Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   o intamplanie mai stranie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10010)

anna21 06.07.2010 19:01:14

Eu nu am inteles pe ce te bazezi cand spui ca era Sf. Duh.
Pe faptul ca mama ta s-a rugat?

Sf Siluan Athonitul avea deja darul rugaciunii inimii cand a fost cercetat (pt putin timp) de Sf. Duh!
Apoi s-a rugat 15 ani ca sa-l dobandeasca! Timp in care a rabdat nevointe si atacuri demonice pana cand aflat fiind in prapastia disperarii, Domnul i-a spus: "Cei mândri suferă pururea din pricina demonilor".
Si apoi, pentru dobandirea smereniei, i-a spus:
"Ține mintea ta în iad și nu deznădăjdui."

Nu o lua ca pe o ironie, ca nu este.. dar tu vorbesti despre rugaciunea de seara si perdele?
Eu cred sincer ca harul Sf. Duh nu-i lumineaza pe cei care nu se lupta pana la sange cu propriile patimi (mai ales mandria).

Traditie1 06.07.2010 21:09:13

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 266666)
auziti, by the way, eu ceream sfaturi nu critici ptr cei care fac pe desteptii pe aici si ma judeca. ia nu mai imi scrieti vreau sa vb cu cineva care isi o parere nu care judeca, DA PUTEA FI DUHUL SFANT PTR CA MAMA SE RUGA LA DZEU SI SFESTANIE ERA FACUTA IN URMA CU O SAPT, dar cand am vazut ce gandiri aveti unii din voi mi-a trecut sa mai cer sfaturi forever pe acest site, adio.

Tu ai impresia că Duhul Sfânt e un fel de fantomă care sperie oamenii?

Pune mâna și citește Scriptura și scrierile ascetice ale Părinților că nu ai nici cea mai elementară cultură în domeniul acesta. Duhul Sfânt nu se manifestă aiurea ci întotdeauna are un scop precis, revelează ceva, aduce omul la pocăință.

Din alte mesaje ale tale am aflat că ești fumătoare iar din cel citat se vede un duh de răzvratire. Eu zic că e cazul să-ți schimbi viața. Probabil de aceea a și îngăduit Dumnezeu această manifestare înfricoșătoare a celui rău ca să înțelegi că e cazul să te pocăiești.

annajanette 07.07.2010 00:34:16

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 266674)
Eu nu am inteles pe ce te bazezi cand spui ca era Sf. Duh.
Pe faptul ca mama ta s-a rugat?

Sf Siluan Athonitul avea deja darul rugaciunii inimii cand a fost cercetat (pt putin timp) de Sf. Duh!
Apoi s-a rugat 15 ani ca sa-l dobandeasca! Timp in care a rabdat nevointe si atacuri demonice pana cand aflat fiind in prapastia disperarii, Domnul i-a spus: "Cei mândri suferă pururea din pricina demonilor".
Si apoi, pentru dobandirea smereniei, i-a spus:
"Ține mintea ta în iad și nu deznădăjdui."

Nu o lua ca pe o ironie, ca nu este.. dar tu vorbesti despre rugaciunea de seara si perdele?
Eu cred sincer ca harul Sf. Duh nu-i lumineaza pe cei care nu se lupta pana la sange cu propriile patimi (mai ales mandria).

si de unde ai scos-o pe asta cu mandria doar ptr ca refuz sa cred ca era vreun demon?

annajanette 07.07.2010 00:35:46

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 266693)
Tu ai impresia că Duhul Sfânt e un fel de fantomă care sperie oamenii?

Pune mâna și citește Scriptura și scrierile ascetice ale Părinților că nu ai nici cea mai elementară cultură în domeniul acesta. Duhul Sfânt nu se manifestă aiurea ci întotdeauna are un scop precis, revelează ceva, aduce omul la pocăință.

Din alte mesaje ale tale am aflat că ești fumătoare iar din cel citat se vede un duh de răzvratire. Eu zic că e cazul să-ți schimbi viața. Probabil de aceea a și îngăduit Dumnezeu această manifestare înfricoșătoare a celui rău ca să înțelegi că e cazul să te pocăiești.

omule nu eu m-am speriat ci mama sau trebuie sa vb in engleza?

glykys 07.07.2010 00:36:18

Annajannette, ai parinte duhovnic intelept de la Radu Voda, povesteste-i si aceasta intamplare si fa ce spune dumnealui.

kiralina 07.07.2010 01:22:35

nu e de la drac!

Janetico,eu cred ca manifestarea cu pricina poate fi de la D-zeu.de ce?da de ce nu?ca a provocat teama?si?asta e argument cum ca e de la diavol?sa cautam in cartile sfinte sa vedem cu cata groaza au intampinat multi oameni sfinti epifaniile.si manifestarea divina sperie,nu doar cea draceasca.de ce?ptr ca e vb de necunoscut.sa vad eu care de pe acest forum e pregatit sa primeasca manifestari din cer fara sa ii tremure fusilajele.unu,2.restul?ii vezi raspunzand pe acest topic.baga la cutie,janet.pe acest forum orice manifestare mai ciudata e obligatoryu de la dracu si daca tu cumva crezi ca e din cer,esti mandra,te dai speciala,te crezi sfanta,etc.am trecut prin asta,asa ca,daca vrei o parere echilibrata,du-te pe siturile de paranormal.acolo lumea crede ca mai exista si un Dumnezeu in plina manifestare,nu doar diavolul.eu cred ca putea fi de la Dzeu,in egala masura in care putea fi de la drac.oricum ar fi,v-a sporit credinta?da?atunci tot a avut un rost!

annajanette 07.07.2010 01:23:09

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 266777)
Annajannette, ai parinte duhovnic intelept de la Radu Voda, povesteste-i si aceasta intamplare si fa ce spune dumnealui.

da glykys asa e, numai tu stii sa vb frumos, chiar m-au enervat multi, nu ma cred nici sfanta nici nimic, pur si simplu mi-au aratat cat de rai sunt cu mine.
tu mereu ai vb frumoase ptr toata lumea si te indragesc mult
DUMNEZEU SA TE AJUTE PTR SUFLETUL TAU MINUNAT

Traditie1 07.07.2010 08:09:19

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 266791)
Janetico,eu cred ca manifestarea cu pricina poate fi de la D-zeu.de ce?da de ce nu?ca a provocat teama?si?asta e argument cum ca e de la diavol?sa cautam in cartile sfinte sa vedem cu cata groaza au intampinat multi oameni sfinti epifaniile.si manifestarea divina sperie,nu doar cea draceasca.de ce?ptr ca e vb de necunoscut.sa vad eu care de pe acest forum e pregatit sa primeasca manifestari din cer fara sa ii tremure fusilajele.unu,2.restul?ii vezi raspunzand pe acest topic.baga la cutie,janet.pe acest forum orice manifestare mai ciudata e obligatoryu de la dracu si daca tu cumva crezi ca e din cer,esti mandra,te dai speciala,te crezi sfanta,etc.am trecut prin asta,asa ca,daca vrei o parere echilibrata,du-te pe siturile de paranormal.acolo lumea crede ca mai exista si un Dumnezeu in plina manifestare,nu doar diavolul.eu cred ca putea fi de la Dzeu,in egala masura in care putea fi de la drac.oricum ar fi,v-a sporit credinta?da?atunci tot a avut un rost!

Scriptura și Tradiția ne arată că Dumnezeu nu se manifestă în mod ciudat, întotdeauna manifestările Lui transmit un mesaj teologic profund, nu sunt iraționale sau ridicole, cum e cazul cu această mișcare de perdea. Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii și înțelepciunii.

Manifestările Duhului Sfânt sunt la nivelul sufletului, nu în planul obiectelor materiale. Duhul ne inspiră cu gânduri de pocăință și smerenie, cu iubirea de aproapele și celelalte virtuți evanghelice.

Cât despre manifestările diavolului ele urmăresc fie să înalțe în mândrie, fie să creeze confuzie sau să sperie. Așa-zisele arătări de sfinți, îngeri sunt în cele mai multe cazuri manifestări demonice, diavolul putând lua chip de înger luminos, de sfinți sau chipul Mântuitorului. De asemeni diavolii se arată în vis sau în realitate sub diverse forme cu scopul de a-i înfricoșa pe oameni, așa cum sunt numeroase relatări în cărțile bisericești, de diavoli care sub chipul animalelor sălbatice sau cu chipul lor de diavoli se arătau calugărilor și altor oameni. Manifestările de tip spiritist, mutări de obiecte, sunete și alte fenomene ciudate fie urmăresc să insufle credința într-o lume a spiritelor, fie sunt o expresie a duhului tulburat și rătăcit al diavolilor, ele fiind lipsite de un scop sau sens.

Credința în paranormal e o lucrare a dracilor și cei ce o au sunt ei înșiși lăcaș al demonilor, fiindcă orice credință falsă sau orice păcat face ca demonii să capete putere asupra noastră.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:42:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.