Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

Adriana3 25.08.2011 20:01:48

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 393501)
Vi s-a spus ca apare cuvintul "presbiter", "episcop", "iconom". Sint acestea sinonime cu "batrin"? Nu, sint sinonime cu "preot".

Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot.

Lavrentiu 25.08.2011 20:03:50

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393576)
Neagule, calmeaza-te :) Persoanele care ataca gratuit, care jignesc credinta, marii teologi si practicile religioase trebuiesc ignorate. (valabil pt toti) Sa ne cultivam rabdarea si nu nu mai raspundem atat de repede atacurilor. Ce cauta prietenii nostri adventisti pe acest site (in afara de a ataca ortodoxia) nu stiu, insa:

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate,
Ce e rau si ce e bine,
Tu te intreaba si socoate,
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val, ca valul trece,
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramai la toate rece.

Eu stiu ce cauta: prin prezenta lor arata ca sunt in cautarea Adevarului, altfel ar fi multumiti si impacati, caci Duhul Sfant i-ar hrani duhovniceste. Iata ca noi nu mergem sa ne adapam pe forumuri adventiste sau catolice.

stefan florin 25.08.2011 20:05:54

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 393499)
La evrei doar levitii erau preoti, la crestini toti cei carora Domnul le-a spalat pacatele cu sangele Sau. Nu exista alti preoti la crestini in NT fie ca va place, fie ca nu. Eu tot astept sa-mi dea cineva primul text in care, in loc de batrani apare preot, nu prin traducere gresita, ci sa fie preot si in original.

si dupa tine prezbiter insemna batran?

stefan florin 25.08.2011 20:16:55

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 393507)
Inainte sa va raspund, cautati in VT ce insemna ungerea.

9. După aceea să iei MIR DE UNGERE și să ungi cortul și toate cele din el și să-l sfințești pe el și toate lucrurile lui și va fi sfânt;

13. Să îmbraci pe Aaron în sfintele veșminte și SA-L UNGI SI SA-L SFINTESTI, ca să-mi fie preot.
14. Să aduci și pe fiii lui, să-i îmbraci cu hitoane,
15. Și SA-I UNGI, cum ai uns pe tatăl lor, ca să-Mi fie preoți, și această ungere îi va sfinți preoți pentru totdeauna în neamul lor!"
16. și a făcut Moise tot; cum i-a poruncit Domnul așa a făcut:
( Iesirea cap 40 ver 9;13-16)
Asa erau unsi preotii in VT. Dupa cum vezi NU vorbeste de femei.Acum astept raspunsul tau. Doamne ajuta!

ioanna 25.08.2011 20:19:30

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 393579)
Eu stiu ce cauta: prin prezenta lor arata ca sunt in cautarea Adevarului, altfel ar fi multumiti si impacati, caci Duhul Sfant i-ar hrani duhovniceste. Iata ca noi nu mergem sa ne adapam pe forumuri adventiste sau catolice.

Stiti ce am observat? Cei care ataca ortodoxia sunt cei care s-au "lepadat" de ea, prin aderarea la un alt cult, nu crestinii neortodocsi nativi (daca pot sa spun asa). Si eu cred ca in sinea lor nu sunt impacati, vor sa-si intareasca convingerea ca nu au gresit, de aceea vin aici sa se "adape", sa semene furtuna, caci daca ei n-au liniste, de ce ar avea altii?!

stefan florin 25.08.2011 20:24:50

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 393512)
Doamna, va recomand cu dragoste sa nu mai talcuiti Scriptura dupa cum vi se pare dumneavoastra ca "suna mai bine". E chiar hilar. In loc sa intelegeti cuvintele pe care Hristos le-a transmis Apostolilor: "Luati Duh Sfant, carora le veti ierta pacatele iertate vor fi etc." (preotia sacramentala, evident), dumneavoastra insistati sa va imaginati Biserica ca pe un imens cimitir condus de batrani si supraveghetori. Ca n-aveau apostolii alta treaba decat sa "aseze batrani" si sa randuiasca supraveghetori. Sa-i supravegheze de ce, sa nu le dea dragostea pe dinafara?

Ma rog, eu inteleg ca modelele neoprotestante au o puternica teologie sociala, din care nu trebuie iesit pe verticala pentru ca nu exista o astfel de conexiune, dar lasati Biserica Ortodoxa sa aiba preotii ei care duc mai departe cuvantul Mantuitorului pe care l-am citat mai sus.

Exact prietene Lavrentiu! Doar pt asta a trimis Hristos apostolii in lume : SA FORMEZE O NOUA ORANDUIRE SOCIALA, SA ASEZE BATRANI SI SUPRAVEGHETORI.Din pacate pt neoprotestani, batranii si supraveghetorii astia nu prea si-au facut datoria iar in lume au aparut Biserica Ortodoxa si cea Catolica, apoi nazismul si comunismul! Doamne ajuta

stefan florin 25.08.2011 20:36:53

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 393574)
Dumneavoastra nu stiti ca da roade. Eu stiu ca da roade, caci cercetez si caut asemenea oameni. Iar pe cei care au savarsit lupta cea buna incercam sa-i urmam, conform invataturii Sfintilor Apostoli. Faptul ca despatimirea functioneaza si ca ei se sfintesc si ca in ei se vadeste lumina lui Hristos este unul dintre principalele noastre motive sa spunem tuturor ca "Ortodoxia este firea omului".

Crasmele si puscariile sunt pline, draga domnule, de oameni rataciti. Caci nu denumirea de ortodox, ci viata in Duhul Sfant despatimeste omul. Dar aveti multa rea vointa care va orbeste, de aceea nici nu cautati sa auziti cuvinte de folos, ci doar sa va indreptatiti din cuvinte.

iar crasmele si puscariile din SUA sunt pline de neoprotestanti. Asta nu vrea sa vada prietenul adventist (ca sa-i raspund in stilul sau). Doamne ajuta

stefan florin 25.08.2011 20:38:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 393589)
Exact prietene Lavrentiu! Doar pt asta a trimis Hristos apostolii in lume : SA FORMEZE O NOUA ORANDUIRE SOCIALA, SA ASEZE BATRANI SI SUPRAVEGHETORI.Din pacate pt neoprotestani, batranii si supraveghetorii astia nu prea si-au facut datoria iar in lume au aparut Biserica Ortodoxa si cea Catolica, apoi nazismul si comunismul! Doamne ajuta

Sper ca ai inteles ca a fost o ironie

zzzzzz 25.08.2011 20:41:31

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 393499)
La evrei doar levitii erau preoti, la crestini toti cei carora Domnul le-a spalat pacatele cu sangele Sau. Nu exista alti preoti la crestini in NT fie ca va place, fie ca nu. Eu tot astept sa-mi dea cineva primul text in care, in loc de batrani apare preot, nu prin traducere gresita, ci sa fie preot si in original.

prezbiterul ocupa functia preotului in Biserica in primul secol... de la prezbiter vine si cuvantul preot/priest..

osutafaraunu 25.08.2011 20:49:24

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 393558)
Domnule adventist ai uitat sa iti prezinti opinia sau adevarul tau. Esti de acord cu ce scrie adriana? De aici iti arati viclenia deoarece ei doar ce iti convine!

Domnule, nu aveam ce să uit, căci nu mi-am propus să comentez tot. Dacă mi-aș propune asta, cred că m-aș ocupa de dumneata atât de mult că n-aș mai ajunge la Adriana...:39:

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 393570)
Apoi de ce o lauda pe adriana si nu spune ca aceasta are o gandire diferita de cea adventista?

De fapt, asta te roade pe dumneata cel mai tare...:102:

Citat:

Citezi :
"Cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură." (Evrei 6,6)
Iar uiti ca litera ucide si duhul da viata.Adica tradus mai simplu tu gandesti biblia omeneste pe cand noi o gandim duhovniceste.

S-a văzut din postarea anterioară cine gândește "duhovnicește"... ori ai uitat... și selectezi doar ce-ți convine...

Citat:

Sa inteleg ca tu nu mai poti pacatui? Adica tu nu mai poti cadea deci nu mai ai pacate?

Nu trebuie să înțelegi asta, trebuie să înțelegi adevăratul subiect al discuției din postarea anterioară.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:01:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.