Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Maicii Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2725)

iuliu46 24.05.2012 21:02:17

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447113)
Și care mă rog frumos era "erezia" promovată de iudei? Refuzul de a confecționa reprezentări și de a se închina lor? Ori refuzul de a se închina zeiței "Împărăteasa Cerului" (Ishtar)?

Cred ca poti gasi singur raspunsul in Faptele Apostolilor.E vorba despre taierea imprejur.Nu inseamna ca inainte de sinodul apostolilor toti crestinii erau taiati imprejur.Dar e greu cu logica asta.

osutafaraunu 24.05.2012 21:07:34

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 447115)
Cred ca poti gasi singur raspunsul in Faptele Apostolilor.E vorba despre taierea imprejur.Nu inseamna ca inainte de sinodul apostolilor toti crestinii erau taiati imprejur.Dar e greu cu logica asta.

Mda, superbă logică! Și ca "reacție" a apărut dogma închinării la Fecioară! Bravos! Mai ai de-astea?

iuliu46 24.05.2012 21:24:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447116)
Mda, superbă logică! Și ca "reacție" a apărut dogma închinării la Fecioară! Bravos! Mai ai de-astea?

Ca urmare crestinii au inteles sa nu mai bage in seama ereziile iudaizante.
Spor la treaba.

Illuminatu 24.05.2012 21:31:21

"11.Că și Cel ce sfințește, și cei ce se sfințesc, dintru Unul sunt toți; din care pricină nu se rușinează să-i numească pe ei frați," Evrei 2.
Tu te consideri frate cu Iisus Hristos?
Sau mai corect, tu crezi ca Iisus Hristos te considera pe tine fratele Sau?

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447093)
Nu văd legătura, illuminează-mă!

Eh! 666, daca Mantuitorul Hristos nu se rusineaza sa ne numeasca pe noi fratii Sai, nu crezi ca prin infiere Maica Sa a devenit si Maica noastra?

ucenic 24.05.2012 22:05:49

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 447042)
In textul Scripturii Ortodoxe ni se relateaza evenimentul Buneivestiri, unde scrie cat se poate de limpede despre cinstea, slava, marirea, onoarea pe care i-a dat-o Insusi Dumnezeu (...)

Hm... daca am cunoaste bine pe Cel ce ne-a dat viata din Sine prin Iisus Hristos, pe Cel ce S-a revelat in Scriptura "Eu sunt Cel ce sunt", am sti ca El nu a facut, nu face si nici nu va face asta cu nici un om.
"Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor." (Isa.42:8)
Nu va luati un elan prea teologic sau filozofic in afirmatii caci eu vad bine ce este in bisericile ortodoxe. Inchinaciuni, plecaciuni, matanii, mers in genunchi pe la icoanele Mariei etc.

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 447042)
Recititi Luca 1, 47-49: „ Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurilemi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui”.
Retineti va rog expresia „ ma vor ferici toate neamurile” si „ca mi-a facut mie marire Cel puternic”. Retineti si cuvintele arhanghelului Gavriil: „binecuvantata esti tu intre femei”.

Eu cand am ales o biserica evanghelica am facut-o constient, stiind despre diferentele de traducere si interpretare ale Bibliilor. Aici gasim una din ele.

In original nu se spune [b]"...mi-a făcut mie mărire Cel Puternic."[b] ci [b]"... pentru ca Cel Atotputernic a facut lucruri mari pentru mine." [b]unde termenul megaleios = mare, excelent, minunat. Acest termen se mai regaseste o singura data in N.T.: "...lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!" (Fapte2:11)

In ceea ce priveste fericirea este perfect adevarat. Inca din timpul vietii pe pamant a Domnului cineva implinea acea profetie...
"Pe cand spunea Isus aceste vorbe, o femeie din norod si-a ridicat glasul si a zis: "Ferice de pantecele care Te-a purtat si de tatele pe care le-ai supt!" (Luca 11:27)

Ei bine, ce ii raspunde Domnul???
"Si El a raspuns: "Ferice mai degraba de cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc!" (Luca 11:28)

Mai este cazul sa amintim cum suntem noi numiti in Evanghelii?
Ferice de cel... Ferice de cei... Fericiti veti fi...

mihai07 24.05.2012 22:17:27

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 447133)

Ei bine, ce ii raspunde Domnul???
"Si El a raspuns: "Ferice mai degraba de cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc!" (Luca 11:28)

Mai este cazul sa amintim cum suntem noi numiti in Evanghelii?
Ferice de cel... Ferice de cei... Fericiti veti fi...

Și când zicea El acestea, o femeie din mulțime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericiți sunt sânii pe care i-ai supt!
28. Iar El a zis: Așa este, dar fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc.

osutafaraunu 24.05.2012 22:18:05

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 447129)
"11.Că și Cel ce sfințește, și cei ce se sfințesc, dintru Unul sunt toți; din care pricină nu se rușinează să-i numească pe ei frați," Evrei 2.
Tu te consideri frate cu Iisus Hristos?
Sau mai corect, tu crezi ca Iisus Hristos te considera pe tine fratele Sau?

Eh! 666, daca Mantuitorul Hristos nu se rusineaza sa ne numeasca pe noi fratii Sai, nu crezi ca prin infiere Maica Sa a devenit si Maica noastra?

Duci cam departe logica asta a rubedeniilor... Dumnezeu zice într-adevăr că ne-a înfiat, însă nu scrie nicăieri că Maria ne-ar fi înfiat pe noi. Pe de altă parte suntem toți frați, surori, mătuși, veri... și ce-i cu asta? Ne iubim:6:, ne mai îmbrâncim (cine mai are frați în casă știe cum e), dar nu ne zeificăm, chiar dacă unii/unele au ajuns până la gradul 25 (zic și eu așa o cifră) de sfințenie...

osutafaraunu 24.05.2012 22:22:13

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 447136)
Și când zicea El acestea, o femeie din mulțime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericiți sunt sânii pe care i-ai supt!
28. Iar El a zis: Așa este, dar fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc.

Ei vezi, aici e marea durere! Chiar și cu privire la topicul de față... degeaba încercați voi să minimalizați Cuvântul lui Dumnezeu...

Pelerin spre Rasarit 24.05.2012 22:25:48

Asa cum spunea Preot profesor Dumitru Staniloae: „Daca Sfântul Andrei Cretanul si Sfântul Ioan Damaschinul ne-au dat cele mai lirice cuvântari despre Fecioara, iar Sfântul Grigorie Palama a descris in Omilia la intrarea ei in Templu ca nimeni altul viata ei de taina in Dumnezeu sustinuta de rugaciunea inimii, Teofan al Niceei este dogmatistul neintrecut al Maicii Domnului.”abordarea patristica cu privire la Maica Domnului descopera esenta mijlocirii Maicii Domnului in cadrul rugaciunii Bisericii consecinta a relatiei spirituale desavarsite a Maicii Domnului cu Duhul Sfant.

mihai07 24.05.2012 22:26:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447140)
Ei vezi, aici e marea durere! Chiar și cu privire la topicul de față... degeaba încercați voi să minimalizați Cuvântul lui Dumnezeu...

Asta e in mintea ta. In mintea stramba si cele drepte se stramba. ;)
Fa-ti un serviciu si nu o mai lua pe aratura. Cazi in penibil.
p.s. citeste toate cuvintele versetelor, nu mai trunchia

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:06:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.