Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Penticostalii si botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11290)

redemptor 07.03.2013 13:02:09

Am văzut și eu niște filmulețe cu botezuri penticostale, îmi venea să râd în hohote stilul lor de a boteza e foarte haotic, nu prea i-am auzit să se folosească de numele Preasfintei Treimi părea mai mult un show în jacuzzi nicidecum un botez, iar pastorii am văzut că au referende colorate pe ei dar doar atunci când au de botezat la slujbe nu le poartă.

stefan florin 07.03.2013 14:10:22

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507798)
Nu, mă refer la miliardele de locuitori ai Terrei și posibilele lor practici ce nu ar fi încăput în Scriptură. Scriptura nu se ocupă cu condamnarea acestor posibile miliarde de practici fanteziste, ea se ocupă doar cu ceea ce este de folos pentru desăvârșirea creștină. Printre care și botezul corect.

doamna Ioana ti-a zis intr-un mesaj anterior ca Sf. Ignatie Teoforul, ucenicul Ap. Ioan (mort in anul 107) recomanda botezul intantil. Asta arata ca inca din primul secol crestin (sau cel putin la sfarsitul primului secol d.H.) se practica botezul infantil. Cum se face ca NIMENI in Biblie nu a criticat aceasta practica? Pavel a criticat anumite practici in epistolele sale de FOARTE MULTE ori. Chiar Ap. Ioan critica anumite practici necrestine in Apocalipsa (scrisa in jurul anului 95,deci destul de tarziu) cum ar fi faptele nicolaitilor, numai ca de botezul infantil NICI O POMENEALA. Cum se face ca NIMENI nu a criticat botezul infantil in Biblie?

centesimusseptimus 07.03.2013 16:05:29

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 508107)
Ceata groasa!!
Ti-a mai spus cineva ca esti ca o fumigena? Auzi la el: "Ortodocșii sunt considerați creștini și botezați,... însă... (botezul) se repetă la intrarea în Biserica Adventistă (și în cea Penticostală)."
Tu realizezi in ce ratacire te balacesti? Nici macar nu esti coerent in logica elementara!

Ilustre Illuminat, logica ta "coerentă" ar cere ca și noi să vă numim eretici, păgâni și nebotezați, însă lucrurile nu stau așa... noi vă considerăm totuși creștini și botezați, Dacă ortodocșii (spre profunda domniilor voastre nemulțumire repet: ortodocșii iar nu adventiștii numesc acea tradiție "botez") numesc stropșeala aceea "botezul cailor", cu atât mai mult o scufundare în cristelniță în Numele Sf. Treimi o pot numi botez. Clar? Coerent? Logic?

Citat:

Ce degringolada este la sectari! O dezordine de nedescris!
Sunteti ca niste precupeti la taraba: "Daca vrei sa te "rebotezi", n-ai decat!"

Dacă botezul la cere și din dorință sinceră însoțită de credință e "degringoladă" și "dezordine de nedescris" pentru tine, cu ce cuvinte dure ar trebui numit botezul făcut silit (fără dorința și cererea expresă a candidatului) și fără faptele însoțitoare ale credinței (căci credința fără fapte e moartă)? N-au fost suficiente atâtea abuzuri săvârșite de creștini în Evul Mediu când botezul s-a efectuat sub amenințarea sabiei? Trebuie să asistăm și în acest secol XXI la oameni (căci oameni sunt și pruncii - ne tot repetați această justificare) târâți cu forța spre apa botezului?

Citat:

Cum ramane cu "un Domn, o credinta, un botez"?

Rămâne cum a[m] stabilit: un singur Domn Hristos, aceeași credință a mântuirii prin har (și nu prin fapte) și același botez săvârșit la maturitate[a spirituală], la cerere, cu credință și prin mărturisire.

Citat:

Tu ai nevoie de dogma ca sa crezi? In acest caz "credinta" ta inseamna aderarea simpla la o invatatura, la o constructie filosofica - mai mult sau mai putin logica -. Unde este "imbracarea in Hristos"?

Credința vine în urma auzirii, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos (Rom.10,17). Deci nu ai nevoie de dogmă, ci ai nevoie de propovăduirea Cuvântului lui Hristos, de acceptarea lui prin credință și apoi de mărturisire (a păcatelor, a credinței și a mărturiei depuse la botez). Nimic din toate acestea la pruncul de 6 săptămâni. Nimic, nimic!
Aa, ba da... doar... dogma. A părinților și a nașilor bineînțeles... căci pruncul nu știe cu ce se mănâncă dogma.

centesimusseptimus 07.03.2013 16:14:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 508218)
atat te-a dus mintea, atat ai scris...fara macar sa stii ce facea acel preot cu adevarat. Botezul ortodox se savarseste in cristelnita. Ai vazut tu cumva, pe Google, un preot ortodox bagand intr-o cristelnita un cal sau vreo oaie?

Cum să nu știu? Doar am văzut filmulețele respective! Am și spus că nu era vorba de botez în biserică și în cristelniță. Ci de oficierea unei tradiții ortodoxe, săvârșită de un preot ortodox și numit tot de către ortodocși: "botez" (botezul cailor). Punct.

centesimusseptimus 07.03.2013 16:17:58

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 508271)
doamna Ioana ti-a zis intr-un mesaj anterior ca Sf. Ignatie Teoforul, ucenicul Ap. Ioan (mort in anul 107) recomanda botezul intantil. Asta arata ca inca din primul secol crestin (sau cel putin la sfarsitul primului secol d.H.) se practica botezul infantil. Cum se face ca NIMENI in Biblie nu a criticat aceasta practica? Pavel a criticat anumite practici in epistolele sale de FOARTE MULTE ori. Chiar Ap. Ioan critica anumite practici necrestine in Apocalipsa (scrisa in jurul anului 95,deci destul de tarziu) cum ar fi faptele nicolaitilor, numai ca de botezul infantil NICI O POMENEALA. Cum se face ca NIMENI nu a criticat botezul infantil in Biblie?

Îți spun eu cum se face:

1. Eu am încredere în Cuvântul lui Dumnezeu, nu în cuvântul oamenilor. E dovedit faptul (de către cercetători sinceri ortodocși, nu adventiști!) că epistolele sf. Ignație sunt pline de interpolări și adăugiri târzii. Unele fiind în întregime falsificate în secolele următoare.

2. Practica curentă în timpul apostolilor era botezul adulților, făcut la cerere, în urma propovăduirii Cuvântului și în urma credinței (chiar și a faptelor) candidatului la botez. Acesta depunea chiar mărturie prin acest botez. Cam asta spun toate exemplele de botez din Noul Testament. Dacă ai alte exemple (de prunci botezați, ori de maturi botezați în absenta credinței ori a mărturisirii) biblice, te rog să le aduci.

iuliu46 07.03.2013 16:46:05

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 508305)
Dacă ai alte exemple (de prunci botezați, ori de maturi botezați în absenta credinței ori a mărturisirii) biblice, te rog să le aduci.

Daca ai vreun exemplu biblic in care cineva se apuce sa predice de capul lui in afara Bisericii te rog sa-l aduci.:1:

centesimusseptimus 07.03.2013 17:22:23

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 508310)
Daca ai vreun exemplu biblic in care cineva se apuce sa predice de capul lui in afara Bisericii te rog sa-l aduci.:1:

Am scris "exemple biblice", deci nu e vorba de predici în Biserica Ortodoxă, Biserica Baptistă, ori Biserica Adventistă, ci predici [urmate de botez] în Biserica apostolilor. Citește te rog cu atenție, înainte de a da replica.

stefan florin 07.03.2013 17:42:34

Citat:

Îți spun eu cum se face:

1. Eu am încredere în Cuvântul lui Dumnezeu, nu în cuvântul oamenilor. E dovedit faptul (de către cercetători sinceri ortodocși, nu adventiști!) că epistolele sf. Ignație sunt pline de interpolări și adăugiri târzii. Unele fiind în întregime falsificate în secolele următoare.

2. Practica curentă în timpul apostolilor era botezul adulților, făcut la cerere, în urma propovăduirii Cuvântului și în urma credinței (chiar și a faptelor) candidatului la botez. Acesta depunea chiar mărturie prin acest botez. Cam asta spun toate exemplele de botez din Noul Testament. Dacă ai alte exemple (de prunci botezați, ori de maturi botezați în absenta credinței ori a mărturisirii) biblice, te rog să le aduci.

care sunt acei cercetatori SINCERI ortodocsi?

stefan florin 07.03.2013 17:49:56

Citat:

Practica curentă în timpul apostolilor era botezul adulților, făcut la cerere, în urma propovăduirii Cuvântului și în urma credinței (chiar și a faptelor) candidatului la botez. Acesta depunea chiar mărturie prin acest botez. Cam asta spun toate exemplele de botez din Noul Testament. Dacă ai alte exemple (de prunci botezați, ori de maturi botezați în absenta credinței ori a mărturisirii) biblice, te rog să le aduci.

deci sa inteleg ca botezul fara credinta nu are valoare. De ce totusi acest principiu (al celor ce boteaza doar dupa credinta) pe care il sustineti cu atita tarie e incalcat tot de aceia care sustin acet pricipiu?
De exemplu: un om vine la Biserica si el spune ca crede si dupa credinta e botezat, apoi omul se intorce din nou in lume si isi reia viata dinainte fara ca el sa fi fost mantuit. Daca se intorce din nou in Biserica si crede din nou si recunoaste ca prima lui intorcere nu a fost autentica de ce un astfel de om dupa acest principiu nu mai este botezat inca o data? Pentru ca prima lui credinta nu a fost autentica, si pe acest principiu al vostru (botez fara credinta si marturie=ZERO) nu ar trebui sa fie botezat inca o data?

Illuminatu 07.03.2013 19:52:12

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 508301)
Ilustre Illuminat, logica ta "coerentă" ar cere ca și noi să vă numim eretici, păgâni și nebotezați,

Nu prea merge, pentru ca "secta" inseamna ceva ce s-a rupt dintr-un ceva mai mare. Ori chiar nu e cazul! Ati aparut mult, mult mai tarziu decat noi, si mai ales intr-o conjunctura ce pute a escrocherie, caraghioslac si ... moarte.

Citat:

însă lucrurile nu stau așa... noi vă considerăm totuși creștini și botezați,

Atunci de ce ii mai "botezati" o data pe ortodocsii ce se "sinucid" spiritualiceste la voi?
Conform afirmatiei tale, ar trebui sa considerati Botezul lor valid si sa nu-i mai "rebotezati".
Din nou afirmatia ta este o incercare de inselaciune ieftina. Vezi ca ti s-ar putea despica limba in doua parti neegale si nu e estetic.

Citat:

Dacă ortodocșii (spre profunda domniilor voastre nemulțumire repet: ortodocșii iar nu adventiștii numesc acea tradiție "botez") numesc stropșeala aceea "botezul cailor", cu atât mai mult o scufundare în cristelniță în Numele Sf. Treimi o pot numi botez. Clar? Coerent? Logic?

Ce ai vazut tu si dracul din tine s-a scarbit e stropire cu apa sfintita in ziua de Boboteaza - adica Sarbatoarea Botezului Domnului Hristos in apa Iordanului de catre Sf.Ioan Botezatorul, cel mai mare dintre Prooroci, dupa marturia Mantuitorului Hristos.
Se "boteaza" nu numai cai, ci si oi si vaci si culturi de grane si, mai ales, apele. Numai draci nu se boteaza ca incep sa urle si sa scrie pe forumuri tot felul de matrapazlacuri.
Ai vazut vreodata in timpul intunericului tau de dinaintea intunericului de-al 2-lea - adica cel de acum - vreun film cu exorcizari? Mai tii minte cum urlau dracii din cel demonizat cand erau stropiti cu apa sfintita?
Ei bine, astazi, in vremuri mai moderne dracii nu mai urla - ca urletul a devenit ceva normal astazi -, ci protestanteaza pe forumuri.

Citat:

Dacă botezul la cere și din dorință sinceră însoțită de credință e "degringoladă" și "dezordine de nedescris" pentru tine, cu ce cuvinte dure ar trebui numit botezul făcut silit (fără dorința și cererea expresă a candidatului) și fără faptele însoțitoare ale credinței (căci credința fără fapte e moartă)? N-au fost suficiente atâtea abuzuri săvârșite de creștini în Evul Mediu când botezul s-a efectuat sub amenințarea sabiei? Trebuie să asistăm și în acest secol XXI la oameni (căci oameni sunt și pruncii - ne tot repetați această justificare) târâți cu forța spre apa botezului?

Iar scrii mult ca sa-ti acoperi in mod voluntar ignoranta. Stii bine la ce m-am referit cand am scris despre "dezordinea si degringolada" practicilor religioase sambetiste.

Citat:

Rămâne cum a[m] stabilit: un singur Domn Hristos, aceeași credință a mântuirii prin har (și nu prin fapte) și același botez săvârșit la maturitate[a spirituală], la cerere, cu credință și prin mărturisire.

Cum stii sa te fofilezi, exact ca un sarpe! Esti un tip alunecos, 666!
Daca e "aceeași credință a mântuirii prin har (și nu prin fapte)", de ce ii mai "botezati" inca o data pe ceilalti sectari care vin la voi din moment ce acestia au mai fost "botezati" o data in aceeasi "credinta a mantuirii prin har?
Ori credinta mantuirii prin har difera de la o secta la alta?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:07:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.