![]() |
Citat:
Culmea e ca atunci cand neoprotestantii sustin ca rugaciunile pentru cei trecuti dincolo sunt inutile, pt. ca Dumnezeu nu mai schimba soarta nimanui iar ortodocsii aduc in discutie acel verset din 1 Regi 2,6 "Domnul omoară si învie; El coboară la locuinta mortilor si iarăsi scoate.", culmea e ca acest verset nu mai e bun. |
Citat:
Daca dvs. nu stiti iar doctrina voastra adventista va tine in ceata in privinta celor doua firi unite ipostatic ale lui Hristos, nu inseamna ca si invatura ortodoxa e ambigua si are scapari dogmatice pe unde diavolul sa-si strecoare ereziile. In Biserica Ortodoxa afirmam adevarul perfect rotund si fara fisura ca Hristos, avand doua firi, divina si umana nedespartite si nedespartibile, nu poate fi nici o nanosecunda inconstient, intrucat Firea Divina pe care o are, fiind comuna cu a Tatalui si a Sf Duh, e vesnic vie, vesnic constienta de sine si vesnic nemuritoare. Si cum latura spirituala a firii Lui umane e indisolubil legata de firea Lui divina, reiese ca Hristos nu avea cum sa fie inconstient in timpul cat trupul Lui a fost in mormant, fiindca ceea ce e unit cu divinul nu poate fi decat viu si constient. Mergeti linistit la sport si nu va grabiti. Puteti sta si mai mult de o ora ca oricum n-are nici un rost o discutie care nu duce nicaieri, decat cel mai probabil spre o noua banare. |
Citat:
Am tot mai pregnant impresia ca vorbesc cu Napoleon Bonaparte de la sectia "al 3-lea razboi mondial - va fi unul religios sau nu va fi deloc" a Spitalului de Orgo-encefalita cronica. Citat:
Citat:
|
[quote=stefan florin;450402]
Citat:
Si-asa l-au ingropat de adanc ca nu-l mai gasesc: in fiecare sambata sapa dupa el, poate-poate il vor mai gasi. Ei nu stiu, sarmanii, ca Moise este pe Muntele Schimbarii la Fata cu Mantuitorul Hristos. Dar, lasati-i sa mai sape, poate-i prinde Parusia cu pamant pe haine si nu mai intra la nunta! Pentru ca si-o merita cu varf si-ndesat! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cât privește pe demoni, ei parcă erau ființe spirituale fără trup... Pardon... "trup"... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Dar sint si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca in lumea aceasta nu ar incapea cartile ce s-ar fi scris" sau "Multe avind a va scrie, n-am voit sa le scriu pe hirtie si cu cerneala, ci nadejduiesc sa vin si sa vorbesc gura catre gura, ca bucuria noastra sa fie deplina" (II Ioan, 1, 12) Pana si evreii recunosc ca au o traditie orala, asa cum au si crestinii. Bineinteles, pentru adventisti, traditia orala a Bisericii incepe cu doamna White :) |
Citat:
O.Kappa, domnule 100-1, fie tie dupa credinta ta. O ultima „curiozitate maladiva” mai am. V-am mai dat o data acest link, dar v-ati eschivat si atunci. Ce are de spus un adventist referitor la faptul ca un monah ortodox mort, pe al carui chip cu infatisarea specifica de rigor mortis, a aparut un zambet cat se poate de real la 45 de minute de la moarte? Dar fara cunoscutele dvs. eschivari sau deturnari de la subiect. Concret ce credeti despre asta? http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...sif-isihastul/ |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:53:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.