Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   stiri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1736)

ancah 05.04.2008 23:51:42

Raspunsul, bitza, e in primul rand pentru BANI MULTI, pentru SENZATIONAL si nu in cele din urma pentru a desfiinta credinta in Iisus Hristos. Dupa cum se vede, nu prea le merge. Slava Domnului!

mirelat 09.04.2008 05:40:50

SF/ Chip de primar pe usa bisericii

Episcopia Severinului si Strehaiei i-a cerut primarului comunei Gogosu, Gheorghe Hanes, sa`dea jos usile de intrare in biserica localitatii pe tabliile carora si-a sculptat chipul, alaturi de al unui om de afaceri, care a contribuit la renovarea acesteia. Potrivit consilierului episcopiei, Viorel Vladucu, gestul celor doi nu a fost rau intentionat, dar au incalcat canoanele bisericesti si au starnit nemultumirea multor enoriasi care ajunsesera sa se inchine unor muritori. Primarul democrat-liberal Gheorghe Hanes a fost de acord cu decizia episcopiei, mai ales ca se apropie campania electorala si nu vrea sa se spuna ca a castigat alegerile fiindca "a ajuns usa de biserica".

sursa: Romanian Journal, USA.

eea 17.04.2008 12:27:44

http://www.ziarullumina.ro/articol.php?wid=0&actual=1&editia=528&fsize=0&dumi nica=0&test=test&article=8647&title=Viața%20parohiilor:%20Activități%20cu%20tinerii%20și% 20lucrări%20de%20construcție,%20la%20parohia%20Mes teacăn aici puteti citi despre parohia in care locuim noi, si unde slujeste sotul meu de 4 ani.acum ne pregatim de hram caci avem ca hram ,,intrarea Domnului in Ierusalim"nu am postat acest mesaj spre lauda ci doar am vrut sa va fac partasi bucuriilor pe care le traiesc.

mirelat 21.07.2008 01:48:50

Clericii care intra in sindicate risca sa fie caterisiti

Sfantul Sinod a hotarat saptamana trecuta (nn: in sedinta din 8-9 Iulie 2008), ca acei clerici care fac parte din organizatii de tip sindical sunt in afara canoanelor si a statutului BOR si risca sa fie caterisiti.

"Preotul nu este angajatul laic al unei societati comerciale, ci este investit de ierarhul sau cu responsabilitatea unei misiuni sfinte care are ca scop mantuirea si slujirea comunitatii de credinciosi pe care o pastoreste. El nu poate face greva, lasand copiii nebotezati, mirii necununati, bolnavii nespovediti, mortii neingropati si credinciosii neimpartasiti pentru ca are salariul prea mic", se precizeaza in comunicatul Patriarhiei Romane. De altfel, salariul preotilor nu este negociabil, deoarece acesta este stabilit prin Legea privind sprijinul Statului pentru salarizarea clerului, care acum se afla in stadiul de amendare si aprobare in Parlament. Deoarece sprijinul oferit de stat pentru salariul clerului este completat din contributia credinciosilor, un sindicat al preotilor este implicit indreptat si impotriva propriilor enoriasi, considera Patriarhia Romana.

stire preluata din: Romanian Journal, USA.

achimovjan 21.07.2008 06:55:37

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Clericii care intra in sindicate risca sa fie caterisiti

Sfantul Sinod a hotarat saptamana trecuta (nn: in sedinta din 8-9 Iulie 2008), ca acei clerici care fac parte din organizatii de tip sindical sunt in afara canoanelor si a statutului BOR si risca sa fie caterisiti.

"Preotul nu este angajatul laic al unei societati comerciale, ci este investit de ierarhul sau cu responsabilitatea unei misiuni sfinte care are ca scop mantuirea si slujirea comunitatii de credinciosi pe care o pastoreste. El nu poate face greva, lasand copiii nebotezati, mirii necununati, bolnavii nespovediti, mortii neingropati si credinciosii neimpartasiti pentru ca are salariul prea mic", se precizeaza in comunicatul Patriarhiei Romane. De altfel, salariul preotilor nu este negociabil, deoarece acesta este stabilit prin Legea privind sprijinul Statului pentru salarizarea clerului, care acum se afla in stadiul de amendare si aprobare in Parlament. Deoarece sprijinul oferit de stat pentru salariul clerului este completat din contributia credinciosilor, un sindicat al preotilor este implicit indreptat si impotriva propriilor enoriasi, considera Patriarhia Romana.

stire preluata din: Romanian Journal, USA.

La mine in Eparhie si la Constanat,eparhia vecina,sunt preoti care in locul salariului primesc lumanari si carti ,sa le vanda si sa-si ia salariul.In aceste conditii,mai multi preoti s-au revoltata,printre care si mai multi protoierei.Doi dintre protoierei au fost caterisiti,fara nici un motiv decat ca au vrut sa li se faca dreptate.Episcopul de Cta,cred ca-l stiti,incalcnad toate canoanele,si-a facut propriam manastire in satul natal,In Nordul Moldovei,din banii pe care ii opreste de la preoti.Protoiereul de Tulcea,si el adanc implicat in aceasta poveste,si-a construit o vila imensa tot din acesti bani,construindu-i una similara si tatalui sau,si el tot preot.Mai mult,protoiereul de Tulcea isi schimba masina la fiecare 6 luni,ca sa fie in pas cu ultimle nouatati,masini care costa cel putin 15 mii euro.La fel,angajatii protoieriei,secretarul,sotiile preotilor care si ei lucreaza aici au numai masini peste 15 mii de euro fiecare.
Acum,daca nu stiati,fiecare parohie trebuie sa stranga de la credinciosi cate 15 mil de lei vechi pe luna :5 mil pentru fondul eparhial,5 mil pentru protoierie si 5 mil pentru ca iubitul niostru Patrirah sa aiba de unde sa plateasaca functionarea radiolului,televiziunii Trinitas,la care nu se uita mai nimeni,ca este cea mai plictisitoare televiziune de nisa din lume.
Si toate acestea se fac la vedere,ins daca vreun preot spune ceva,indrazneste sa protesteze,imediat i se spune ca "este sub asculatre",iar daca insista este caterisit.
Daca nu ma credeti,mergeti la protoieriile voastre si incercati sa intrebati de cele ce v-am spus,veti vedea ce reactie au.Mie toate acestea mi le-au spus proti,fosti colegi de faculatate,preoti din orasul meu cu care am discutata pe aceasta tema.
Mai mult,campania asta intensa de constructie de manastiri si biserici are in spate o afacere grosolana de spalare de bani,pentru ca toti preotii care fac biserici se imbogatesc peste noapte.La mine in oras,construindu-se vreo 5 Biserici noi,imediat ce a ainceput constructia,preotii respectivi au inceput si ei sa-si faca casa,si-au cumparat masini noi,peste 15 mii euro,si asa mai departe.De asemenea,marii donatori din Cta pentr u constructia de manastriri si Biserici sunt cei mai importanti oameni de afaceri,insa si cei mai necinsisti.In cardasie cu arhiepiscopul de Tomis,care pe cei mai multi i-a facut consilieri,pe unii i-a hirotonit preoti,fara sa aiba nici o pregatire in domenie,acesti doneaza sume in contul Episcopiei sub denumirea de donatie pentru manastiri si biserici,bani care nu ajung la as ceva,insa din bani negrii ajung bani curati ca lacrima.Mai mult,aceeasi consilieri si acelasi episcop,pun preturi de cel putin 5000 euro pe horornie ,plus inca 5000 euro pentru instalare intr-o parohie.Asta este pretul cel mai mic.
V-am spus doar cateva din ocupatiile ierhilor si prortopopilor di ncele 2 eparhii,Tulcea si Cta.La fel ets ein toata tara.Eu unul ii felicit pe preotii care si-au facut sindicat,si-i incurajez sa nu cedeze in fata presiunii ierarhilor,pe careii doare drept in cot de canaone si randuiele.Pe ei ii intereseaza doar banii si puterea.

C-tin 21.07.2008 07:38:43

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Eu unul ii felicit pe preotii care si-au facut sindicat,si-i incurajez sa nu cedeze in fata presiunii ierarhilor,pe careii doare drept in cot de canaone si randuiele.Pe ei ii intereseaza doar banii si puterea.

Ce sa-i faci frate, orice pom mai are si uscaturi!!! Dar stii ca atunci cand vine cate un vant se scutura cele stricate si nu cele verzi si sanatoase. Asa se face cernerea...!

Si nu-i mai felicita ca-si fac sindicat ca asta denota lipsa de credinta in Dumnezeu, in dreptatea lui Dumnezeu. Mai bine ar insista in rugaciune si ar avea rabdare decat sa alerge dupa dreptatea lumii!

Deci, in final sa bagam de seama ca NU TOTI PREOTII SUNT NETREBNICI!

achimovjan 21.07.2008 07:52:26

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Citat:

Eu unul ii felicit pe preotii care si-au facut sindicat,si-i incurajez sa nu cedeze in fata presiunii ierarhilor,pe careii doare drept in cot de canaone si randuiele.Pe ei ii intereseaza doar banii si puterea.

Ce sa-i faci frate, orice pom mai are si uscaturi!!! Dar stii ca atunci cand vine cate un vant se scutura cele stricate si nu cele verzi si sanatoase. Asa se face cernerea...!

Si nu-i mai felicita ca-si fac sindicat ca asta denota lipsa de credinta in Dumnezeu, in dreptatea lui Dumnezeu. Mai bine ar insista in rugaciune si ar avea rabdare decat sa alerge dupa dreptatea lumii!

Deci, in final sa bagam de seama ca NU TOTI PREOTII SUNT NETREBNICI!

Eu i-am felicitat pentru ca lupta impotriva nedreptatii,cu armele pe care le pune la dispozitia societatea noastra.Nu zice si Mantuitorul "Fericiti cei ce flamanzesc si insetoseaza de dreptate".Oare Sf Ioan Gura de Aur de a fost exilat si caterisit de farii lui episcopi.Tocmai pentru ca lupta sa face dreptate impotriva Imaparatesi si impotriva clerului rapace.Apoi sa stii ca tocmai pe asta se bazeza si toti talharii din lumea asta,in care itra si mult ierarhi si preoti.Se bazeaza pe lipsa noastra de reactie.Pai David,imparatul ,tocmai drepatea divina o implinea cand ii omora cu sabia pe paganii care isi faceau de cap.La fel Stefan cel Mare,Mihai Viteazu,Mircea cel Batran si toti domnitori nostrii mari au avut curajul sa lupte.Lumea acaesat nu trebuie lasata in sema talharilor si ucigasilor,ca este tot creatia lui Dumnezeu.Trebuie sa luptam,sa nezbatem ca sa auzim si noi din guta Mantuitorului "Fericiti cei ce flamanzesc si insetoseaza de drepatate,ca aceia se vor satura"

vsovi 21.07.2008 09:14:19

da draga Jeane, e foarte urat daca e adevarat ce spui shi parerea mea este ca e bine ca preotzii ishi fac sindicat pentru a avea o pozitzie cinstita de a discuta cu maimarii lor pe probleme de drepturi salariale care li se cuvin de drept, legal shi constitutional ca sunt salarii dar BOR este autonoma deci peundeva se organizeaza cum considera... dar cine opreshte plata lucratorului sau face alte lucruri ce nu sunt dupa voia lui Dumnezeu nu poate pretinde ca face o iconimie a mantuirii ci pacatuieshte iar Dumnezeu n-ar nevoie de bani pentru Planul sau de Mantuire ci de milostenie... deci n-a zis sa arunce cineva banii ci sa-i dea saracilor ca sa-shi stranga comoara in Ceruri... ca doar asha ii pune la Banca din Rai...:)

C-tin 21.07.2008 09:23:18

Citat:

Eu i-am felicitat pentru ca lupta impotriva nedreptatii,cu armele pe care le pune la dispozitia societatea noastra.Nu zice si Mantuitorul "Fericiti cei ce flamanzesc si insetoseaza de dreptate".Oare Sf Ioan Gura de Aur de a fost exilat si caterisit de farii lui episcopi.Tocmai pentru ca lupta sa face dreptate impotriva Imaparatesi si impotriva clerului rapace.Apoi sa stii ca tocmai pe asta se bazeza si toti talharii din lumea asta,in care itra si mult ierarhi si preoti.Se bazeaza pe lipsa noastra de reactie.Pai David,imparatul ,tocmai drepatea divina o implinea cand ii omora cu sabia pe paganii care isi faceau de cap.La fel Stefan cel Mare,Mihai Viteazu,Mircea cel Batran si toti domnitori nostrii mari au avut curajul sa lupte.Lumea acaesat nu trebuie lasata in sema talharilor si ucigasilor,ca este tot creatia lui Dumnezeu.Trebuie sa luptam,sa nezbatem ca sa auzim si noi din guta Mantuitorului "Fericiti cei ce flamanzesc si insetoseaza de drepatate,ca aceia se vor satura"

Armonie as vrea si eu sa fie pe pamant, nu numai in Cer, dar daca inca nu este eu gasesc ca e mai intelept sa rabdam aici putina vreme pamanteana ca sa agonisim pt cealalta vesnica.
-Aduti aminte de Lazar!

Cat ii priveste pe talhari, nu traiesc vesnic ca sa zica ca au scapat...
-Aduti aminte de bogatul la poarta caruia sedea Lazar!

In final pot spune cu certitudine ca un preot iubit de enoriasii sai, chiar daca nu va primi de la stapanire nimica, nu va duce lipsa in cele necesare traiului!

mihailt 21.07.2008 15:07:06

Mai frate Achim de unde stii mata ca preotii sunt obligati sa plateasca 15 mil pe luna?
Eu nu cred.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:50:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.