Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Din nou despre suflet (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15021)

delia31 05.06.2012 18:00:26

Citat:

În prealabil postat de r.mircea (Post 450421)
Nu este vorba aici dacă este aberație sau nu: este vorba că domnul 99, deși este solo-scripturist, îndrăznește să afirme lucruri nescrise în Biblie, deși el, împreună cu ”frații”, nu contenește să ne scoată ochii cu ”versetul? unde e versetul”.

Culmea e ca atunci cand neoprotestantii sustin ca rugaciunile pentru cei trecuti dincolo sunt inutile, pt. ca Dumnezeu nu mai schimba soarta nimanui iar ortodocsii aduc in discutie acel verset din 1 Regi 2,6 "Domnul omoară si învie; El coboară la locuinta mortilor si iarăsi scoate.", culmea e ca acest verset nu mai e bun.

delia31 05.06.2012 18:18:33

Citat:

În prealabil postat de barsaba (Post 450433)
Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare si nici dvs. nu stiti. Doar filozofati, neavand nici o baza scripturistica.

Eu cred in inviere. Dvs. credeti in nemurirea mortului. Eu am nenumarate argumente din Sfanta Scriptura (toate bazandu-se pe fagaduintele Domnului Iisus Hristos). Dvs. aveti doar argumente filozofice.

P.S. Acum trebuie sa plec, pentru ceva timp (1 ora si ceva). Am o activitate sportiva. Trebuie sa avem grija si de trupul nostru (templul Duhului Sfant). Mai vorbim.

Daca dvs. nu stiti iar doctrina voastra adventista va tine in ceata in privinta celor doua firi unite ipostatic ale lui Hristos, nu inseamna ca si invatura ortodoxa e ambigua si are scapari dogmatice pe unde diavolul sa-si strecoare ereziile.

In Biserica Ortodoxa afirmam adevarul perfect rotund si fara fisura ca Hristos, avand doua firi, divina si umana nedespartite si nedespartibile, nu poate fi nici o nanosecunda inconstient, intrucat Firea Divina pe care o are, fiind comuna cu a Tatalui si a Sf Duh, e vesnic vie, vesnic constienta de sine si vesnic nemuritoare.
Si cum latura spirituala a firii Lui umane e indisolubil legata de firea Lui divina, reiese ca Hristos nu avea cum sa fie inconstient in timpul cat trupul Lui a fost in mormant, fiindca ceea ce e unit cu divinul nu poate fi decat viu si constient.

Mergeti linistit la sport si nu va grabiti. Puteti sta si mai mult de o ora ca oricum n-are nici un rost o discutie care nu duce nicaieri, decat cel mai probabil spre o noua banare.

Illuminatu 05.06.2012 18:21:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 450298)
"Bat" exact acolo unde trebuie: până acum n-ați adus nicio probă scripturistică că "sufletele" morților s-ar afla conștiente în cer în timp ce trupurile lor sunt inconștiente (adormite) în morminte. Teoria cu sufletele ieșite din trup și conștiente în cer este pur și simplu o fantezie bazată numai pe filosofia păgână.

Iarta-ma ca-ti spun, dar ori esti batut in cap ori esti batut in cap: una din doua.
Am tot mai pregnant impresia ca vorbesc cu Napoleon Bonaparte de la sectia "al 3-lea razboi mondial - va fi unul religios sau nu va fi deloc" a Spitalului de Orgo-encefalita cronica.

Citat:

În primul rând, trebuie să-ți pui întrebarea de ce n-au fost înviați toți sfinții, ci doar "mulți" (πολυς - πολλά) dintre ei? Restul au rămas să se chinuie în Iad până la învierea tuturor drepților? Aceste două întrebări:
  1. De ce doar antediluvienii au beneficiat de "propovăduirea din Iad"?
  2. De ce doar unii sfinți au fost scoși din Iad?
ar trebui să-ți dea mult de gândit...http://yoursmiles.org/tsmile/idea/t9202.gif

Asta este o intrebare de genul: "ce facea Dumnezeu inainte sa-i creeze pe oameni" sau "de ce Adam si Eva nu s-au urcat niciodata in pomii din Rai"?

Citat:

Învierea lui Moise pentru a sta alături de Ilie pe Muntele Schimbării la Față a avut de asemenea un scop precis: pentru a ne arăta în miniatură cu va arăta învierea drepților și intrarea lor în Împărăția Slavei. Prezența lui Moise acolo reprezintă pe cei înviați la revenirea lui Hristos, iar prezența lui Ilie pe cei aflați în viață la revenirea Lui. Sunt cele două categorii de drepți despre care vorbește și apostolul Pavel: 1 Tes. 4,16.17.

Aici esti Off-Bible flagrant. Hei! SOLA SCRIPTURA! BACK INTO THE SOLA SCRIPTURA, MEN, cum ar zice stapanii tai din Babilon!!

Illuminatu 05.06.2012 18:25:18

[quote=stefan florin;450402]
Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 450329)
1. Cine l-a ingropat pe Moise daca NIMENI nu-i cunoaste mormantul? Doar nu l-au ingropat ingerii!
2. Au primit evreii porunca sa nu-si faca reprezentari cu scop de inchinare, DAR nu si-au facut vitel de aur inca de pe timpul lui Moise (Iesirea cap.32)? Nu a zidit Solomon altare la idoli (3 Regi 11: 4-8)? Dar de regele Ieroboam ai auzit si de faptele lui (3 Regi 12:26-33). Dar de regele Ahab? Si sunt multe alte versete acre arata cum au stiut evreii sa respecte acesta porunca divina SI FARA SA FIE CRESTINI ORTODOCSI

1. Adventistii l-au ingropat pe Moise, numai ca nu vor sa recunoasca. Ba mai mult, se zvoneste ca l-au platit pe 666 sa spuna ca Moise a inviat cu trupul: 666 chiar l-a vazut. Intrebati-l numai! Mare om , mare caracter!
Si-asa l-au ingropat de adanc ca nu-l mai gasesc: in fiecare sambata sapa dupa el, poate-poate il vor mai gasi. Ei nu stiu, sarmanii, ca Moise este pe Muntele Schimbarii la Fata cu Mantuitorul Hristos.

Dar, lasati-i sa mai sape, poate-i prinde Parusia cu pamant pe haine si nu mai intra la nunta! Pentru ca si-o merita cu varf si-ndesat!

osutafaraunu 05.06.2012 18:30:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 450385)
Domnule adventist de ziua a 7-a, noi nu ignoram Sfanta Scriptura, pur si simplu nu suntem de acord cu intepretarea adventista a unor versete biblice, este atat de greu sa pricepeti? Nu se descopera ca sufletul moare, asta o spun adventistii, datorita modului lor de a interpreta Scriptura.

Când Scriptura spune în clar (și nu o dată!) că sufletul moare, mai este nevoie să interpretezi versetul? În schimb, Scriptura nu spune (niciodată!) că "sufletul e nemuritor", iar eu trebuie să iau de bună o asemenea afirmație fără fundament? Și-mi mai spuneți că trebuie să schimb ochelarii... Să pun filtru bizantin, iar apoi să spun că ați scris cu verde pe alb?

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 450385)
Vad ca refuzati in continuare sa raspundeti intrebarii Deliei, insa nu e o noutate, de 3 ani ocoliti raspunsul ce va demonteaza toata "teoria", insa continuati cu propaganda adventa pe acest forum.

Eu nu conosc toate tainele Universului ca Delia, și-mi recunosc cu sinceritate ignoranța în privința naturii lui Dumnezeu. De asemenea în privința celei de a II-a mari taine din Univers: cum a apărut păcatul în mintea lui Lucifer. În schimb, nu pot să nu accept ceea ce ne descoperă Scriptura în privința alcătuirii omului și a stării lui în moarte. Dacă până și aceste lucruri clare sunt respinse, să nu ne mire că Arhiamăgitorul va reuși să smintească până și pe cei aleși cu milenara lui teorie: "Hotărât că nu veți muri!"(Gen.3,4).

osutafaraunu 05.06.2012 18:33:49

Citat:

În prealabil postat de r.mircea (Post 450387)
Toată lumea este în asentimentul meu, în privința asta.

Aveți dreptate. Toată lumea (cu excepția adventiștilor, martorilor lui Iehova și a ateilor) crede în nemurirea sufletului. Ar trebui să mă simt complexat că sunt pe calea cea îngustă, urmată de o minoritate?

osutafaraunu 05.06.2012 18:37:04

Citat:

În prealabil postat de r.mircea (Post 450391)
Ați văzut bine, am spus că tuturor oamenilor li se vor transfigura trupurile: celor drepți - un trup nestricăcios, spiritualizat, plin de har iar celor păcătoși - trup nestricăcios, suprasensibilizat durerilor.
Și nu-mi turnați ideea că dacă e mort, rămâne stricăcios..... demonii nu au ”trup” nestricăcios? Și ei se voi chinui împreună cu păcătoșii...

Sursa: Sfânta Tradiție

Ce fel de apă otrăvită mai curge din această sursă? Vreți să spuneți că în timp ce copiii lui Dumnezeu în viață suferă de boli și limitări trupești, nedrepții morți au un trup perfect și nemuritor [în Iad]?! Ei bravos, teologie pe dos!

Cât privește pe demoni, ei parcă erau ființe spirituale fără trup... Pardon... "trup"...

osutafaraunu 05.06.2012 18:38:51

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 450410)
Domnule expert in eschivari si lungi plimbari narative prin livada cu ciresi, dupa care va tot ascundeti, spuneti-ne pe sleau daca termenul „mort” se aplica atat firii umane a lui Hristos cat si firii Lui divine?

Asta s-o spuneți dvs.-cea care cunoașteți toate tainele Universului în frunte cu cea mai mare dintre ele: natura lui Dumnezeu!

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 450410)
Magarul lui Buridan, mort de foame intre doua capite de fân, pentru ca nu s-a putut hotari din care sa manance, nu era un hamletian, nici un dilematic, ci pur si simplu un magar.

Scuzati comparatia preluata dintr-un eseu de-al mitropolitului Bartolomeu, dar asta imi inspira eschivele dvs. tipic adventiste. Asta, asa, ca sa nu tot repet ad infinitum dictonul „errare humanum est, sed perseverare diabolicum”.

Puteți să mă și înjurați (acesta ar fi următorul pas), tot nu am cum să vă satisfac maladiva curiozitate. În schimb, aș putea să vă întreb direct după fiecare din cele 19 texte biblice: "este că scrie negru pe alb că sufletul moare"?:39:

ioanna 05.06.2012 18:49:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 450455)
Ce fel de apă otrăvită mai curge din această sursă?

Doar pentru un adventist din Cuvantul Lui Dumnezeu inspirat in om curge apa ortravita ...

"Dar sint si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca in lumea aceasta nu ar incapea cartile ce s-ar fi scris" sau "Multe avind a va scrie, n-am voit sa le scriu pe hirtie si cu cerneala, ci nadejduiesc sa vin si sa vorbesc gura catre gura, ca bucuria noastra sa fie deplina" (II Ioan, 1, 12)
Pana si evreii recunosc ca au o traditie orala, asa cum au si crestinii. Bineinteles, pentru adventisti, traditia orala a Bisericii incepe cu doamna White :)

delia31 05.06.2012 19:30:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 450457)
Asta s-o spuneți dvs.-cea care cunoașteți toate tainele Universului în frunte cu cea mai mare dintre ele: natura lui Dumnezeu!

Puteți să mă și înjurați (acesta ar fi următorul pas), tot nu am cum să vă satisfac maladiva curiozitate. În schimb, aș putea să vă întreb direct după fiecare din cele 19 texte biblice: "este că scrie negru pe alb că sufletul moare"?:39:

O.Kappa, domnule 100-1, fie tie dupa credinta ta.
O ultima „curiozitate maladiva” mai am.
V-am mai dat o data acest link, dar v-ati eschivat si atunci.
Ce are de spus un adventist referitor la faptul ca un monah ortodox mort, pe al carui chip cu infatisarea specifica de rigor mortis, a aparut un zambet cat se poate de real la 45 de minute de la moarte?
Dar fara cunoscutele dvs. eschivari sau deturnari de la subiect. Concret ce credeti despre asta?

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...sif-isihastul/

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:53:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.