![]() |
Citat:
|
"Paganii,sectarii,evreii si toti ceilalti aflati in ratacire nu vor intra in imparatia lui Dumnezeu daca nu se vor converti la ortodoxie.Asta nu o spun eu,ci Biblia."
Unde scrie in Biblie ca daca nu te convertesti la ortodoxie nu intri in imparatia cerului. Poate daca nu crezi in Hristos care este cu totul altceva. Fraza ta suna putin a fanatism si se aseamana mult cu cel al musulmanilor in privinta islamului.Dar poate asa au aparut majoritatea conflictelor religioase de care ne plangem cu totii. |
Vezi ca si catolicii,pocaitii si alti crestini cred in Hristos,dar asta nu inseamna ca au credinta corecta.Fiindca nu o au..Nu e nici un fanatism,de obicei sunt fanatici cei care stiu ca nu detin de fapt adevarul,dar vor sa-si impuna vointa lor.Uita-te la musulmani cate crime fac in numele "razboiului sfant",sau la catolici cu cruciadele lor din trecut.Ortodoxia nu obliga pe nimeni,vrei s-o accepti bine,nu vrei treaba ta,dar la judecata vei da socoteala pentru decizia ta.
|
chiar crezi ca doar ortodox fiind te vei mantui?
|
Ortodoxia nu prea e luata in considerare in cazuri de fanatism, pentru ca a avut norocul sa iasa de mult in mod subtil din lumina reflectoarelor. In a doua jumatate a primului mileniu Biserica Estului nu a facut viata necrestinilor tocmai usoara. Crestinii si-au demonstrat iubirea aproapelui devenind din persecutati-persecutori la prima ocazie. Nu poate fi invinuit insa crestinismul decat de ipocrizie.
Nici musulmanii nu sunt mai breji, si in fond nici o religie nu are bucata ei putreda. Ipocrizia in fond e o constanta umana, la fel ca si egoismul. |
Citat:
|
Citat:
Ei bine, eu am citit Steiner, stiu si despre antroposofie, adica intelepciunea omeneasca, cate ceva. La un moment dat Dumnezeu m-a pus sa aleg, aratandu-mi adevarata fata a celor care scriu aceste teorii "atragatoare" si care par a te invata mai mult decat credinta noastra ortodoxa. Nu va doresc o asemenea incercare, in care sa trebuiasca sa alegeti intre aceste teorii de tip New Age si Iisus Hristos. Caci daca veti alege intelepciunea lui Dumnezeu, dupa aceea veti sufla si in iaurt! |
Citat:
|
:)Voi va plangeti de intoleranta din partea noastra,dar cand aveti ocazia"atacati"in grup(ca sa nu zic altfel}pe cine va sta impotriva.In felul acesta va demascati si mai bine ratacirea.De altfel Mantuitorul Hristos ne-a prevenit ca vor veni multi hristosi mincinosi care vor cauta sa amageasca si pe cei alesi.In afara Bisericii nu exista mantuire.
|
In afara lui Hristos nu exista mantuire.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:29:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.