Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Celor care nu cred pana nu vad (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9144)

anita 20.04.2010 14:28:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237184)
Exemplul meu se referea la o persoana ipotetica, nu pentru ca nu exista o astfel de persoana, ci pentru ca nu cunosc eu una.
Acea persoana are o viata corecta din punct de vedere moral si social, dar nu crede "drept". A ramas statornic in credinta in care s-a nascut.

Vrei sa spui ca s-a nascut in familie de protestanti?
Noi nu avem caderea de a judeca in astfel de situatii daca se mantuieste sau nu ,el cunoaste pe Dumnezeu ,nu il respinge.
Eu personal nu vreau sa judec ,ma tem de astfel de situatii.

o_tzaranca 20.04.2010 14:30:26

Omul la nastere ..vine cu palmele deschise..(vezi nou-nascutul)
iar cand moare ..inchide palmele...(vezi muribundul)

...din tainele existentei omenesti...

Dumitru73 20.04.2010 14:34:20

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 237189)
Vrei sa spui ca s-a nascut in familie de protestanti?
Noi nu avem caderea de a judeca in astfel de situatii daca se mantuieste sau nu ,el cunoaste pe Dumnezeu ,nu il respinge.
Eu personal nu vreau sa judec ,ma tem de astfel de situatii.

Nu conteaza unde s-a nascut.
Poate e tibetan sau musulman. Sau chiar ateu (ma refer la persoanele care nu cred din diferite motive, nu la cei care lupta impotriva religiri).

Dumitru73 20.04.2010 14:35:15

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237192)
Omul la nastere ..vine cu palmele deschise..(vezi nou-nascutul)
iar cand moare ..inchide palmele...(vezi muribundul)

...din tainele existentei omenesti...

Cred ca e prea subtil intelesul pentru mine :D

o_tzaranca 20.04.2010 14:38:17

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237195)
Cred ca e prea subtil intelesul pentru mine :D

sincer..nici nu ma asteptam la un raspuns coerent si logic ..(sic!)

Dumitru73 20.04.2010 14:54:04

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237196)
sincer..nici nu ma asteptam la un raspuns coerent si logic ..(sic!)

ti s-a parut lipsit de coerenta si logica ce am spus?

o_tzaranca 20.04.2010 14:58:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237201)
ti s-a parut lipsit de coerenta si logica ce am spus?

de regula, da.
ok.bifez primul raspuns sincer.

Dumitru73 20.04.2010 14:59:59

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237203)
de regula, da.
ok.bifez primul raspuns sincer.

Primul raspuns sincer?
Inseamna ca poti sa-mi spui si unde am mintit si am fost nesincer.
Da-mi cateva exemple.

anita 20.04.2010 15:09:12

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237194)
Nu conteaza unde s-a nascut.
Poate e tibetan sau musulman. Sau chiar ateu (ma refer la persoanele care nu cred din diferite motive, nu la cei care lupta impotriva religiri).

Cei musulmani se vor mantui in religia lor ,sunt la mila lui Dumnezeu ,ei nu au cunoscut alta religie.
Desi la sfarsitul veacurilor Evanghelia se va propovadui la toate neamurile.
Pe cand a fi ateu ,nu inteleg ,cum adica sa ai motive sa fii ateu ?

glykys 20.04.2010 15:12:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237175)
Cine a zis?
Iata de zice anita:
"Daca il refuzi pe Dumnezeu in aceasta viata ,de ce sa vrei sa fii cu El dincolo.
Si in iad nu toti sunt supusi la chinuri ,acolo sunt locuri lipsite de lumina .
Ideea este ca sunt lipsiti de fericirea vesnica aceia care nu vor sa auda de Dumnezeu aici pe pamint.
Doamne ajuta !"

Si chiar tu ii spuneai lui topcat de copilul care se duce in iad pentru ca a hulit fiind invatat asa de parinti.

Daca stau sa mai caut iti garantez ca iti gasesc cateva zeci de exemple, cai clare decat astea.

Mda, si tu citesti selectiv si intelegi numai ce vrei. Anita a facut o ipoteza, un enunt conditional: daca... atunci. Si acel enunt mi se pare logic, sa stii. De ce te-ar interesa Dumnezeu pe lumea cealalta, daca nu te-a interesat aici? Mai citeste o data raspunsul meu la intrebarea transanta a lui Topcat: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=211. Am spus negru pe alb ca nu stiu. Apoi am luat in considerare cazul in care s-ar duce in rai si, la cererea expressa a lui topcat, si cazul in care s-ar duce in rai.. Mihnea Dragomir a scris chiar negru pe alb ca acel copil se duce in rai, pentru ca are botezul si nu a avut destul discernamant, ca sa stie daca e bine sau rau ce il invata parintii... Cine suntem noi ca sa decidem cine merge in iad si cine nu? E asa de important pentru tine sa va spunem: da, da, ajungeti in rai si daca nu aveti credinta, si daca nu faceti fapte bune?! Ce conteaza ce spunem noi... Dumnezeu decide, noi doar vorbim ca sa ne aflam in treaba, se pare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:57:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.