Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Cazul Bodnariu si solidaritatea crestina. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18218)

Pelerin spre Rasarit 25.01.2016 16:13:39

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 611602)
Muțumesc Pelerin, dar eu acum o să insist cu o întrebare: modul cum erau ridicați acei copiii de la domiciliu, cum erau smulși din brațele părinților lor, nu-ți trezește nici un sentiment de milă (de fiu, frate, părinte sau viitor părinte)? Spre exemplu acel copil 3 luni. Sau ceilalți mai mari care conștientizau ce se întâmplă.

Este unul dintre aspectele asupra caruia trebuie sa ma clarific. La acest moment nu ma pot inca pronunta dar daca, sa presupunem, asa a fost cred ca ar fi trebuit procedat categoric cu mai mult tact. Este foarte posibil ca un functionar prea zelos sa fie procedat mult prea sever, sau cel putin disproportionat cu situatia. Mai sunt si alte intrebari ovidiu?

abaaaabbbb63 25.01.2016 16:18:41

Citat:

În prealabil postat de Monnis (Post 611603)
Eu am găsit acest link, la o primă căutare
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=ro

Referitor la copiii din sistemul Barnevernet, pe net sunt informații cum că au o rată de sinucidere de 8 ori mai mare decât cea a copiilor din populația generala (pagina 18: http://www.nibr.no/filer/2005-12.pdf ).

E de acum 12 ani, am gasit si eu aia. Nu stiu cat de relevant mai este.

Monnis 25.01.2016 16:24:42

Dacă sistemul Barnevernet este atât de bun, sau, cum afirmă un user, are mai multe avantaje decat dezavantaje, de ce sunt atât de multe situații în care este acuzat de abuz, încălcări grave ale drepturilor omului și ale drepturilor copiilor?

Pelerin spre Rasarit 25.01.2016 16:31:51

Citat:

În prealabil postat de Monnis (Post 611608)
Dacă sistemul Barnevernet este atât de bun, sau, cum afirmă un user, are mai multe avantaje decat dezavantaje, de ce sunt atât de multe situații în care este acuzat de abuz, încălcări grave ale drepturilor omului și ale drepturilor copiilor?

Sa fi acuzat este o parte a situatiei juridice, sa se demonstreze este o alta parte. Daca va veti uita pe postarile mele pe acest topic veti gasi una in care am facut o comparatie, la nivel CEDO, intre sentinte date impotriva Romaniei, pt incalcarea unor drepturi, si sentinte date impotriva Norway. Cifrele sunt detasat favorabile Norway. Una dintre posibilele explicatii, asta este strict opinia mea, este cea referitoare la diferentele culturale si legislative, multi straini(estici, arabi,asiatici) avand reale dificultati in a se adapta la legislatia mai stricta a Norway. Bineinteles nu exclud nici abuzuri din partea functionarilor norvegieni, cat timp exista un factor uman in ecuatia juridica sunt posibile si abuzuri.

catalin2 25.01.2016 16:54:56

Am citit ca rata sinuciderilor in randul celor luati in NOrvegia de protectia copilului de la parinti este de 8 ori mai mare decat rata normala. Un documentar despre cum a tratat Norvegia in trecut unii copii
https://www.youtube.com/watch?v=-c7g8-vZgSw

DragosP 25.01.2016 17:26:47

Eu am o curiozitate offtopică: why "Norway" and nu "Norvegia"?

ovidiu b. 25.01.2016 17:32:16

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 611605)
Este unul dintre aspectele asupra caruia trebuie sa ma clarific. La acest moment nu ma pot inca pronunta dar daca, sa presupunem, asa a fost cred ca ar fi trebuit procedat categoric cu mai mult tact. Este foarte posibil ca un functionar prea zelos sa fie procedat mult prea sever, sau cel putin disproportionat cu situatia. Mai sunt si alte intrebari ovidiu?

Nu este nevoie de nici o clarificare, lucrurile sunt destul de clare. Acei copii plâng, își țin mama în brațe și clar nu vor să-și părăsească familia, casa...cu toate abuzurile presupuse de Barnevernet. Ce să clarifici, frate? Tecând peste orice aspect, nu ai fost mișcat de suferința acelor copii? Dar de suferința părinților? Se pare că nu...

Pelerin spre Rasarit 25.01.2016 17:47:09

@Dragos: asa imi place mie mai mult. Sper sa nu fie o problema. @Ovidiu: deci nu mai sunt alte intrebari. Numai bine.

AlinB 25.01.2016 17:48:50

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 611599)
Economie mai slaba > oamenii castiga mai putin > rata de saracie este mai mare > nivelul de educatie mai mic (lipsa de bani) > si cu nivelul de educatie vine si modul de educare al copiilor si protectia lor

Mai ramane sa justifici ultima afirmatie.
Veriga slaba..

AlinB 25.01.2016 17:56:00

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 611609)
Sa fi acuzat este o parte a situatiei juridice, sa se demonstreze este o alta parte. Daca va veti uita pe postarile mele pe acest topic veti gasi una in care am facut o comparatie, la nivel CEDO, intre sentinte date impotriva Romaniei, pt incalcarea unor drepturi, si sentinte date impotriva Norway. Cifrele sunt detasat favorabile Norway.

Legatura fiind care?

Ce legatura au cine stie ce procese civile sau chiar si penale cu faptul ca o organizatie dintr-un Stat ce se pretinde democratic si civilizat rapeste copiii de la parinti pe cele mai imbecile pretexte si intr-un mod total netransparent, impiedica mediatizarea cazurilor cu presiuni si amenintari si etc.?

Citat:

Una dintre posibilele explicatii, asta este strict opinia mea, este cea referitoare la diferentele culturale si legislative, multi straini(estici, arabi,asiatici) avand reale dificultati in a se adapta la legislatia mai stricta a Norway.
Serios?
Cand iei in colimator peste 50.000 familii si se dovedeste ca abia 1000 si ceva sunt cazuri cu adevarat problematice, cine are de fapt o problema?
Pe urma vezi iarasi, statisticile pe tari, nu mai tin minte datele acum dar o buna parte erau chiar norvegieni.
Care stii tu, din secolul 19 nu-si mai bat nici cainile macar.

Citat:

Bineinteles nu exclud nici abuzuri din partea functionarilor norvegieni, cat timp exista un factor uman in ecuatia juridica sunt posibile si abuzuri.
Exista suficiente marturii care indica faptul ca este mai mult decat "factorul uman".

E greu de crezut, nu-i asa, ca la ei sistemul e atat de corupt incat o mare parte din cei care iau decizii in Barnevernet sunt niste indivizi numiti pe criterii politice, fara o farama de minte si compasiune, complet lipsiti de bun simt in ceea ce fac.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:14:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.