineva spunea ca in lista de la Patriarhie nu vezi decat o insiruire de nume, ceea ce e adevarat.
Altcineva spunea ca sunt o groaza (dintre ei) autorizati la gramada, ceea ce iarasi e adevarat.
Intrebarea mea ar fi: "functie de gusturile cui trebuie raportata <<calitatea>> picturii bisericesti a unui artist anume?" Sa-mi explice cineva, daca nu cer prea mult, ce intelege prin "imi place" sau "nu imi place pictura din biserica x ori y"
Sa fim seriosi, ce intelegeti voi prin pictura de calitate? Cati inteleg termenul de pictura bizantina care in mod gresit se utilizeaza (astazi o fi cel mult post bizantina, sau cititi prea mult Iorga)?
Si tot asa...oricum: Succes!!
|