Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Din nou despre suflet (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15021)

ioanna 05.06.2012 15:23:14

Pentru ca domnul osutafaraunu s-a dovedit incapabil sa ne lamureasca, astept raspunsul oricarui adventist de ziua a 7-a. In conditiile in care niciun adventist nu poate raspunde, nu au niciun sens discutiile cu ei privitoare la suflet.

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 450372)
Despre consecintele absolut halucinante care reies inevitabil din erezia adventista cu inconstienta ipostasului divino-uman al Sf.Treimi, am scris de mai multe ori. Ultima oara aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=175

1. Ori recunosc pe fata ca Hristos a fost tot timpul constient, ori trebuie sa admita ca sunt monofiziti si arieni, adica Hristos nu are doua firi nedespartite, ci doar fire umana si atunci nu e Dumnezeu. Iar ei sunt arieni.

2. Ori recunosc pe fata ca Hristos a fost tot timpul constient fiindca firea Lui divina e constienta fara intreruperi, ori daca nu, trebuie sa nu se rusineze nici de concluzia care reiese de aici, si anume ca Ipostasul divino-uman al Treimii S-a auto-desfiintat pe Sine prin moarte.
Adica Sfanta Treime S-ar fi auto-amputat de una din cele trei Persoane, ceea ce duce la concluzia ca in timp ce trupul uman, al Ipostasului divino-uman se afla in mormant, Sf. Treime a devenit Sf. Doime.

3. Ori recunosc oficial ca Hristos, avand doua firi, divina si umana nedespartite si nedespartibile, nu poate fi nici o nanosecunda inconstient, intrucat Firea Divina pe care o are, fiind comuna cu a Tatalui si a Sf Duh, e vesnic vie, vesnic constienta de sine si vesnic nemuritoare. Si cum latura spirituala a firii Lui umane e indisolubil legata de firea Lui divina, reiese ca Hristos nu avea cum sa fie inconstient in timpul cat trupul Lui a fost in mormant, fiindca ceea ce e unit cu divinul nu poate fi decat viu si constient.

r.mircea 05.06.2012 15:27:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 450383)

Când am scris "drepții", m-am referit la toți cei ce urmează a fi mântuiți. Cei nedrepți în viață când vine Hristos, nu vor mai fi "preschimbați".

Ați văzut bine, am spus că tuturor oamenilor li se vor transfigura trupurile: celor drepți - un trup nestricăcios, spiritualizat, plin de har iar celor păcătoși - trup nestricăcios, suprasensibilizat durerilor.
Și nu-mi turnați ideea că dacă e mort, rămâne stricăcios..... demonii nu au ”trup” nestricăcios? Și ei se voi chinui împreună cu păcătoșii...

Sursa: Sfânta Tradiție

r.mircea 05.06.2012 15:44:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 450379)
Încă o dată: învierea lui Lazăr, a fiicei lui Iair au fost niște "învieri" false?

Învierea lui Lazăr și a fiicei lui Iair - dovada că Hristos e Stăpânul vieții, și atotputernicia Lui
Învierea morților din Ierusalim - dovada, dacă mai era cazul, că Hristos e Stăpânul vieții, și atotputernicia Lui + semn de biruință, omul învie împreună cu Hristos

Nu am discutat asupra caracterului tehnic al învierii. Nu am făcut diferențieri de calitate. Dar degeaba v-am explicitat nuanța pe care am vrut s-o imprim post-ului meu, că nu spune nimic asta. Astea făceau parte din întreg mesajul meu... Recitiți mesajul. Eu nu mai revin asupra lui.

stefan florin 05.06.2012 15:54:16

[quote=osutafaraunu;450329]
Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 450323)
Chiar daca evreii nu stiau locul anume unde a murit Moise (si NU mormantul pentru ca atunci cand a murit nu l-a ingropat nimeni nu? Urcase singur acel munte. Doar nu o sa zici ca Dumnezeu a trimis niste ingeri sa faca pe cioclii)

"Moise, robul Domnului, a murit în țara Moab, după Cuvântul Domnului.El l-a înmormântat în țara Moab, în valea care este față în față cu Bet-Peor, dar nimeni nu i-a cunoscut mormântul până în ziua de azi." (Deut.34,5.6 - versiunea NTR)

Cam 400.

Prietene, omiți tu două aspecte:
  • Evreii nu erau creștin-ortodocși, ori creștini-catolici să-i fi ridicat statui și icoane de aur să-i ardă tămâie și să-i aprindă candele rămășițelor lui trupești.
  • Evreii primiseră Decalogul care avea o poruncă expresă să nu facă reprezentări cu scop de închinare și să nu se închine altcuiva decât lui Dumnezeu.

mda...eram sigur ca asta o sa zici. Sa le luam pe rand pentru ca dovedesti rea credinta sau Biblia adventista contine altceva si atunci nu e vina ta :
1. Cine l-a ingropat pe Moise daca NIMENI nu-i cunoaste mormantul? Doar nu l-au ingropat ingerii!
2. Au primit evreii porunca sa nu-si faca reprezentari cu scop de inchinare, DAR nu si-au facut vitel de aur inca de pe timpul lui Moise (Iesirea cap.32)? Nu a zidit Solomon altare la idoli (3 Regi 11: 4-8)? Dar de regele Ieroboam ai auzit si de faptele lui (3 Regi 12:26-33). Dar de regele Ahab? Si sunt multe alte versete acre arata cum au stiut evreii sa respecte acesta porunca divina SI FARA SA FIE CRESTINI ORTODOCSI

r.mircea 05.06.2012 16:19:52

[quote=stefan florin;450402]
Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 450329)

mda...eram sigur ca asta o sa zici. Sa le luam pe rand pentru ca dovedesti rea credinta sau Biblia adventista contine altceva si atunci nu e vina ta :
1. Cine l-a ingropat pe Moise daca NIMENI nu-i cunoaste mormantul? Doar nu l-au ingropat ingerii!
2. Au primit evreii porunca sa nu-si faca reprezentari cu scop de inchinare, DAR nu si-au facut vitel de aur inca de pe timpul lui Moise (Iesirea cap.32)? Nu a zidit Solomon altare la idoli (3 Regi 11: 4-8)? Dar de regele Ieroboam ai auzit si de faptele lui (3 Regi 12:26-33). Dar de regele Ahab? Si sunt multe alte versete acre arata cum au stiut evreii sa respecte acesta porunca divina SI FARA SA FIE CRESTINI ORTODOCSI

Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului;
Și a fost îngropat în vale, în pământul Moabului, în fața Bet-Peorului, dar nimeni nu știe mormântul lui nici până în ziua de astăzi.
- Traducerea sinodală

Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în ținutul Moabului, după cum îi spusese Domnul.
Și l-au îngropat în vale, în ținutul Moabului, aproape de templul lui Peor , dar mormântul său nimeni nu-l știe, nici până'n ziua de astăzi.
- Traducerea Anania

r.mircea 05.06.2012 16:23:16

D-l 99 folosește ”Biblia NTR - Noua Traducere in limba Romana” - IBS-STL - International Bible Society & Send The Light

delia31 05.06.2012 16:25:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 450382)
Am fost mort[/highlight], și, iată, sunt viu, în vecii vecilor..." (Apoc.1,18)

Domnule expert in eschivari si lungi plimbari narative prin livada cu ciresi, dupa care va tot ascundeti, spuneti-ne pe sleau daca termenul „mort” se aplica atat firii umane a lui Hristos cat si firii Lui divine?

Varianta 1. Daca raspundeti „da”, adica si firea Lui divina a fost moarta si inconstienta, trebuie sa admiteti ca doctrina adventista despre Sf. Treime are un capitol special cand a devenit Sf. Doime.

Varianta 2. Daca raspundeti „nu”, adica termenul „mort” se aplica doar firii Lui umane, trebuie sa recunoasteti ca sunteti monofiziti, adica Hristos nu ar avea doua firi, ci doar fire umana, intrucat daca ar avea si fire divina, nu ar avea cum sa fie inconstient. Iar daca nu are si fire divina, inseamna deci ca acel hristos adventist caruia va inchinati dvs., nu e Dumnezeu, iar dvs. sunteti arieni, la fel ca martorii lui Iehova.

Ajuns in aceasta aporie, orice varianta din cele doua, ati alege, presupunand ca pt. varianta ortodoxa nu optati in ruptul capului, deci oricare ati alege, va plasati inevitabil in erezie.

Iar optiunea de a nu opta pentru nici una, nu e nici ea cu happy end, ci va plaseaza inevitabil in inertia non-optiunii, in acea stare de confort amorf, nici cald, nici rece, ci caldicelul care se simte bine in starea asta si despre care se spune in apocalipsa „fiindca n-ai fost nici cald, nici rece, te voi arunca din gura mea".

Domnule adventist, a nu alege nici o optiune nu inseamna iesirea din dilema, ci plasarea de buna voie si nesilit de nimeni in categoria „caldiceilor” din Apocalipsa, incapabili sa spuna hotarat, raului, rau pt. a-l evita.

Incapacitatea de optiune nu e o optiune, fiindca nu se poate trai nici pe pamant, nici in vesnicie fara o optiune.
Magarul lui Buridan, mort de foame intre doua capite de fân, pentru ca nu s-a putut hotari din care sa manance, nu era un hamletian, nici un dilematic, ci pur si simplu un magar.

Scuzati comparatia preluata dintr-un eseu de-al mitropolitului Bartolomeu, dar asta imi inspira eschivele dvs. tipic adventiste. Asta, asa, ca sa nu tot repet ad infinitum dictonul „errare humanum est, sed perseverare diabolicum”.

barsaba 05.06.2012 17:09:59

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 450125)
Aici vorbim de trupurile dreptilor care se aflau in morminte, DE TRUPURI si nu de suflete.

Cand ajung trupurile dreptilor in morminte si cand ajung trupurile dreptilor in "sanul lui Avraam"? Intreb asta, deoarece vedem ca saracul Lazar era cu trupul in "sanul lui Avraam" (avea degete). Sa fi fost vorba de suflete cu parti trupesti? Poate aveti o lamurire.

barsaba 05.06.2012 17:17:16

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 450369)
E o aberatie ce au spus despre Moise,

Considerati ca este o aberatie sa crezi ca Domnul l-a inviat pe Moise? "Domnul omoarã si învie; El coboarã la locuinta mortilor si iarãsi scoate."(1 Regi 2:6)

Nu vi se pare o aberatie sa credeti ca, pe muntele schimbarii la fata, Domnul S-a intalnit cu doua personaje total diferite: una vie (Ilie) si una moarta (stiind ca Moise a murit)?

Este asa de greu sa crezi in ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu, despre puterea Sa (aceea de a invia pe cine doreste)? Mai bine crezi in infatisari fantomatice?

ioanna 05.06.2012 17:23:51

Citat:

În prealabil postat de barsaba (Post 450417)
Este asa de greu sa crezi in ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu, despre puterea Sa (aceea de a invia pe cine doreste)? Mai bine crezi in infatisari fantomatice?

Domnule adventist , daca tot ati revenit pe forum, sunteti amabil sa raspundeti la intrebarea pe care fratele d-voastra osutafaraunu o evita de 3 ani? Multumesc.

Restul nu ne intereseaza, doar exista site-ul oficial al bisericii adventiste de ziua a 7-a de unde ne putem informa, daca dorim sa stim cum ganditi si interpretati d-voastra Sf. Scriptura.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:23:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.