Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iranul este in alerta de razboi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9894)

UNNOOM 29.09.2012 10:43:19

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 473070)
Si ura impotriva musulmanilor (n.r. - Iranul) e mai compatibila cu dogma crestina,sau cum? De ce doar pe mine m-ai adus in discutie?

Nu ii uram pe musulmani! Majoritatea sunt oameni rezonabili, muncitori, moderati, cu familii si care incearca sa-si traiasca viata cum stiu mai bine. Problema o reprezinta militantii islamisti care recurg la razboi si terorism in numele religiei (la fel cum crestinii odinioara faceau cruciade in numele religiei sau cum evreii ii prigoneau pe crestini).
Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 473070)
De ce doar pe mine m-ai adus in discutie?

Intrebare de copil.

Raoul 29.09.2012 17:19:16

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 473122)
Va ce scrii tu pe aici!

Ia vezi si ce zice Talmudul:

http://www.youtube.com/watch?v=CiiSfvSlpro

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 473123)
Intereseaza pe cineva explicatia ta sau ce scrie in dictionar?

Eu am venit cu explicatii ale sfintilor parinti,nu cu idei proprii. DEX-ul contine si erori,unii termeni sunt exagerati si li se atribuie explicatii distorsionate!

Citat:

In mod evident te-ai referit la evrei cand ai zis mai sus ca ar fi bine sa-i starpeasca cineva deoarece in statul Israel sunt mai multi evrei decat ceea ce tu numesti, folosind un cuvant nepotrivit, jidani.

M-am referit la ce stiu eu ca m-am referit (jidani),nu la ce zici tu!

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 473125)
Problema o reprezinta militantii islamisti care recurg la razboi si terorism in numele religiei (la fel cum crestinii odinioara faceau cruciade in numele religiei sau cum evreii ii prigoneau pe crestini).

Si ce,fac acei militanti bimba atomica? Nu ii confunda pe ei cu statul iranian. Si terorismul nu exista,e pura manipulare. SUA & jidanii sunt in spatele terorismului mondial.

Citat:

Nu voi mai continua dialogul cu tine! Esti un soi de om cu care nu se poate discuta.

Asemenea spun si eu despre tine. Ai o mentalitate lovita prea puternic de democratie.

Si tot nu ai raspuns carei religii apartii...:65: De ce nu treci la profil? Iti este rusine de tine?

UNNOOM 29.09.2012 19:12:55

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 473194)
Eu am venit cu explicatii ale sfintilor parinti,nu cu idei proprii. DEX-ul contine si erori,unii termeni sunt exagerati si li se atribuie explicatii distorsionate!

Bun! Care este definitia data de sfintii parinti cuvantului jidan? (Alaturi de definitie mentioneaza si autorul!)

Theodor_de_Mopsuestia 29.09.2012 19:28:39

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 473206)
Bun! Care este definitia data de sfintii parinti cuvantului jidan? (Alaturi de definitie mentioneaza si autorul!)

Excelent, Unnoom. Ati mers drept la tinta. Antisemitii de tip legionaroid habar nu au ca, de fapt, ei sunt cripto-marcioniti. Adica eretici.
Pe de alta parte, fratele Raoul e de apreciat in multe idei. E inca foarte tanar; pe vremea cand eram cumva "crestin nondenominational", ca adolescent si tanar, si mai tarziu, cand m-am trezit stilist dupa convingeri si apartenenta, gandeam foarte vag similar. Cei ca el au impresia ca ura, si inca una lipsita de substanta, poate stimula oamenii spre bine. Asa ceva gasesti doar in....Star Wars, la ametitii aia imaginari de Sith. Din nou, este ceva juvenil, infantil.
Evreii sunt, pur si simplu, partea complet evoluata, sau de la inceput desavarsit creata, a umanitatii. Cand te focalizezi pe ei, pe ce sunt, cine sunt, ce fac, si ce reprezinta pentru destinul speciei, chiar si daca incepi negativ, ajungi sa fii fascinat de ei si sa ii indragesti. Daca un evreu va face bine, mai bine nu poate nici un muritor face. Daca un evreu va face rele, nici un muritor nu ii va putea sta impotriva. "Les juifs ne laissent pas l'humanite dormir". Oare cine a zis-o? (E o intrebare retorica).

Raoul 29.09.2012 20:40:56

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 473206)

Ciudat,te-ai rezumat doar la o singura intrebare,cand trebuia si tu la randul tau sa raspunzi la atatea. Imi place ca iti e rusine cu religia ta :71:

Si cum tu nu ai raspuns,nici eu nu o sa iti raspund! Iar daca te (va) roade curiozitatea atat de tare,cautati in mesajele mele. Am postat chiar foarte detaliat! Asa,sa va si dau putin de lucru,nu sa primiti totul mura in gura de la un tanar nestiutor. Cu parere de rau o spun ca unii au imbatranit degeaba,tot "orbi" au ramas.

O seara frumoasa!

AlinB 29.09.2012 22:25:39

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 473105)
Am mai explicat odata care este diferenta intre jidani si evrei! Ba nu am explicat eu,am pus drept dovada o pagina dintr-o carte a unuia dintre marii parinti ai Bisericii Ortodoxe Romane! Nu-i mai victimizati pe evrei atat,spunand ca "jidan" e un peiorativ,ca e cu totul altceva. Cu evreii nu am nimic!

DA si tu link la postul in cauza.
M-ai facut curios.

Raoul 29.09.2012 22:58:03

Cautati. Nu am multe mesaje,doar 1790. Accesati profilul meu si dati la toate mesajele scrise de mine. Printre ele se afla si cel in cauza,chiar am verificat personal daca se mai gaseste postul.

antiecumenism 30.09.2012 00:29:47

Părintele Adrian Făgețeanu: Eu n-am nimic cu evreii, numai cu jidanii

"...eu n‑am nimic cu evreii, numai cu jidanii. Pentru că evreii adevărați au respectat Vechiul Testament. Jidanii n‑au nimic din Vechiul Testament, ei sunt cu Talmudul, care spune: „Pe cel mai bun dintre goimi (crestini), ucide‑l!” Și Mântuitorul spune să-l iubești pe vrăjmașul tău, nu pe vrăjmașul lui Dumnezeu."

Raoul 30.09.2012 00:39:06

I-ai scutit pe carcotasi de la munca ;) Eu pe deasupra am pus si o fotografie cu pagina respectiva de carte,in caz ca cineva are indoieli asupra textelor digitale de pe internet.

Totusi,nu am fost crezut nici cand am aratat ce contine Talmudul. Ciudat cum unii ii prefera pe jidani in loc de musulmani...

Decebal 30.09.2012 05:11:06

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 473212)
Evreii sunt, pur si simplu, partea complet evoluata, sau de la inceput desavarsit creata, a umanitatii. Cand te focalizezi pe ei, pe ce sunt, cine sunt, ce fac, si ce reprezinta pentru destinul speciei, chiar si daca incepi negativ, ajungi sa fii fascinat de ei si sa ii indragesti. Daca un evreu va face bine, mai bine nu poate nici un muritor face. Daca un evreu va face rele, nici un muritor nu ii va putea sta impotriva. "Les juifs ne laissent pas l'humanite dormir". Oare cine a zis-o? (E o intrebare retorica).

Începusei la un moment un topic aici (Poporul Ales este superior inclusiv ontologic.) pe această temă dar nu ai adus argumentele de care tot vorbeai. Între timp s-au mai adăugat răspunsuri și poate ne lămurești mai mult, că văd că de afirmații fără acoperire nu duci lipsă.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:31:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.