Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   CREATIE sau EVOLUTIE? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4900)

brunhilda 30.06.2009 17:09:02

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149228)
Omule, esti culmea incapatanarii sau a relei intentiii sau a... prostiei, din nefericire.
Dumnezeu sa ma ierte pentru vorbele mele, dar alta explicatie eu nu am...

posibil ca sunt exact asa cum m-ai descris! alta explicatie oricum nu vei avea niciodata!

C0rneliu 30.06.2009 17:14:21

Citat:

În prealabil postat de brunhilda (Post 149237)
posibil ca sunt exact asa cum m-ai descris! alta explicatie oricum nu vei avea niciodata!

Pacat ca doar cu atat ai ramas din tot ce am scris...

ai2 30.06.2009 19:27:31

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149186)
Cand m-am referit la serpi, soparle si insecte in marturiile inchinatorilor se spune cum acestea ascultau de Cuvios si cum la un moment dat un grup de trei atei, au venit la coliba lui si au intrebat daca exista Dumnezeu. Trecand prin acolo o soparla, cuviosul a intrebat-o pe ea daca exista Dumnezeu si ghici ce s-a intamplat? Soparla s-a ridicat si a vorbit! "Dumnezu, Fiul si Duhul Sfant" Unul dintre tineri a lesinat si ceilalti doi au fost puternic tulburati.
La fel, cu serpi sau insecte, acestea ascultau de Cuvios ori de cate ori le mustra ca-i speria vizitatorii.

Ma bucur ca-ti dai seama ca acei oameni nu au avut nici un interes sa minta.
Cuviosul Paisie Aghioritul a murit in 1994 in Salonic, Grecia.

Nu inteleg ce sens avea sa puna asa o intrebare! E cam fortat argumentul. Te duci la manastire sa intrebi un calucar daca exista D-zeu? pai ce altceva ar putea sa-ti raspunda?

C0rneliu 30.06.2009 20:13:58

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 149272)
Nu inteleg ce sens avea sa puna asa o intrebare! E cam fortat argumentul. Te duci la manastire sa intrebi un calucar daca exista D-zeu? pai ce altceva ar putea sa-ti raspunda?

Evident ca doar "da". Intrebarea era pusa in batjocura, asa ca au avut nevoie de o dovada cutremuratoare. Tu daca ai vedea o soparla vorbind despre Sfanta Treime intrebata de un calugar, ai crede sau nu? Sincer!

ai2 30.06.2009 21:59:54

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149276)
Evident ca doar "da". Intrebarea era pusa in batjocura, asa ca au avut nevoie de o dovada cutremuratoare. Tu daca ai vedea o soparla vorbind despre Sfanta Treime intrebata de un calugar, ai crede sau nu? Sincer!

As crede ca am halucinatii. Probabil de aceea era nevoie de 3 atei in povestire.

C0rneliu 30.06.2009 22:27:23

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 149290)
As crede ca am halucinatii. Probabil de aceea era nevoie de 3 atei in povestire.

Deci, vezi... "ai crede" orice altceva...
Dar, daca ti s-ar confirma ca nu ai halucinatii, ai crede in Dumnezeu? Mai mult, ce orice altceva ar trebui sa se intample ca sa incepi sa crezi in Dumnezeu?

ai2 30.06.2009 22:35:52

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149304)
Deci, vezi... "ai crede" orice altceva...

NU, nu orice! Halucinatiile sunt fenomene reale si au o explicatie rationala. Tu chiar nu ai nicio problema cu faptul ca multi au vazut o lumina cand mergeau prin desert? Tot respectul ca au supravietuit dar sa crezi ca e real ce ai vazut cand mergi prin desert e cam hazardat.
Citat:

Dar, daca ti s-ar confirma ca nu ai halucinatii, ai crede in Dumnezeu? Mai mult, ce orice altceva ar trebui sa se intample ca sa incepi sa crezi in Dumnezeu?
Sincer lista e lunga!
M-as limita la o singura chestie: Sa nu mai fie nevoie de medici pediatri. O minune mica pt atotputernicia lui D-zeu si ceva mai umana decat soparla vorbitoare. Sincer ce minune e asta cand atata lume sufera din cauza altora?
Evident dupa ce s-ar rezolva o asa problema ar trebui sa aflu care zeu a facut asta. Sunt prea multe variante. De unde stiu eu ca nu a fost Alah? Sau Zeus? Daca exista atatea nenorociri tocmai pentru ca lumea a abandonat zeii greci?

C0rneliu 30.06.2009 22:48:21

Ai2, nu mai privi viata asta ca fiind singurul film de care avem parte. Stiu ca este greu, ca nu ai avea la prima vedere motive sa faci asta, dar toate acestea sunt de primit in primul rand cu inima, nu cu mintea. Odata ce le dai voie in inima, ai sa vezi ca la un moment dat si mintea o sa gaseasca noi sensuri logice, sensuri pe care nu le-ai vazut pana atunci.
Sunt patit! :)

ai2 01.07.2009 09:12:59

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149310)
Ai2, nu mai privi viata asta ca fiind singurul film de care avem parte. Stiu ca este greu, ca nu ai avea la prima vedere motive sa faci asta, dar toate acestea sunt de primit in primul rand cu inima, nu cu mintea. Odata ce le dai voie in inima, ai sa vezi ca la un moment dat si mintea o sa gaseasca noi sensuri logice, sensuri pe care nu le-ai vazut pana atunci.
Sunt patit! :)

Si eu sunt patit dar in sens invers. Lumea a capatat sens cand am renuntat la prejudecati, la superstitii, la credinta mostenita. Pur si simplu lumea se poate explica fara demoni, fara ingeri, fara zei, fara zane sau vrajitoare. Explicatiile naturale pentru mine sunt mult mai logice decat cele supranaturale. Pot sa inteleg cum a evoluat omul din bacterii dar nu pot sa inteleg cum a existat D-zeu dintotdeauna. E mult mai improbabil sa exista o fiinta atat de complexa decat sa apara o celula din combinarea intamplatoare a unor atomi asa cum credeti ca afirma evolutionismul. Deci daca tot vb de probabilitati, D-zeu, prin complexitatea lui, este cel mai improbabil sa existe.
Cat despre singurul film de care avem parte (frumos spus) prefer sa nu pierd ocazia. Nu de alta, dar daca ma bazez ca va fi si episodul doi si nu e, am pierdut singura ocazie sa traiesc.

C0rneliu 01.07.2009 09:42:25

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 149385)
Si eu sunt patit dar in sens invers. Lumea a capatat sens cand am renuntat la prejudecati, la superstitii, la credinta mostenita. Pur si simplu lumea se poate explica fara demoni, fara ingeri, fara zei, fara zane sau vrajitoare. Explicatiile naturale pentru mine sunt mult mai logice decat cele supranaturale. Pot sa inteleg cum a evoluat omul din bacterii dar nu pot sa inteleg cum a existat D-zeu dintotdeauna. E mult mai improbabil sa exista o fiinta atat de complexa decat sa apara o celula din combinarea intamplatoare a unor atomi asa cum credeti ca afirma evolutionismul. Deci daca tot vb de probabilitati, D-zeu, prin complexitatea lui, este cel mai improbabil sa existe.
Cat despre singurul film de care avem parte (frumos spus) prefer sa nu pierd ocazia. Nu de alta, dar daca ma bazez ca va fi si episodul doi si nu e, am pierdut singura ocazie sa traiesc.

De acord cu tine! Daca Dumnezeu ar fi fost doar pura teorie, atunci sansele ca El sa existe ar fi fost mult mai mici decat sa apara o celula prin combinarea aleatoare a moleculelor organice. Dar, Dumnezeu nu este un concept teoretic! El este o realitate prin toate lucurile minunate care se intampla. Oare, pentru tine nu au valoare dovezile care le aduc aici pe forum toti cei care povestesc despre minunile ce le-au trait personal? Apoi, toate scrierile Sfintilor Parinti, cartile despre minunile din ziua de astazi si din trecut. Toate acestea sunt intamplari reale si dovezi de netagaduit despre existenta lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:53:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.