ucenic |
24.05.2012 22:05:49 |
Citat:
În prealabil postat de delia31
(Post 447042)
In textul Scripturii Ortodoxe ni se relateaza evenimentul Buneivestiri, unde scrie cat se poate de limpede despre cinstea, slava, marirea, onoarea pe care i-a dat-o Insusi Dumnezeu (...)
|
Hm... daca am cunoaste bine pe Cel ce ne-a dat viata din Sine prin Iisus Hristos, pe Cel ce S-a revelat in Scriptura "Eu sunt Cel ce sunt", am sti ca El nu a facut, nu face si nici nu va face asta cu nici un om.
"Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor." (Isa.42:8)
Nu va luati un elan prea teologic sau filozofic in afirmatii caci eu vad bine ce este in bisericile ortodoxe. Inchinaciuni, plecaciuni, matanii, mers in genunchi pe la icoanele Mariei etc.
Citat:
În prealabil postat de delia31
(Post 447042)
Recititi Luca 1, 47-49: „ Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurileCă mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui”.
Retineti va rog expresia „ ma vor ferici toate neamurile” si „ca mi-a facut mie marire Cel puternic”. Retineti si cuvintele arhanghelului Gavriil: „binecuvantata esti tu intre femei”.
|
Eu cand am ales o biserica evanghelica am facut-o constient, stiind despre diferentele de traducere si interpretare ale Bibliilor. Aici gasim una din ele.
In original nu se spune [b]"...mi-a făcut mie mărire Cel Puternic."[b] ci [b]"... pentru ca Cel Atotputernic a facut lucruri mari pentru mine." [b]unde termenul megaleios = mare, excelent, minunat. Acest termen se mai regaseste o singura data in N.T.: "...lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!" (Fapte2:11)
In ceea ce priveste fericirea este perfect adevarat. Inca din timpul vietii pe pamant a Domnului cineva implinea acea profetie...
"Pe cand spunea Isus aceste vorbe, o femeie din norod si-a ridicat glasul si a zis: "Ferice de pantecele care Te-a purtat si de tatele pe care le-ai supt!" (Luca 11:27)
Ei bine, ce ii raspunde Domnul???
"Si El a raspuns: "Ferice mai degraba de cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc!" (Luca 11:28)
Mai este cazul sa amintim cum suntem noi numiti in Evanghelii?
Ferice de cel... Ferice de cei... Fericiti veti fi...
|