Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Penticostalii si botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11290)

Mihnea Dragomir 06.03.2013 13:58:07

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507953)
Nu e vorba de niște simple cuvinte, ci de imagini. Tradiția se numește "botezul cailor" și oficiantul e preotul ortodox, ce ne mai ascundem după... copită? Normal că n-a băgat calul în sfânta biserică să-l scufunde în cristelniță, acuma nu fiți și dumneavoastră așa cârcotașă. Și putem să încheiem subiectul, dacă ați fi recunoscut din prima era mai bine...

Din pacate pentru dv, consider ca reaua dv credinta a fost, in sfarsit, dovedita. Presupunand ca nu ati stiut ca acela nu este un botez, utilizatoarea "ioana" v-a atras atentia. Dar dv, in loc sa va documentati si sa verificati daca acela este ori nu este Botez, daca celebrantul rosteste ori nu rosteste Sfanta Formula "boteaza-se servul lui Dumnezeu (N) in numele Tatalui al Fiului si al Sfantului Spirit" in loc sa recunoasteti cu barbatie si onoare, ori cel putin sa evitati subiectul, fuga fiind adesea o alternativa sanatoasa, persistati in aberatie. Errare humanum, perseverare diabolicum.

N.Priceputu 06.03.2013 14:01:40

La slujba de Bobotează, când preotul stropește cu apă sfințită poporul, oamenii obișnuiesc să spună că au fost botezați. La fel despre animale, casă, pomi, lucruri. E o extensie a sensului cuvântului „botez”, și nu se confundă cu botezul din cristelniță, al nașterii din nou.

Mihnea Dragomir 06.03.2013 14:06:14

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 508049)
La slujba de Bobotează, când preotul stropește cu apă sfințită poporul, oamenii obișnuiesc să spună că au fost botezați. La fel despre animale, casă, pomi, lucruri. E o extensie a sensului cuvântului „botez”, și nu se confundă cu botezul din cristelniță, al nașterii din nou.

Va pierdeti timpul, plecand de la premiza falsa ca inutil_banatul_si_fara_bun_simt_revenitul ar fi de buna credinta. Exact asta i-a explicat o utilizatoare. Reactia lui: perseverenta in rau si fals.

ioanna 06.03.2013 14:32:03

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 508045)
Totusi cred ca mi-as dori sa asist odata la asa ceva,omul cat traieste invata,am colindat lumea dar asta inca nu am vazut dar incep sa-mi fac o idee corecta despre ce este vorba datorita rugaciunii postate de dvs.Numai bine va doresc !

Si la romano-catolici de Sf. Anton (17 ian.) animalele primesc binecuvantare. Pare-mi-se ca si la anglicani si la metodisti. Poate nu si la cei din Scotia :)

Pelerin spre Rasarit 06.03.2013 14:51:28

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 508058)
Si la romano-catolici de Sf. Anton (17 ian.) animalele primesc binecuvantare. Pare-mi-se ca si la anglicani si la metodisti. Poate nu si la cei din Scotia :)

Metodistii sunt cam arminieni iar anglicanii mai au treaba cu Confesiunea de credinta puritana de la Westminster tot atat cat are un saman cu Muntele Athos :) Prin urmare ii consider,perfect subiectiv ;) ca nerelevanti.Daca imi aratati un prezbiterian/reformat care face asta atunci promit sa umblu o iarna intreaga doar in kilt si stiti cum se poarta traditional :) Va rog sa va fie mila de mine :)) In alta ordine de idei,ca sa nu se supere credinciosii(pluralul este in functie de nr variabil de banari)adventisti pe mine sa stiti ca m-am decis sa-i acord doamnei White o sansa corecta la critica si m-am pus pe analizat ,,Tragedia Veacurilor".Sa-mi tineti pumnii :)

ioanna 06.03.2013 15:40:25

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 508066)
In alta ordine de idei,ca sa nu se supere credinciosii(pluralul este in functie de nr variabil de banari)adventisti pe mine sa stiti ca m-am decis sa-i acord doamnei White o sansa corecta la critica si m-am pus pe analizat ,,Tragedia Veacurilor".Sa-mi tineti pumnii :)

Am rasfoit si eu Marea Lupta. Noi nu existam pentru Ellen White, critica ei e indreptata inspre Biserica Romana si prin extensie bisericile protestante, aflate in intuneric. Desigur, traind intr-un mediu intunecat, a considerat ca e nevoie ca ea sa "faca lumina" :)

Pelerin spre Rasarit 06.03.2013 16:13:01

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 508079)
Am rasfoit si eu Marea Lupta. Noi nu existam pentru Ellen White, critica ei e indreptata inspre Biserica Romana si prin extensie bisericile protestante, aflate in intuneric. Desigur, traind intr-un mediu intunecat, a considerat ca e nevoie ca ea sa "faca lumina" :)

Cartea mea are poze :p si intradevar undeva pe la final scrie ca ,,Roma apostata,guvernele seculare si protestantismul decazut"se vor uni ,,impotriva marturiei vii a Bibliei".Cum de am ratat sa citesc asa ceva pana acum,este mai tare decat un thriller,nu-mi mai spuneti nimic ca sa nu-mi stricati din placerea socului si a groazei ce vor urma :) Daca nu a zis nimic de dvs..sorry..lipsiti din lumea buna :)

ioanna 06.03.2013 17:00:33

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 508084)
Daca nu a zis nimic de dvs..sorry..lipsiti din lumea buna :)

N-a zis, insa ne-a atins oarecum indirect, regasindu-ne pe alocuri in critica romanismului. Nu i-am citit finalul, am parcurs cam 85-90% din ea, pana unde spune ca randuiala spovedaniei permite omului sa pacatuiasca sau cat de degradant e sa te pui in genunchi si sa-ti marturisesti pacatele unui preot si mi-am spus gata... e suficient :) Lectura placuta!

Illuminatu 06.03.2013 19:49:34

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507845)
Ortodocșii sunt considerați creștini și botezați bineînțeles, însă botezul nefiind făcut în cunoștință de cauză, se repetă la intrarea în Biserica Adventistă (și în cea Penticostală).

Ceata groasa!!
Ti-a mai spus cineva ca esti ca o fumigena? Auzi la el: "Ortodocșii sunt considerați creștini și botezați,... însă... (botezul) se repetă la intrarea în Biserica Adventistă (și în cea Penticostală)."
Tu realizezi in ce ratacire te balacesti? Nici macar nu esti coerent in logica elementara!

Citat:

Uneori da, uneori nu. În comunitatea mea locală cunosc frați care au intrat în biserică în ambele situații. Dacă respectivul candidat cere [re]botezarea, nu există motive să i se refuze acest lucru.

Ce degringolada este la sectari! O dezordine de nedescris!
Sunteti ca niste precupeti la taraba: "Daca vrei sa te "rebotezi", n-ai decat!"
Daca il "rebotezati", inseamna ca negati prin gestul vostru "botezul" facut inainte la sectarii de dinainte. Daca nu-l "rebotezati" inseamna ca recunoasteti "botezul" la sectarii dintai.
Aiureala pe toate planurile! Asta denota ca voi nu dati 2 bani pe cea mai vaga idee despre "botez".

Cum ramane cu "un Domn, o credinta, un botez"? Nicicum, invatatura voastra despre "botez" e un fel de "lasa-ma sa te las", e ca patrunjelu-n zama: nici căcă, nici căcă.

Citat:

Candidații pentru botez de regulă urmează un curs în timpul căruia învață principiile de doctrină biblică, urmând ca înainte de botez să fie examinați atât în comitetul bisericii, cât și în fața întregii comunități, aceasta din urmă fiind cea care acordă (sau nu) votul.

Tu ai nevoie de dogma ca sa crezi? In acest caz "credinta" ta inseamna aderarea simpla la o invatatura, la o constructie filosofica - mai mult sau mai putin logica -. Unde este "imbracarea in Hristos"? Din contra, "botezul" vostru e dezbracarea de Hristos!

stefan florin 07.03.2013 10:33:07

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507953)
Nu e vorba de niște simple cuvinte, ci de imagini. Tradiția se numește "botezul cailor" și oficiantul e preotul ortodox, ce ne mai ascundem după... copită? Normal că n-a băgat calul în sfânta biserică să-l scufunde în cristelniță, acuma nu fiți și dumneavoastră așa cârcotașă. Și putem să încheiem subiectul, dacă ați fi recunoscut din prima era mai bine...

atat te-a dus mintea, atat ai scris...fara macar sa stii ce facea acel preot cu adevarat. Botezul ortodox se savarseste in cristelnita. Ai vazut tu cumva, pe Google, un preot ortodox bagand intr-o cristelnita un cal sau vreo oaie?

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:43:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.