Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Ce au Martori lui Iehova de castigat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4790)

danyel 06.03.2010 13:21:15

Citat:

În prealabil postat de FLORINACIO84 (Post 220807)
eu cred ca numele LUI DUMNEZEU ESTE IEHOVA.nu cred in dogma sfintei treimi precum ca DUMNEZEU TATAL ESTE EGAL CU FIUL EGAL CU SPIRITUL SAU DUHUL SFANT.IEHOVA DUMNEZEU ESTE FARA INCEPUT SI FARA SFARSIT PECAND FIUL ESTE PRIMA CREATIE ALUI IAR DUHUL SFANT ESTE FORTA ACTIVA CU CAREA ACTIONEAZA DUMNEZEU.spredeosebire de celelalte culte asa zis crestine MATORI LUI IEHOVA SUNT SINGURI CARE RESPECTA IN TOTALITATE PRINCIPIILE BIBLICE SI PORUNCA DOMNULUI ISUS DE A COMEMORA MOARTE SPREA AMINTIREA SINU DE ASARBATORI INVEREA CUM FAC ORTODOCSI DAR NU PUTEM SA JUDECAM NOI PE NIMENI CA NU AVEM ACEST DREPT SI SINGURUL CARE JUDECA ESTE IEHOVA DUMNEZEU.ASA CUM MULTE PROFETII BIBLICE SAU IMPLINIT ASA SE IMPLINESC SI ACUM IN PREZENT SI ELE NEAVERTIZEAZA LA INCHEIEREA ACESTUI SISTEM RAU DE LUCRURI SI CONDUCATORULUI LOR.DECI SA CAUTAM IMPREUNA ADEVARATA INCHINARE SPRE A-L BUCURA PE ADEVARATUL DUMNEZEU SI AI DA UN RASPUNS CELUI CARE IL BATJOCORESTE.PROVERBELE27-11 FIUL MEU FI INTELEPT SI BUCURA-MI INIMA SA II POT RASPUNDE CELUI CE MA BATJOCORESTE.SA NU FACEM CA OAMENI DIN TIMPU LUI NOE SI SA NU DAM CREZARE AVERTISMENTELOR CU PRIVIRE LA VENIREA SFARSITULUI.

Mda tu sti ca esti penibil..esti expresia unei spalari pe creier din partea unei secte ciudate cel putin,
Ma tot gandesc.. ce esec a avut invatatura lui Hristos daca timp de aproape 1900 de ani toti cei ce se numeau crestini defapt credeau, invatau si practicau gresit invatatura Mantuitorului.. poi atunci este de plans Iisus daca pana la aparitia iehovistilor biserica crestina n-a avut niciun sens ba din contra a fost satanica asa cum zic M lui Iehova,
mda.. io ma mir cum un om lucid cu discernamant care poate studia obiectiv scriptura, traditia si istoria Bisericii, sa cada prada unor idei fixe lansate de reformatori de profesie, ma indoiesc de capacitatea lui de discernamant

almaris 06.03.2010 13:32:10

Citat:

spredeosebire de celelalte culte asa zis crestine MATORI LUI IEHOVA SUNT SINGURI CARE RESPECTA IN TOTALITATE PRINCIPIILE BIBLICE SI PORUNCA DOMNULUI ISUS DE A COMEMORA MOARTE SPREA AMINTIREA SINU DE ASARBATORI INVEREA CUM FAC ORTODOCSI

Haide sa coboram cu picioarele pe pamant te rog si sa nu vai venim cu afirmatii de acest gen, cum ca numai unii respecta in totalitate principiile si poruncile. Poate sa isi faca cineva curaj cu o asemenea declaratie, sa vrea sa faca asa ceva, dar in practica oare asa este? Nu este. Intre faptul ca dupa omul cel nou duhovnicesc despre care vorbeste Sf. Apostol Pavel imi place legea lui Dumnezeu si viata practica(vad o alta lege in firea mea zice apostolul) este o distanta de la cer la pamant. Cei despre care vorbesti tu si cu care te identifici mai mult sau mai putin sunt oameni ca toti oamenii care au ales sau nu sa vada viata de credinta printr-o anumita fereastra si atat.

Geony 06.03.2010 23:32:35

Citat:

eu cred ca numele LUI DUMNEZEU ESTE IEHOVA.nu cred in dogma sfintei treimi precum ca DUMNEZEU TATAL ESTE EGAL CU FIUL EGAL CU SPIRITUL SAU DUHUL SFANT.IEHOVA DUMNEZEU ESTE FARA INCEPUT SI FARA SFARSIT PECAND FIUL ESTE PRIMA CREATIE ALUI IAR DUHUL SFANT ESTE FORTA ACTIVA CU CAREA ACTIONEAZA DUMNEZEU.spredeosebire de celelalte culte asa zis crestine MATORI LUI IEHOVA SUNT SINGURI CARE RESPECTA IN TOTALITATE PRINCIPIILE BIBLICE SI PORUNCA DOMNULUI ISUS DE A COMEMORA MOARTE SPREA AMINTIREA SINU DE ASARBATORI INVEREA CUM FAC ORTODOCSI DAR NU PUTEM SA JUDECAM NOI PE NIMENI CA NU AVEM ACEST DREPT SI SINGURUL CARE JUDECA ESTE IEHOVA DUMNEZEU.ASA CUM MULTE PROFETII BIBLICE SAU IMPLINIT ASA SE IMPLINESC SI ACUM IN PREZENT SI ELE NEAVERTIZEAZA LA INCHEIEREA ACESTUI SISTEM RAU DE LUCRURI SI CONDUCATORULUI LOR.DECI SA CAUTAM IMPREUNA ADEVARATA INCHINARE SPRE A-L BUCURA PE ADEVARATUL DUMNEZEU SI AI DA UN RASPUNS CELUI CARE IL BATJOCORESTE.PROVERBELE27-11 FIUL MEU FI INTELEPT SI BUCURA-MI INIMA SA II POT RASPUNDE CELUI CE MA BATJOCORESTE.SA NU FACEM CA OAMENI DIN TIMPU LUI NOE SI SA NU DAM CREZARE AVERTISMENTELOR CU PRIVIRE LA VENIREA SFARSITULUI.

frumos mesaj scris in CAPS LOCK.

FLORINACIO84 07.03.2010 08:52:13

Nu cred ca stiti prea multe despre martori lui iehova

In primul rand daca o sa cautati in bibliile vechi veti gasi ca numele lui dumnezeu este iehova .ei respecta inrtr-u totul princiipiile biblice dar le si aplica in viata de zi cu zi.iar daca ne gandim ca dum,nezeu a spus sa nu ne facem chip cioplit sau ceva care seamana cu el.de unde stim noi cum arata ca sa il putem vedea itr-o icoana si mai ales sa ne inchinam si sa le pupam sa nu uitam ca asa au facut si israeliti si pe urma le-a parut rau deci in concluzie avand in vedere ca satan este cel care conduce lumea oameni se inchina lui fara sa stie sau sa isi dea seama.asa ca ganditiva bine inainte sa judecati pe cineva .

FLORINACIO84 07.03.2010 08:59:51

Si cautati in scriierile ebraice si grecesti sa vedeti acolo in primu rand voi sarbatoriti craciunu dar aceasta sarbatoare nici nu exisata si mai ales ca in biblie isus s-a nascut pe 25 decembrie daca la voi scrie asa sa imi aratati si mie unde .iar referitor la acel verset la inceput era

almaris 07.03.2010 11:06:39

Citat:

În prealabil postat de FLORINACIO84 (Post 221215)
In primul rand daca o sa cautati in bibliile vechi veti gasi ca numele lui dumnezeu este iehova .ei respecta inrtr-u totul princiipiile biblice dar le si aplica in viata de zi cu zi.iar daca ne gandim ca dum,nezeu a spus sa nu ne facem chip cioplit sau ceva care seamana cu el.de unde stim noi cum arata ca sa il putem vedea itr-o icoana si mai ales sa ne inchinam si sa le pupam sa nu uitam ca asa au facut si israeliti si pe urma le-a parut rau deci in concluzie avand in vedere ca satan este cel care conduce lumea oameni se inchina lui fara sa stie sau sa isi dea seama.asa ca ganditiva bine inainte sa judecati pe cineva .

Cine respecta intru totul principiile ca n-am inteles? Eu am cautat in istorie, de-a lungul vremii si am observat ca nu a respectat nimeni "intru totul". S-a apucat unu', evreu era, sa traiasca la litera dupa Biblie si a luat-o razna.

Eu pricep destul de bine ce vrei sa zici tu, dar intr-o tara cu un anumit context cultural si religios nu poti veni sa rastorni peste noapte ceea ce s-a realizat in sute, chiar mii de ani. Reforma se vrea a fi in sufletul omului, nu in sistem.

almaris 07.03.2010 11:10:38

Citat:

În prealabil postat de FLORINACIO84 (Post 221216)
Si cautati in scriierile ebraice si grecesti sa vedeti acolo in primu rand voi sarbatoriti craciunu dar aceasta sarbatoare nici nu exisata si mai ales ca in biblie isus s-a nascut pe 25 decembrie daca la voi scrie asa sa imi aratati si mie unde .iar referitor la acel verset la inceput era

Toata lumea stie ca nu pe 25 decembrie s-a nascut Domnul, stim ca este din vesnicii, ci doar s-a intrupat acum 2000 de ani. Totusi ce este rau in a sarbatori la o data anume nasterea, apoi invierea Mantuitorului? Cred ca nu realizezi cata importanta are ca pentru unii oameni, macar de cateva ori pe an sa li se aduca in fata cele mai extraordinare evenimente care au avut loc vreodata: Nasterea si Invierea Domnului nostru Isus Cristos.

amarius 07.03.2010 14:45:43

Citat:

În prealabil postat de FLORINACIO84 (Post 221216)

La evrei, de la inceputul creatie anul este 5700 si ceva. Anul la ei este de 354 de zile pe an, cred, iar anul nou incepe cu intai Nisan. Nisan este considerata prima luna si anul se schimba in aceasta zi.
Anul nou la crestini este considerata ziua cand Domnul Isus a fost circumcis.
Voi probabil veti face altfel de calendar fara Isus si fara Biblie.

amarius 07.03.2010 16:22:28

Citat:

Florina, cand Moise la intrebat pe D-zeu, cum sa spun ca te numesti?...

,,Exod 3:13 Moise a zis lui Dumnezeu: „Iată, cînd mă voi duce la copiii lui Israel, și le voi spune: „Dumnezeul părinților voștri m'a trimes la voi”; și mă vor întreba: „Care este Numele Lui?” ce le voi răspunde?” ,,

Iar D-zeu ii raspunde in ,,Exod 3:14 Dumnezeu a zis lui Moise: ,,Eu sînt Cel ce sînt.,, Și a adăugat: „Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: „Cel ce se numește „Eu sînt”, m'a trimes la voi.” ,,
Eu sunt este in ebraica veche היה - hâyâh - Existentul
si prin derivatie la timpul imperfect, este ,,ehyeh Asher ehyeh,,, Eu sunt Cel ce sunt.
EH-Yeh o EH-Sher-Yeh, Eu sunt ca Eu sunt.

La fel cuvantul yehôvâh vine din hâyâh, dar i se mai pune vocala " היה" deci deriva din verbul "a fi".

YHVH adica cele patru litere ale numelui sunt folosite pentru a forma fraza , Hayah hoveh yi'yeh, ,,El a fost, El este, El va fi.,,
YHVH este compus din patru litere ebraice Yod, Hei, vav, Hei, care inseamna pur si simplu ,,cele patru litere,,.
YHVH este ca si cum am scrie ,,Dumnezeu,, cu majuscule, adica ,,DUMNEZEU,,.
Si pentru a evita ocazional, in scris sau citind, numele sacru, foloseau in schimb YHVH.

D-zeu insusi este dincolo de toate predicatele si denumirile. D-zeu are epitete, expresii, caracteristici, ale Caracterului Sau, Ce, Cine,... este El.
Crestinii spun ca si Petru: „Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!”
Adica in Numele Lui Mesia (mâshı̂yach), „Noi am găsit pe Mesia” Messias (Μεσσίας) care tradus inseamna Christos (Χριστός) care miruieste, unge, Unsul.

In Ioan 17 Isus ne spune Numele.

Geony 07.03.2010 23:09:39

Citat:

Mai fatuca, oricine neaga aceste cuvinte: FILIPENI cap. II :7. Ci S-a deșertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, și la înfățișare aflându-Se ca un om,
8. S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, și încă moarte pe cruce.
9. Pentru aceea, și Dumnezeu L-a preaînălțat și I-a dăruit Lui nume, care este mai presus de orice nume;
10. Ca întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cerești și al celor pământești și al celor de dedesubt.
11. Și să mărturisească toată limba că Domn este Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu-Tatăl. "...DIAVOLUL GRAIESTE prin gura lui, si tot el este stapan pe viata lui.
Nu te framanta tu de icoane, ci te framanta de mantuirea ta, ca esti pe o cale pierzarii.

Noi Il pictam pe Iisus pt ca l-am vazut, voi nu daca nu l-ati vazut nu aveti pe cine picta....

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:50:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.