![]() |
Citat:
cartofi prajiti cu marar verde.Fiecare, cu al sau univers de cunostiinte.:35: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sa observam ca, in atentatele despre care vorbim, a mai fost un element de antisemitism, cam trecut cu vederea. Luarea de ostateci care a avut loc a doua zi dupa impuscarea caricaturistilor de la Charlie Hebdo (in mare parte evrei), a fost opera unui prieten (si, probabil, tovaras de antrenamente) a celor doi frati autori. Ei bine, aceasta luare de ostateci a avut loc intr-un magazin de alimente cosher. In Paris exista atat magazine hallal, cat si magazine cosher. Ba chiar si magazine romanesti. Dar este ceva ce n-a vazut Parisul ? Nici macar asasinarea ziaristilor nu e ceva nou. Era si pe vremea lui Robespierre. Francezii de azi sa nu-si uite istoria: Republica a inceput cu Teroarea. Sa speram ca se va si sfarsi cu teroarea. Cea de acum. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iar Pavel spune "Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o - sa fie anatema!". Iar Hristos ne spune in evanghelie ""Iubiti pe vrajmasii vostri". Doar o alta evanghelie poate sa spune ceea ce sustii tu : Citat:
|
"Scoală-Te, Doamne, ajută-ne nouă și ne izbăvește pe noi, pentru numele Tău."
35. Cine ne va despărți pe noi de iubirea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigoana, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?
36. Precum este scris: "Pentru Tine suntem omorâți toată ziua, socotiți am fost ca niște oi de junghiere". 37. Dar în toate acestea suntem mai mult decât biruitori, prin Acela Care ne-a iubit. 38. Căci sunt încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, 39. Nici înălțimea, nici adâncul și nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos Iisus, Domnul nostru. (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, 8) 16. Iată Eu vă trimit pe voi ca pe niște oi în mijlocul lupilor; fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii. 17. Feriți-vă de oameni, căci vă vor da pe mâna sinedriștilor și în sinagogile lor vă vor bate cu biciul. 18. La dregători și la regi veți fi duși pentru Mine, spre mărturie lor și păgânilor. 19. Iar când vă vor da pe voi în mâna lor, nu vă îngrijiți cum sau ce veți vorbi, căci se va da vouă în ceasul acela ce să vorbiți; 20. Fiindcă nu voi sunteți care vorbiți, ci Duhul Tatălui vostru este care grăiește întru voi. 21. Va da frate pe frate la moarte și tată pe fiu și se vor scula copiii împotriva părinților și-i vor ucide. 22. Și veți fi urâți de toți pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârșit, acela se va mântui. 23. Când vă urmăresc pe voi în cetatea aceasta, fugiți în cealaltă; adevărat grăiesc vouă: nu veți sfârși cetățile lui Israel, până ce va veni Fiul Omului. 24. Nu este ucenic mai presus de învățătorul său, nici slugă mai presus de stăpânul său. 25. Destul este ucenicului să fie ca învățătorul și slugii ca stăpânul. Dacă pe stăpânul casei l-au numit Beelzebul, cu cât mai mult pe casnicii lui? 26. Deci nu vă temeți de ei, căci nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală și nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut. 27. Ceea ce vă grăiesc la întuneric, spuneți la lumină și ceea ce auziți la ureche, propovăduiți de pe case. 28. Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena. 29. Au nu se vând două vrăbii pe un ban? Și nici una din ele nu va cădea pe pământ fără știrea Tatălui vostru. 30. La voi însă și perii capului, toți sunt numărați. 31. Așadar nu vă temeți; voi sunteți cu mult mai de preț decât păsările. 32. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. 33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. (Sfânta Evanghelie după Matei, 10) 1. Dumnezeule, cu urechile noastre am auzit, părinții noștri ne-au spus nouă 2. Lucrul pe care l-ai făcut în zilele lor, în zilele cele de demult. 3. Mâna Ta popoare a nimicit, iar pe părinți i-ai sădit; bătut-ai popoare, iar pe ei i-ai înmulțit. 4. Că nu cu sabia lor au moștenit pământul și brațul lor nu i-a izbăvit pe ei, 5. Ci dreapta Ta și brațul Tău și luminarea feței Tale, că bine ai voit întru ei. 6. Tu ești Însuți Împăratul meu și Dumnezeul meu, Cel ce poruncești mântuirea lui Iacob; 7. Cu Tine pe vrăjmașii noștri îi vom lovi și cu numele Tău vom nimici pe cei ce se scoală asupra noastră. 8. Pentru că nu în arcul meu voi nădăjdui și sabia mea nu mă va mântui. 9. Că ne-ai izbăvit pe noi de cei ce ne necăjesc pe noi și pe cei ce ne urăsc pe noi i-ai rușinat. 10. Cu Dumnezeu ne vom lăuda toată ziua și numele Tău îl vom lăuda în veac. 11. Iar acum ne-ai lepădat și ne-ai rușinat pe noi și nu vei ieși cu oștirile noastre; 12. Întorsu-ne-ai pe noi înapoi de la dușmanii noștri și cei ce ne urăsc pe noi ne-au jefuit. 13. Datu-ne-ai pe noi ca oi de mâncare și întru neamuri ne-ai risipit; 14. Vândut-ai pe poporul Tău fără de preț și nu l-ai prețuit când l-ai vândut. 15. Pusu-ne-ai pe noi ocară vecinilor noștri, batjocură și râs celor dimprejurul nostru; 16. Pusu-ne-ai pe noi pildă către neamuri, clătinare de cap între popoare. 17. Toată ziua înfruntarea mea înaintea mea este și rușinea obrazului meu m-a acoperit, 18. De către glasul celui ce ocărăște și clevetește, de către fața vrăjmașului și prigonitorului. 19. Acestea toate au venit peste noi și nu Te-am uitat și n-am călcat legământul Tău 20. Și nu s-a dat înapoi inima noastră; iar pașii noștri nu s-au abătut de la calea Ta, 21. Că ne-ai smerit pe noi în loc de durere și ne-a acoperit pe noi umbra morții. 22. De am fi uitat numele Dumnezeului nostru și am fi întins mâinile noastre spre dumnezeu străin, 23. Oare, Dumnezeu n-ar fi cercetat acestea? Că El știe ascunzișurile inimii. 24. Că pentru Tine suntem uciși toată ziua, socotiți am fost ca niște oi de junghiere. 25. Deșteaptă-Te, pentru ce dormi, Doamne? Scoală-Te și nu ne lepăda până în sfârșit. 26. Pentru ce întorci fața Ta? Uiți de sărăcia noastră și de necazul nostru? 27. Că s-a plecat în țărână sufletul nostru, lipitu-s-a de pământ pântecele nostru. 28. Scoală-Te, Doamne, ajută-ne nouă și ne izbăvește pe noi, pentru numele Tău. (Psalmul 43) |
Citat:
Dar asta nu inseamna sa fii de accord cu o alta invatatura decat a lui Hristos ! Deci crestinii isi iubesc vrajmasii, dar le resping invatatura. Cine nu respinge invatatura straina lui Hristos si cine nu iubeste vrajmasii acela este strain lui Hristos . Unii evreii au fost impotriva lui Hristos, deci doar din acest punct de vedere au fost ei respinsi si anatemizati. Nu din punctul de vedere ca sunt evrei,si cu atat mai putin nu ca oameni ,odata ce apostolul Pavel spune clar ,ca nu trebuie sa uitam de chemarea deosebita care o au evreii. Deci priogoana evreiasca impotriva lui Hristos trebuie respinsa cu toata taria,asa cum o face si sf Ioan Gura de Aur, dar poporul evreu si chemarea sa trebuie iubit si respectat. |
Citat:
Niste fandositi, astia suntem! Te felicit ca ne-ai lovit macar peste ochi, ca in straturi mai profunde e mai greu ..! |
Citat:
-in Siria au fost omorati mii si zeci de mii de crestini,si nu s-a facut tam tam -si acum pentru cativa atei hulitori a clocotit toata europa |
Ce să facem când se vorbește împotriva Bisericii?
http://www.doxologia.ro/cuvinte-duho...riva-bisericii "În aceste cazuri trebuie lăsați puțin să se descarce, iar apoi să le spuneți două cuvinte. Vezi cum înjură de cele sfinte, și nimeni nu zice nimic. În cazul acesta, blândețea este diavolească." Cuviosul Paisie Aghioritul |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:29:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.