Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Implicarea Bisericii in politica , un aspect deloc de neglijat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15052)

CristianR 23.05.2014 12:59:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 559888)
De unde ai tu impresia ca o colonie isi poate decide soarta?

Nu pot fi atât de pesimist. Nu este totul dinainte stabilit; este important să iei parte la decizii, chiar dacă ești minoritar. Nu este egal dacă în PE se duce Monica Macovei, care a reușit să promoveze legea pentru confiscarea averilor nejustificate (pentru cei condamnați) sau dacă se duce EBA, spre exemplu.

În plus, votul pentru PE are implicații în politica internă. Și nu este totuna dacă se va continua politica de întărire a justiției și de combatere a corupției sau dacă, din contră, justiția va fi trecută pe tușă.

Chiar cu economia vândută (în fond, după '90 nu asta am vrut, investitori?), dacă se limitează corupția (ceea ce ar produce și o schimbare de mentalitate, că nu se mai poate fura fără să fii pedepsit), am fi, cu siguranță, mai bogați: mai puțină evaziune fiscală, mai multe fonduri absorbite, o mai corectă tratare la locul de muncă și în raport cu instituțiile.

AlinB 23.05.2014 13:14:54

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 559895)
Nu pot fi atât de pesimist. Nu este totul dinainte stabilit; este important să iei parte la decizii, chiar dacă ești minoritar.

Serios?

Cum ai luat tu decizii vizavi de exploatarea de la Rosia Montana?
Privatizarea institutiilor economice strategice?
Exploatarea gazelor de sist?
Miliardle imprumutate si cum au fost ele cheltuite.
Bordurile, stalpii si asfaltarile facute si refeacute la fiecare 3-4 ani pentru zeci si sute de milioane de euro (pe tara).
Pistele pentru biciclisti, pentru care s-au cheltuiti vreo 10 milioane de euro, pe urma au fost desfiintate, si pe urma iar s-au alocat de la buget 10 milioane de euro pentru ele?
Cainii prinsi cu costuri de sute de lei/bucata si pe urma eliberati pe strazi, prinsi iar, etc.?
etc.

Citat:

Nu este egal dacă în PE se duce Monica Macovei, care a reușit să promoveze legea pentru confiscarea averilor nejustificate (pentru cei condamnați) sau dacă se duce EBA, spre exemplu.
Oh, ce reusita extraordinara.
Ce pacat ca nu avem condamnati.
Nu ca nu s-ar fi facut o gramada aveti din hotii.

Acea Monica Macovei, cu sustinerea homosexualilor?

Atunci cred ca prefer EBA.

Citat:

În plus, votul pentru PE are implicații în politica internă. Și nu este totuna dacă se va continua politica de întărire a justiției și de combatere a corupției sau dacă, din contră, justiția va fi trecută pe tușă.
Ba e tot una, ca despre "intarirea justitiei" si "combaterea coruptiei" se vorbeste de peste un deceniu.
Si ghici ce.
Degeaba.

Ah, ai sa-mi spui ca nu e adevarat, ca a intrat Nastase si Becali la puscarie, am facut progrese.
Atunci, da-mi te rog voie sa: :24:

Citat:

Chiar cu economia vândută (în fond, după '90 nu asta am vrut, investitori?), dacă se limitează corupția (ceea ce ar produce și o schimbare de mentalitate, că nu se mai poate fura fără să fii pedepsit), am fi, cu siguranță, mai bogați: mai puțină evaziune fiscală, mai multe fonduri absorbite, o mai corectă tratare la locul de muncă și în raport cu instituțiile.
Chiar te-a prins jocul asta de limbaj, nu-i asa? "limiteaza coruptia".
Haha, limiteaza, cu un becali si un nastase mai putin, ramane restul de 99.9999%.

"schimbare de mentalitate" , a cui, a politicianului?
De ce? Ca altfel ce? Ca peste 4 ani nu-l mai alegi pe el, il alegi pe fratesu', din partidul care era in opozitie :24:

CristianR 23.05.2014 13:21:30

N-am spus că a fost eliminată corupția, nici că va fi. Dar ar putea fi limitată. Gândește-te că situația ar fi putut fi mult mai rea decât acum, dacă instituțiile care fac acum arestări pe bandă rulantă ar fi fost lipsite de sprijin politic.

AlinB 23.05.2014 13:25:31

Lasa-ma cu povestile despre arestari.
Sa vedem ce auzim despre condamnari.

3 condamnati din sute/mii?
Condamnari gen 3 ani pentru spionaj si tradare, 2 ani pentru o tzapa de zeci/sute de milioane de euro vs. 5 ani pentru o gaina?

Stau si ma minunez, ca tu esti un tip care pare inteligent si ai fost in halul asta furat de limbaj, refuzand o analiza obiectiva a faptelor.

Poi ce sanse mai are prostimea?

oaie_cugetatoare 23.05.2014 13:42:19

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 559848)
in orice partid exista si oameni de bine (poate in planul al n-lea,dar exista !!!)

Da, exista.Dar acei oameni nu vor fi niciodata in linia I-a.(cei cu putere
decizionala).A da si ca noutate, sa stii ca in majoritatea partidelor,
mai exista linia "zero" .Linia "zero" sunt finantatorii partidului.Oamenii cu
banii multi.
Insa pentru public, vazute sunt linia I-a,care este formata din politicieni
care imbraca intersele oamenilor de afaceri, in asa fel incat omul de rand sa nu "vada" adevaratele interese(care in general 98 % sunt impotriva alegatorului).

Oamenii de care vorbesti tu, vor fi tot timpul mai in spate.Un partid
are nevoie de astfel de oameni pentru a creea impresia ca exista mai multe voci.

Citat:

care pot sa-i inalture pe cei aflati in planul intai !!!
Iar daca din greseala un om despre care vorbesti tu, ajunge in linia I
si intra in contradictoriu cu finantatorii partidelor, atunci se convoaca
congresul partidului, prin care se va pune in loc, pe altcineva care
reprezinta interesele finantatorilor.
Un congres se mai poate convoca daca cei din linia I nu reusesc sa umple
buzunarul finantatorului care a sustinut partidul la alegeri.Pentru ca orice
finantator baga bani intr-un partid, astfel incat atunci cand acesta ajunge
la putere, sa-i dea contractele cele mai banoase si sa-i ofere protectie
politica.

Citat:

Si sa faci asa tocmai in speranta ca in aceste paride vor fi oameni mai diferiti si mai altfel,decat marea masa a politicienilor de la putere sau cunoscuti !!!
Daca un partid mic are opinii contra partidului de guvarnemant nu este
nici o problema, atat timp cat partidul este mic.
Daca acel partid mic, incepe sa castige adepti, tot nu este nici o problema.
Insa daca acel partid incepe sa castige adepti destul de multi, atunci acel
partid devine o problema.
Problema se poate remedia astfel:
Partidul de guvernament ii va face o oferta: "Ia si tu aici contractul asta
,fa-ti cateva case sau ce vrei tu , si renunta "
.
Ba chiar mai mult, daca partiduletzul mic, are potential, varfurile din acel
partid vor fi cooptate(contra unei sume si beneficii considerabile) in
structurile partidului mare.Asa se fac aliantele.

In general, cand doua partide mari se cearta, de fapt ei nu se inteleg pe
ciolan.Iar cearta continua, pentru ca ambele partide au bazine electorale
considerabile si nici unul nu vrea sa renunte sau sa imparta ciolanul.
Fiecare partid ,se considera indreptatit sa ceara totul pentru el.

Tu atunci cand pui stampila pe un partid, de fapt tu ii dai in plus niste
motive , astfel incat acesta sa negocieze pentru interesele finantatorilor sai
cat mai mult ciolan.Iar daca partidul ala pe care il votezi ajunge la putere,
intai isi satisface finantatorii, apoi daca e mai e loc isi satisface linia I de
politicieni, linia a II-a si linia III-a(lipitorii de afise) si apoi daca mai ramas
ceva , iti da si tie.Bineinteles ce a mai ramas se imparta la numarul de
cetateni si ce-ti revine tie este exact: 1/[numarul_cetatenilor_cu_drept_de_vot];
Exista o vorba romaneasca pentru fractia de mai sus, dar nu pot s-o spun
deoarece educatia nu-mi permite.Intelegi tu...

PS:finantatorii partidelor la randul lor asculta de catre "parternerii" din
strainatate.Iar atunci cand partidul ajunge la putere, finantatorii isi
platesc datoriile(obligatiile) catre acei "parteneri" sub forma de contracte si /sau alte moduri.Si apoi ce mai ramane se ia si se imparte si se reia ciclul
de mai sus.

De curiozitate:tu cati ani ai ?

CristianR 23.05.2014 13:52:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 559905)
3 condamnati din sute/mii?
Condamnari gen 3 ani pentru spionaj si tradare, 2 ani pentru o tzapa de zeci/sute de milioane de euro vs. 5 ani pentru o gaina?

Răsfoind un pic pe Google: 1000 de inculpați trimiși în judecată de DNA în 2013; 242 de condamnări. Articolul, aici.

Arhiva lunară a DNA o găsești aici. Am luat, la întâmplare, luna aprilie 2014 (am verificat ulterior link-ul; trebuie introdusă manual luna). Să-mi spui apoi dacă e vorba de 2-3 condamnări.

Cât privește cuantumul pedepselor, aici este vorba, probabil, și de o victorie a politicienilor care au reușit să le reducă în codul penal.

P.S. Mai există, apoi, și DIICOT, și ANI, ale căror bilanțuri merită văzute, și mi se pare că mai sunt și alte instituții.

AlinB 23.05.2014 14:05:46

Politicieni votati de tine sau cei ca tine, cu |sperante de mai bine".

As vrea si o analiza a celor 242 cazuri sa vedem despre ce fel de furturi vorbind.
E vorba de mici golanii a catorva indivizi sau tunurile de zeci/sute de milioane de euro date pe linie de primarii, institutii ale statului, etc.?

De exemplu, cum comentezi?

Banca Mondială a aprobat un împrumut de 750 milioane euro pentru modernizarea finanțelor publice din România

http://www.romanialibera.ro/economie...romania-336241

CristianR 23.05.2014 14:15:57

Normal, că dacă votezi un partid nu poți face o selecție. Chiar dacă votezi un singur om, nu știi dinainte cu certitudine că își va face treaba corect. Ai niște premise, totuși, nu e chiar o loterie.
Și, în orice caz, chiar dacă dreapta este impură, știu clar că nu vreau stânga; cel puțin nu în formula actuală. Și ăsta este un motiv suficient ca să merg la vot.

Nu comentez, n-am timp să citesc și probabil nici pricepere. Oricum pauza mea s-a terminat :). Trebuie să produc.

guardian knight 23.05.2014 16:29:19

oaie ne-cugetatoare !!!

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 559910)
Da, exista.Dar acei oameni nu vor fi niciodata in linia I-a.(cei cu putere
decizionala).A da si ca noutate, sa stii ca in majoritatea partidelor,
mai exista linia "zero" .Linia "zero" sunt finantatorii partidului.Oamenii cu
banii multi.
Insa pentru public, vazute sunt linia I-a,care este formata din politicieni
care imbraca intersele oamenilor de afaceri, in asa fel incat omul de rand sa nu "vada" adevaratele interese(care in general 98 % sunt impotriva alegatorului).

Oamenii de care vorbesti tu, vor fi tot timpul mai in spate.Un partid
are nevoie de astfel de oameni pentru a creea impresia ca exista mai multe voci.

Iar daca din greseala un om despre care vorbesti tu, ajunge in linia I
si intra in contradictoriu cu finantatorii partidelor, atunci se convoaca
congresul partidului, prin care se va pune in loc, pe altcineva care
reprezinta interesele finantatorilor.
Un congres se mai poate convoca daca cei din linia I nu reusesc sa umple
buzunarul finantatorului care a sustinut partidul la alegeri.Pentru ca orice
finantator baga bani intr-un partid, astfel incat atunci cand acesta ajunge
la putere, sa-i dea contractele cele mai banoase si sa-i ofere protectie
politica.

Daca un partid mic are opinii contra partidului de guvarnemant nu este
nici o problema, atat timp cat partidul este mic.
Daca acel partid mic, incepe sa castige adepti, tot nu este nici o problema.
Insa daca acel partid incepe sa castige adepti destul de multi, atunci acel
partid devine o problema.
Problema se poate remedia astfel:
Partidul de guvernament ii va face o oferta: "Ia si tu aici contractul asta
,fa-ti cateva case sau ce vrei tu , si renunta "
.
Ba chiar mai mult, daca partiduletzul mic, are potential, varfurile din acel
partid vor fi cooptate(contra unei sume si beneficii considerabile) in
structurile partidului mare.Asa se fac aliantele.

In general, cand doua partide mari se cearta, de fapt ei nu se inteleg pe
ciolan.Iar cearta continua, pentru ca ambele partide au bazine electorale
considerabile si nici unul nu vrea sa renunte sau sa imparta ciolanul.
Fiecare partid ,se considera indreptatit sa ceara totul pentru el.

Tu atunci cand pui stampila pe un partid, de fapt tu ii dai in plus niste
motive , astfel incat acesta sa negocieze pentru interesele finantatorilor sai
cat mai mult ciolan.Iar daca partidul ala pe care il votezi ajunge la putere,
intai isi satisface finantatorii, apoi daca e mai e loc isi satisface linia I de
politicieni, linia a II-a si linia III-a(lipitorii de afise) si apoi daca mai ramas
ceva , iti da si tie.Bineinteles ce a mai ramas se imparta la numarul de
cetateni si ce-ti revine tie este exact: 1/[numarul_cetatenilor_cu_drept_de_vot];
Exista o vorba romaneasca pentru fractia de mai sus, dar nu pot s-o spun
deoarece educatia nu-mi permite.Intelegi tu...

PS:finantatorii partidelor la randul lor asculta de catre "parternerii" din
strainatate.Iar atunci cand partidul ajunge la putere, finantatorii isi
platesc datoriile(obligatiile) catre acei "parteneri" sub forma de contracte si /sau alte moduri.Si apoi ce mai ramane se ia si se imparte si se reia ciclul
de mai sus.

De curiozitate:tu cati ani ai ?

Trebuie sa te debarasezi de acest idealism tineresc si intrand pe taramul vietii reale social-politice,sa inveti ca,orice partid se mentine cu ...bani,si inca multi !!! Bani pe care cineva trebuie sa-i dea pentru diverse cheltuieli (sedii,chirii, utilitati,intruniri,protocoale,vizite electorale, etc...) si e normal sa aiba cateva marunte avantaje pe urma, desigur atata timp cat legea tarii nu e incalcata !!!
Viata politica si economica e o lupta, e o confruntare intre interese divergente sau adverse,insa ceea ce face suportabila aceasta viata, e faptul ca nu e scelerata ,adica se mentine in niste limite rezonabile ale bunului simt si al legalitatii,incercand si reusind sa modifice in bine sau in rau si viata generala a unei tari si a cetatenilor ei .
Ceea ce protejeaza un stat fata de influenta exagerata a oligarhilor creatori de partide, e insa un element sistemic central al unei democratii si anume : separatia puterilor in stat !!!
Pot oligarhii sa-si faca la partide garla ,insa atata timp cat justitia tarii e independenta de factorul politic,traim intr-o tara libera si capitalista,in care orice cetatean,pe masura priceperii si ravnei sale va putea sa-si croiasca un viitor mai bun !!!
Din fericire,Romania ultimilor ani se afla pe un drum nesperat de bun in privinta statului de drept,si aceasta se datoreste interventiei factorilor extreni,care ne-au indrumat cu grija parinteasca,pe noi, niste nou renascuti in ale democratiei dupa 89 !!!
Singuri nu puteam face nimica !!!
Insa., pentru ca nu traim,deocamndata intr-o lume perfecta,si marile puteri isi iau uneori plata lor inapoi,pentru efortul depus !!! Insa noi, odata mergand pe picioarele noastre trebuie sa ne cultivam si urmarim interesul national !

Lucian008 23.05.2014 20:50:43

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 559846)
PNTCD este singurul partid cu orientare crestina si monahista !!!Si cred ca e singurul partid care trebuie votat, deoarece :
. Cred ca de mai mult de 10 ani nu a insemnat nimic pe scena politica a tarii,si de aceea are multi oameni de bine, neinteresati de avantaje politice, si care au stat cu partidul acesta toata aceasta perioada, din idealism,deoarece nu aveau nimic de castigat !!!
Acest partid are multe figuri noi,oameni care nu au avut de-a face cu nici o filiera politica din ultimii 10-15 ani ,si daca si astia or fi corupti atuncea si omu de pa strada e !!!
Si, cred ca acest partid fa vi o mica surpriza a alegerilor,in sensul bun !!!

Ai si niste exemple de oameni dintr-astia de valoare?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:02:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.