![]() |
Citat:
Mesajele mele sunt aici si ale tale la fel. Fiecare poate trage si singur concluzii daca fac propaganda unui partid. In ceea ce te priveste propaganda legionara este clara, interesul tau pentru "suferintele celor din inchisori" sunt evident doar pretex. Este de ajuns sa dau un singur citat din ceea ce ai scris pana acum (nu ca n-ar mai fi multe altele) si lucrurile devin ff. clare: Citat:
Mai clar de atat despre cat de limitata si subiectiva este perspectiva ta si care este adevaratul tau interes nici ca se putea. Citat:
Solutia ta: sa devenim legionari si pe urma o sa putem pretinde ca suntem crestini. Nu esti legionari, nu esti crestin. Multumim ca ne-ai luminat. Citat:
Dada, impartialitatea si inocenta se citeste din ochii tai mari si limpezi. Ca din ce scrii se vede taman opusul. :24: Citat:
|
Domnule, voi acuzati legionarii asa ca gLumea, dar nu cunoasteti vina lor, ci voi sunteti cu cei carora le-a fost frica de politie, de militie in general caci aveau pete, si tot asa cum legionarilor le-a fost frica de jandarmeria regelui Carol II-lea, tot asa va este voua frica de politia legionara... si de aceea ati inventat atrocitati puse pe seama lor... dar ei nu au prea gresit decat ceea ce am afirmat eu, iar altceva nu este stricat in doctrina lor, caci legionarii nu erau nici rasisti, nici antisemiti, decat fusesera prea nationalisti... dar nationalisti care s-au ratacit caci s-au lasat sedusi de gatul de lebada al unor provocatori si diversionisti sfarsind in jertfe absurde si razbunari...
Dar iata ca aceasta miscare, a dat totusi si cate ceva bun: cate un sfant pe ici pe colo si cate un intelectual de talie mondiala... pe cand comunismul a dat numai si numai mincinosi pe banda rulanta. Iar la ultimul etaj... Nici o doctrina nu poate fi osandita pe principiul ca nu o sufera adversarii politici, ci faptele rele sunt de osandit pe care le fac unii aruncand ispisisikaa cica pe doctrina, cum ca ea sarmana ar fi fost divina, pardon de vina. Si ateismul e tot o doctrina, oricat vrea sa para el obiectiv, caci are obiectivul de a face oameni de zapada. Un fel de obiecte care iata ca se vad cu obiectivul focusat dar parca nu sunt... atunci cand vine primavara... deci un fel de scamatorie a simturilor carora li se pare ca simt ele realitatea. Nu e nicioindoiala ca orice iluzionist se bazeaza pe realitate atunci cand minte engross. |
Citat:
Imi cer scuze daca nu esti ateu. Dar atunci ce credinta ai? Evident, daca poti sa ne spui... Nu au fost persecutati doar legionarii; au fost persecutati si preotii ortodocsi, greco-catolici. Deci din cauza credintei au fost torturati inclusiv legionarii si tocmai acest aspect ma intereseaza: faptul ca L-au iubit pe Dumnezeu mai mult decat pe sine insisi si au preferat sa moara sub tortura decat sa se dezica de Dumnezeu, asa cum le cereau tortionarii comunisti. Ca crestina asta ma intereseaza. Dealtfel chiar si tortionarii au spus, ca odata ce ei nu isi lasa credinta, raman legionari. Dar pe mine nu ML ma intereseaza, ci puterea de rezistenta a credintei. |
svovi, am si eu o intrebare la tine, dar trebuie sa o reformulez. Revin deci.
|
Citat:
Consider ca eu am ales ceea ce este alb: credinta manifestata acolo unde nu are conditii de existenta, in inchisorile comuniste, sub tortura, in conditii de boala, foamete, chin. In opozitei este "negru": tortionarii comunisti; niste criminali notorii, pe care Dumnezeu ii va judeca, nu eu. Sa fie acestia "obiectivii", avand in vedere ca s-au luptat cu membrii ML peste 20 ani, au schingiuit si au ucis fara mila?!? |
Un Post binecuvantat tuturor!
|
Citat:
Morminte dragi,lumina vie,/sporite-ntruna an de an,/noi v-auzim curgand sub glie/ca un suvoi subpamantean!/Morti sfinti in temniti si prigoane,/morti sfinti in lupte si furtuni,/noi am facut din voi icoane/si va purtam pe frunti cununi./Nu plangem lacrima de sange,/ci ne mandrim cu-atati eroi./ NU! NEAMUL NOSTRU NU VA PLANGE,CI SE CUMINECA PRIN VOI. http://www.youtube.com/watch?v=ThAW5zqHgnc&NR=1 |
Citat:
Si eu cred ca a fost voia Domnului nostru Iisus Hristos ca acesti oameni sa ajunga unii martiri, iar altii sa scape cu viata. De fapt nu asta intrebam, caci acest lucru imi este clar. Intrebarea mea, pentru care ma tot repet in lipsa unui raspuns, este daca noi cei care traim astazi suntem constienti de faptul ca ne situam de partea tortionarilor, atata timp cat ne declaram fatis sau tacit de acord cu tortura in inchisorile comuniste. S-au folosit metode diabolice. Putem noi, indiferent de pretext, sa acceptam torturarea fizica si psihica a unor oameni lipsiti de aparare? Cred ca sunt in asentimentul tuturor, ca pentru o fapta penala este suficienta privarea de libertate. De fapt intrebarea mea este retorica, pentru ca nici un om cu bun simt, care constientizeaza ce s-a petrecut in acele inchisori nu poate fi de acord cu metodele folosite acolo. Ne este insa frica sa gandim gandul pana la capat. |
Lenin a dat un interviu lui Giovanni Papini inainte de a muri:
Străinii și imbecilii presupun ca aici s-a făcut ceva nou. Eroare de burghez orb! Bolșevicii n-au făcut decât să adopte regimul instaurat de țari, singurul regim care convine poporului rus. Nu pot fi guvernate o sută de mii de brute fără bâtă, fără spionaj, fără politie secretă, fără teroare și spânzurătoare, consilii de război, munci forțate și torturi. Noi nu am făcut decât să schimbăm clasa care își înteme*ia hegemonia pe acest sistem... este un mare progres dat fiind*că privilegiații sunt acum de zece ori mai numeroși..." Iar la întrebarea despre Marx și progresul...Lenin precizează: "Amintiți-vă că însuși Marx ne-a învățat ca teoriile nu aveau decât o valoare pur fictivă, o valoare de instrument. Dat fiind starea Rusiei și a Europei, a trebuit sa mă folosesc de ideologia comunista pentru a-mi atinge adevăratul scop. Marx nu era decât un evreu burghez călare pe statisticile engleze și tainic admirator al industrializării. Ii lipsea simțul barbariei și, din aceasta cauză nu era decât o treime de om. Un creier îmbibat de bere și de hegelianism, în care amicul Engels îi injecta uneori idei geniale. Revoluția rusă aduce profețiilor lui Marx o totală dezmințire. Tocmai în aceasta țară în care nu exista nici o burghezie, a triumfat comunismul. Oamenii sunt niște sălbatici fricoși care trebuiesc dominați de un sălbatic fără scrupule, așa cum sunt eu. Restul nu este decât trăncăneală, literaturi, filozofie și alte muzici pentru uzul nerozilor. Ori dat fiind ca sălbaticii sunt oameni... trebuie ca țara să semene cu o ocna... Visul meu este să transform Rusia într-o imensa cetate de forța... Să vă intre bine în cap că bolșevismul reprezintă un triplu război: războiul barbarilor științifici împotriva intelectualilor putrezi, al Orientului împotriva Occidentului și al orașului împotriva satului. Or în aceste războaie nu alegem armele. Individul este ceva care trebuie suprimat... Cel care rezistă va fi suprimat ca o tumoare maligna. Sângele este cel mai bun îngrășământ oferit de natură. Să nu credeți câ sunt crud. Toate aceste împușcări și spânzurări care se fac din ordinul meu mă plictisesc. Urăsc victimele mai ales pentru că ele mă silesc să le omor...". https://cersipamantromanesc.wordpres...zita-la-lenin/ Acest inerviu mi-a confirmat banuiala. Inchisorile comuniste de la Pitesti, Gherla, etc. au tintit spre distrugerea omului ca fiu al lui Dumnezeu. ML a fost doar un bun pretext. |
Si tocmai deoarece ML a fost un pretext care a surpat prea multe destine de exceptie....nimeni din cei ce au facut parte din ea, nu merita sanctificat, cum viseaza unii...Doamne ajuta!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:31:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.