Ionela13 |
04.05.2010 20:31:49 |
Martorii lui Iehova
Citat:
În prealabil postat de Askeladd
(Post 97284)
Hm... asta cred ei, ce sa facem? Este ridicol, dar ce secte nu sunt? Ei evident crad ca au ceva de castigat, si pe de alta parte, martorii lui iehova sunt atat de retrasi si izolati de lumea inconjuratoare, incat practica de incerca sa converteasca oameni este o activitate care li se pare normala. Biserica lor incurajeaza asa ceva, parintii lor au facut-o din totdeauna deci asa cred ca trebuiesc sa se comporte. Sunt invatati acolo cum sa vorbeasca cu oamenii despre Iisus etc. si, dupa parerea mea, nu prea au experiente proprii multe cu lumea in afara de aceste iesiri. Sunt foarte controlati din America, de unde vin si se traduc acele carticele(demodate) cu savana utopica... Incercati sa ganditi ca ei... stiu ca par ciudati, dar din perspectiva lor asa e lumea. (sau daca stie cineva mai bine, sa ma corecteze)
|
Martorii lui Iehova sunt oameni obișnuiți, confruntându-se cu probleme economice, afective și de sănătate. Nefiind nici perfecți, nici infailibili, nici înzestrați cu puteri supranaturale, ei fac uneori greșeli, dar încearcă să învețe din ele și studiază cu sârguință Biblia pentru a se corecta. Ei s-au dedicat lui Dumnezeu pentru a face voința lui și se străduiesc să trăiască la înălțimea dedicării lor. În toate activitățile lor, ei se lasă îndrumați de Cuvântul lui Dumnezeu și de spiritul său sfânt.
Pentru Martorii lui Iehova este deosebit de important să-și bazeze convingerile religioase pe Biblie, nu pe teorii omenești sau pe crezuri religioase. Ei sunt animați de aceleași sentimente ca și apostolul Pavel, care a scris sub inspirație: „Dumnezeu să fie găsit adevărat, chiar dacă orice om ar fi găsit mincinos“ (Romani 3:4). Față de doctrinele prezentate ca adevăruri biblice, Martorii adoptă atitudinea manifestată de bereeni care, după ce l-au auzit predicând pe apostolul Pavel, „au primit cuvântul cu cea mai mare însuflețire, examinând cu grijă Scripturile în fiecare zi ca să vadă dacă aceste lucruri erau așa“ (Faptele 17:11). Martorii lui Iehova consideră că toate învățăturile religioase — indiferent că este vorba despre învățăturile lor sau ale altor confesiuni — ar trebui supuse unui astfel de test care să le permită cititorilor să vadă dacă ceea ce citesc este sau nu în armonie cu Scripturile inspirate. Ei vă invită și vă încurajează să faceți acest lucru când stați de vorbă cu ei.
Iehova Dumnezeu a avut martori pe pământ cu mii de ani înainte de nașterea lui Isus. După ce în capitolul 11 al cărții Evrei sunt enumerați câțiva dintre acești oameni ai credinței, în Evrei 12:1 se spune: „Astfel, deoarece suntem înconjurați de un nor așa de mare de martori, să ne debarasăm și noi de orice greutate și de păcatul care ne prinde cu ușurință în mreje și să alergăm cu perseverență cursa care ne este pusă înainte“. Isus a spus înaintea lui Ponțiu Pilat: „Pentru aceasta m-am născut și pentru aceasta am venit în lume: ca să depun mărturie despre adevăr". El este numit „martorul fidel și adevărat“ (Ioan 18:37; Revelația 3:14). Isus le-a spus discipolilor lui: „Veți primi putere când spiritul sfânt va veni peste voi, și îmi veți fi martori atât în Ierusalim, cât și în toată Iudeea și Samaria și până în cea mai îndepărtată parte a pământului“. — Faptele 1:8.
|