Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Biserica CATOLICA ZGUDUITA DE NOI DEZVALUIRI ! ! ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15007)

Mihnea Dragomir 30.05.2012 00:48:43

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 448458)
Acuma si de ar fi adevarat, cred ca problema ar trebui solutionata intern, nu public.

Se cam știu cardinalii moderniști. Din fericire, majoritatea se apropie de vârsta la care nu mai au drept de vot în Conclav. Și la Conclavul trecut lupta s-a dat între "Rotweillerul lui Dumnezeu" card Ratzinger și E.S. Tettamanzi, modernist. Dar lupta a fost scurtă: patriarhul Veneției nu prea avea șanse în fața lui Herr Professor, care a fost mai bine de 20 de ani Marele Inchizitor la Roma, după ce a format o școală de gândire teologică. Cu atât mai mult acum, când moderniștii au pierdut poziții cheie în aparatul central, nemaidețiând decât Dialogul Ecumenic și Interreligios, câteva Academii și cu dicasterul pentru călugări. Dar, pe teren, încă dețin poziții importante: primatul Germaniei, primatul Austriei, primatul Franței. Au pierdut anul trecut primatul Marii Britanii și anul acesta primatul SUA.

ioanna 30.05.2012 00:57:56

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 448465)
Se cam știu cardinalii moderniști.

Cardinalii modernisti ce viziuni "revolutionare" au fata de ceilalti?

Mihnea Dragomir 30.05.2012 01:12:35

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 448466)
Cardinalii modernisti ce viziuni "revolutionare" au fata de ceilalti?

În plan eclezial: abolirea celibatului, hirotonia femeilor, ecumenismul înțeles ca sinteză a religiilor și accentul pus pe conducerea colegială a Bisericii. În plan moral: admiterea contracepției. În plan doctrinal predică mântuirea pe scară largă (dacă nu chiar universală), atenuarea Dogmei Păcatului Ancestral, considerarea Purgatoriului drept "tindă a Raiului", negarea învățăturii asupra Limbului Copiilor, pe alocuri chiar negarea funcției răscumpărătoare ca și cauză a Divinei Întrupări. Logic: dacă nu mai e păcat ancestral, nu mai e nimic de răscumpărat, și atunci A Doua Persoană S-a întrupat doar ca să ne dea un exemplu frumos de viață.
În plan liturgic: atenuarea cultului sfinților, viziunea asupra Liturghiei ca Cină mai degrabă decât Jertfă, înlocuirea credinței în Transsubstanțiere cu credința în Consubstanțiere, desființarea cântului gregorian, a latinei ca limbă de cult: mai pe scurt spus, calvinizarea liturgiei.

DragosP 30.05.2012 07:25:22

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 448438)
..daca gasiti o singura insulta la persoana, eu va rog sa cereti banarea mea imediata.

Hai bre Tedy, că "eretic" nu e o insultă, din păcate e doar un adevăr.

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 448442)
Eu cred ca ce se intampla in ultimul timp are legatura si cu ce se intampla in SUA dar repet principala problema e in interiorul bisericii nu in afara ei.

Are legătură cu exteriorul bisericii pentru că interiorul e cum e.

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 448468)
În plan eclezial: ,,,
În plan moral:...
În plan doctrinal ...
În plan liturgic:...

Un fel de protestantism, normal, istoria se repetă, nu din BC s-a rupt erezia la erezie?

MihaiG 30.05.2012 07:29:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 448486)
Un fel de protestantism, normal, istoria se repetă, nu din BC s-a rupt erezia la erezie?

Nu chiar. Logic vorbind, pentru a putea vorbi de erezie la erezie ar fi nevoie sa admitem erezia in cadrul Bisericii, ceea ce contrazica invataturile Mantuitorului.

Sigur, istoria se repeta, dar in sensul ca din Una, Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica s-au rupt celelalte, prin schisma sau erezie.

nutucutu 30.05.2012 08:58:51

...........................

DragosP 30.05.2012 09:00:34

Ba chiar așa, pentru că tot logic vorbind, ereziile numite "calvinism", "lutheranism" au apărut după 1054, rupându-se... taaa daaam... din BC, adică prima.
De fapt, aveți dreptate, chiar nu mai contează.

ioanna 30.05.2012 09:13:10

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 448486)

Pare mai degraba o incercare de a-i ingloba pe protestanti in B.C, insa in loc ca acestia sa se apropie de Biserica, biserica se redefineste in functie de ei pentru a-i cuprinde. In atitudinea "modernistilor" intrevad acea disperarea iluzorie de a ajunge prin innot la revarsarea apelor chiar inaintea fluviului :)

Citat:

Sigur, istoria se repeta, dar in sensul ca din Una, Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica s-au rupt celelalte, prin schisma sau erezie
Asa este, din Biserica Universala s-au rupt celelalte. Biserica Universala Romana este in schisma din 1054, iar ulterior din ea s-au desprins si atele ca odata intrat in schisma, e greu sa controlezi fenomenul.

stefan florin 30.05.2012 09:24:47

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 448507)
Pare mai degraba o incercare de a-i ingloba pe protestanti in B.C, insa in loc ca acestia sa se apropie de Biserica, biserica se redefineste in functie de ei pentru a-i cuprinde. In atitudinea "modernistilor" intrevad acea disperarea iluzorie de a ajunge prin innot la revarsarea apelor chiar inaintea fluviului :)

ceva de genul s-a intamplat si cu filioque. Interesul politic a avut intaietate in fata celui religios

Negroponte 30.05.2012 09:25:24

La inceput si episcopii erau casatoriti.Cred ca slujirea lui Hristos se poate face deplin si prinTaina Cununiei.Ca preot in lume ispitele trupesti sunt mai puternice decat la manastire.De aceea multi preoti cedeaza ispitei trupului.Sunt convins ca multi preoti catolici si-ar dori familie.Se poate,ca intr-un viitor nu prea indepartat sa se ia hotararea la nivel inalt,ca si preotii catolici sa se poata casatori.Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:32:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.