Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebare despre farmece?!? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12589)

windorin 05.04.2011 09:33:55

Citat:

În prealabil postat de ciradu (Post 352153)
Totuși, să nu uităm că diavolul este „un pripiriu”, cum spunea părintele Arsenie Papacioc.

Vorbeam ieri cu un prieten.
Sa avem grija cum il numim/vedem pe diavol, caci e atat de fioros/infricosator, incat ne poate schimonosi de frica.

Marii parinti ajungeau sa'l numeasca asa, luandu'l parca peste picior (aghiuta, etc).
Sa nu indraznim sa folosim cuvintele lor de adresare fata de diavol, pana nu ajungem... la masura lor duhovniceasca.

ciradu 05.04.2011 09:43:52

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 352156)
Sa avem grija cum il numim/vedem pe diavol, caci e atat de fioros/infricosator, incat ne poate schimonosi de frica.

Marii parinti ajungeau sa'l numeasca asa, luandu'l parca peste picior (aghiuta, etc).
Sa nu indraznim sa folosim cuvintele lor de adresare fata de diavol, pana nu ajungem... la masura lor duhovniceasca.

Nu este bine să citezi trunchiat. Ceea ce urma după această frază explica ceea ce am vrut să spun. Da, poate fi înfricoșător. Însă eu am susținut că Hristos e tare. Pe El trebuie să ne bazăm.

Yasmina 05.04.2011 10:32:39

Citat:

În prealabil postat de ciradu (Post 352153)
Totuși, să nu uităm că diavolul este „un pripiriu”, cum spunea părintele Arsenie Papacioc. Nu se cuvine credinciosului să fie atât de înfricoșat de el, când Domnul a spus de atâtea ori: „Nu vă temeți!”. Dar, bineînțeles, îți dă mâna să nu te temi numai dacă te simți ocrotit de El. Dacă Îl știi aproape. Nu pe tine te bazezi să nu-ți fie frică. Tu ești nimic fără Dumnezeu. Pe El te bizui. Însă dacă ne este frică, ar trebui să ne pună pe gânduri necredința noastră. Și să spunem și noi: „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!”

Eu ma bizui pe Dumnezeu,dar imi stiu credinta mea ,aia mai mica decat un bob de mustar,si atunci ce sa fac?!?!Stiu ca acum,la nivelul la care sunt nu pot misca nici macar aerul,darmite muntii!!!
O fi diavolul un pispirel,dar eu nu-mi permit sa-l ispitesc in nimicimea mea(desigur ii las pe altii mai"avansati" sa o faca!).

Yasmina 05.04.2011 10:44:25

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 352156)

Da,aghiuta este un diminutiv construit din cuvantul grec agios=sfant,deci aghiuta s-ar traduce prin'sfintisorul',cu iz ironic,bineinteles!

maria40 05.04.2011 11:16:06

Taie batista si arunc-o! Nu are rost sa te gandesti de unde si cum a aparut!

cristinadaciana 05.04.2011 11:35:58

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 352165)
Taie batista si arunc-o! Nu are rost sa te gandesti de unde si cum a aparut!

Hahaha credeam ca numai taica-meu mai foloseste batiste (clasice) acum mai toata lumea foloseste cele de hartie de unica folosinta.

vultur77 05.04.2011 21:24:09

ups!!!

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 352138)
@vultur77

Se putea sa nu sari si tu,mai inteligentule, sa arunci cu niste pietre??
Raspuns: NU SE PUTEA!!!

PS- am uitat sa pun ghilimele.Pune-le tu unde crezi ca se potrivesc!

Pe zi ce trece ma uimesti tot mai mult.Eram sigur ca nu o sa poti trece pe langa'' rama din carlig''.Te-as intreba (asta doar daca imi promiti ca esti calma si nu te agiti prea tare),cum ramane cu proprile tale cuvinte,ceva de genul'' aici discutam idei''? Sau crezi cumva ca e bine sa te contrazici pe tine insuti? PIETRELE,DRAGA SURIOARA SUNT DOAR IN CAPUL TAU! CE bine ar fi daca te-ai debarasa de ele,asa am putea discuta mai civilizat!

Acuma,asa intre ghilimele,chiar ti-a zis un calugar sa facem ceva pe ele de vraji???????!!!!!!!! Ca vezi tu,am avut si eu discuti asemanatoare cu cativa calugari,si mi-au zis:sa le ingropam si daca am pus mana pe ele sa ne spalam cu apa sfintita...chesti de genul,dar de ceea ce ai pomenit tu nu prea am auzit si chiar imi vine sa rad,dar daca tu zici am sa incerc sa ma informez mai bine poate imi scapa ceva.

P.S-DACA MA SIMTI CA PE UN GHIMPE IN SPATELE TAU,MI-AS DORI SA NICI NU IMI RASPUNZI LA INTREBARE,dar in acelasi timp pe viitor incearca sa NU mai imi trimiti raspunsuri,caci pot sa iti demonstrez ca tu esti cea care a postat SUB mesajele mele!SAU DACA CREZI CA POTI SA FI CALMA SI PUTIN MAI IUBITOARE,ASTEPT RASPUNSUL TAU. FIE CA DUMNEZEU SA NE LUMINEZE MINTILE!!!

Melissa 05.04.2011 21:54:06

Citat:

În prealabil postat de vultur77 (Post 352276)
Pe zi ce trece ma uimesti tot mai mult.Eram sigur ca nu o sa poti trece pe langa'' rama din carlig''.Te-as intreba (asta doar daca imi promiti ca esti calma si nu te agiti prea tare),cum ramane cu proprile tale cuvinte,ceva de genul'' aici discutam idei''? Sau crezi cumva ca e bine sa te contrazici pe tine insuti? PIETRELE,DRAGA SURIOARA SUNT DOAR IN CAPUL TAU! CE bine ar fi daca te-ai debarasa de ele,asa am putea discuta mai civilizat!

Acuma,asa intre ghilimele,chiar ti-a zis un calugar sa facem ceva pe ele de vraji???????!!!!!!!! Ca vezi tu,am avut si eu discuti asemanatoare cu cativa calugari,si mi-au zis:sa le ingropam si daca am pus mana pe ele sa ne spalam cu apa sfintita...chesti de genul,dar de ceea ce ai pomenit tu nu prea am auzit si chiar imi vine sa rad,dar daca tu zici am sa incerc sa ma informez mai bine poate imi scapa ceva.

P.S-DACA MA SIMTI CA PE UN GHIMPE IN SPATELE TAU,MI-AS DORI SA NICI NU IMI RASPUNZI LA INTREBARE,dar in acelasi timp pe viitor incearca sa NU mai imi trimiti raspunsuri,caci pot sa iti demonstrez ca tu esti cea care a postat SUB mesajele mele!SAU DACA CREZI CA POTI SA FI CALMA SI PUTIN MAI IUBITOARE,ASTEPT RASPUNSUL TAU. FIE CA DUMNEZEU SA NE LUMINEZE MINTILE!!!

Mah baiete mah, esti muuult mai inteligent decat credeam!!!:24:

vultur77 06.04.2011 01:00:51

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 352283)
Mah baiete mah, esti muuult mai inteligent decat credeam!!!:24:

MA bucur ca totusi ai raspuns.CHIAR DACA SE SIMTE O UMBRA DE IRONIE,totusi ne incadram undeva la mijloc,asta inseamna ceva.IN fond si la urma urmei ai zis-o chiar tu...SA NU DAI CU BOLOVAN CA...DOAMNE FERESTE!!!::) SA FI BUNA,CA RAU POATE FI ORICINE!!!

AlinB 06.04.2011 12:38:00

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 352051)
Am intrebat odata demult un calugar ce e bine sa se faca cu lucrurile suspecte din punctul de vedere descris de tine.Si mi-a spus ca se ard si se spurca.( pe cenusa ramasa dupa ardere,se arunca urina celui care le arde ).Tot calugarul respectiv mi-a spus ca se recomanda a nu se pune mana pe lucrurile care sunt suspecte.Se iau cu un bat,un cleste,o penseta,etc..

Auzi, urinoterapie contra vrajitorie :))

Nenea calugarul poate a vrut sa faca o gluma, practici de genul asta n-au nici o legatura cu ortodoxia ci cu vrajitoria.

Daca nu-ti place un obiect, il arunci si gata, cu cat e teama mai mare, cu atat este sansa chiar si un obiect inofensiv sa-ti faca rau.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:04:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.