Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adevaratul motiv al demisiei Papei Benedict ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16127)

dobrin7m 18.02.2013 11:30:34

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504556)
Sunt de evitat cuvintele folosite impropriu, cum e "biserica sora", ce nasc ambiguitati. Remarc insa ca si mitropolitul sloven foloseste cuvantul "demisie", desi se stie ca un Papa nu demisioneaza, un Papa abdica (se retrage).

acum doriti sa discutam doar in spirit contradictoriu?

este totusi o mare deosebire intre cele doua expresii prima contine o erezie pe cand a doua nu, din punct de vedere ortodox desigur ca doar suntem ortodocsi.

ioanna 18.02.2013 11:32:32

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 504558)
este totusi o mare deosebire intre cele doua expresii prima contine o erezie pe cand a doua nu, din punct de vedere ortodox desigur ca doar suntem ortodocsi.

Nu vreau sa discut in contradictoriu, insa ma bucur sincer ca n-avem un mitropolit ca al Gortinei. Cata diferenta intre el si Bartolomeu Anania sau altii.

iuliu46 18.02.2013 11:34:59

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504556)
Sunt de evitat cuvintele folosite impropriu, cum e "biserica sora", ce nasc ambiguitati. Remarc insa ca si mitropolitul grec foloseste cuvantul "demisie", desi se stie ca un Papa nu demisioneaza, un Papa abdica (se retrage).

A vazut ca eu am scris demisie si si-a zis :"Daca Iuliu a spus demisie atunci cine sunt eu sa folosesc alt cuvant ? " :1:

ioanna 18.02.2013 11:40:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 504560)
A vazut ca eu am scris demisie si si-a zis :"Daca Iuliu a spus demisie atunci cine sunt eu sa folosesc alt cuvant ? " :1:

Acum' n-om lua toiegele sa te fugarim si huiduim ca ai scris "demisie" :)

iuliu46 18.02.2013 11:44:15

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504561)
Acum' n-om lua toiegele sa te fugarim si huiduim ca ai scris "demisie" :)

Pai si ce, as fi primul care fuge si descopera "adevarata credinta" la catolici ca sa scape de bataie si huiduieli ? :71:

stefan florin 18.02.2013 11:51:59

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 504546)
exact, nu putem fi "biserici surori"

pentru ca ei, catolicii, au un parinte, papa, pe care noi nu-l recunoastem.

ei se raporteaza la un "tata", noi nu, atunci cum sa fim rude atat de apropiate?

atunci niste verisori ceva...poate de gradul 3-4?

dobrin7m 18.02.2013 11:59:12

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504559)
Nu vreau sa discut in contradictoriu, insa ma bucur sincer ca n-avem un mitropolit ca al Gortinei. Cata diferenta intre el si Bartolomeu Anania sau altii.

acum de ce judecati oamenii prin comparatie?
oricum nu puteti fi corecta nici cu unii nici cu altii. Nu aveti cum.

Cornel Urs 18.02.2013 12:02:59

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 504564)

da, cam asa...oricum, verisori razvratiti !

dobrin7m 18.02.2013 12:03:42

Citat:

nu cred ca poate fi nici macar atat. ca ei nu mostenesc de la noi "trasaturile fundamentale": cand isi fac cruce o fac invers si cu toata palma, au o alta Sfanta Treime si o alta Maica Domnului.

ioanna 18.02.2013 12:04:15

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 504566)
acum de ce judecati oamenii prin comparatie?
oricum nu puteti fi corecta nici cu unii nici cu altii. Nu aveti cum.

Dar d-voastra puteti fi corecta in privinta patriarhului Bartolomeu I? Stiti d-voastra in ce sens a folosit unele cuvinte, ce a gandit de spuneti ca e erezie?
Citat:

Frati intru Hristos ii putem numi pe cei care-l recunosc pe Hristos ca Mantuitor. "Biserica sora, "biserica verisoara" suna aiurea. E ca si cum n-ar exista Biserica ci aceasta ar putea fi prin reconcilierea tuturor rudelor :) Catolicii considera primatul papal si infailibilitatea privilegii date de Dumnezeu, la care nu pot sa renunte si vad unitatea lumii doar prin prisma lor, le considera conditii absolut necesare. Sa le fie de bine, uneasca-se cu cine vor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:12:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.