Citat:
În prealabil postat de Adriana3
(Post 396815)
Ok, accept aceasta marturie :) dar nu ignor cele scrise de el insusi ca raspuns la postarea cu pricina in care se vede ca nu aceeasi mana o intinde tuturor, si in plus de asta sunt convinsa ca autorul postarii la care a raspuns nu crede (cel putin deocamdata) ca Biserica Catolica este la fel de buna ca si cea Ortodoxa.
|
Stimata doamna, in fata Celui de Sus, toate caile abordate cu sinceritate sunt placute. Chiar, o tema de meditatie: oare de ce in Revelatia Ap. Ioan se pune accent pe
condamnarea celor ce traiesc in minciuna? V-ati intrebat? Aveti un simt acut al intrebarii, ma indoiesc ca v-a scapat asta. :) Este clar ca toti cei care
sunt sinceri in actul identificarii propriului fior mistic cu "oferta din afara" au deschisa calea mantuirii. Adica? Cand te-ai regasit intr-o credinta, sa fii sincer, cu aceeasi sinceritate cu care (trebuie sa) iti privesti fiinta iubita in ochi. Iarasi, din Scriptura: cine este condamnat cand Noul Babilon, adica Ierusalimul terestru unde domneste Anti, este scufundat? Nu cumva "negustorii pamantului" care vand (atentie!) inclusiv suflete? si ce inseamna vinderea unui suflet, in termeni confesionali, decat actul suprem de mintire si violentare de sine. Adica, de exemplu, unii care se pot face sambatari doar de dragul unor ajutoare materiale (s-a intamplat dupa 1990).
Cred in sinceritate. Cu tarie. De exemplu, eu, da, am fost stilist. M-a ajutat Dumnezeu sa vad marasmul eclesiologic din acele biserici-sereleuri, dincolo dar si alaturi de bunatatea si credinta multor oameni exceptionali de acolo, si am gasit pacea in Biserica Romei. Si am facut-o pentru suflet, nu pentru vreun folos material.
Si mai cred in felurime (ortodocsii profunzi de pe forum inteleg la ce se refera aceste termen din superba romana arhaica), in care Dumnezeu Insusi a creat Universul, locul de odihna al picioarelor Sale. Cand veti putea intelege, explica, si mai ales simti frumusetea diversitatii Universului, atunci veti intelege de ce oameni ca mine, si multi altii mai tari ca mine, privim fara ura in directia "mosiilor vecine", id est, cum a zis fratele Scotland, caruie ii multumesc petru sprijinul sau cald, si aprecierile pentru un pacatos ca mine, peste gardul confesional. Singurele exceptii (deh, om sunt, nu?) sunt cei care efectiv macelaresc Scriptura...si introduc sarbatori si idei antiscriptura...stiu ei cine sunt...:P