Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9333)

Anytza 11.05.2010 13:29:00

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 246482)
De ce deviezi subiectul?
Mai ales tu care ma acuzi, printre altii, ca raspund doar la ce imi convine.

Tu vezi ca te-am citat? e ceea ce ai spus tu, nu am schimbat subiectu.
Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 246467)
E ceva mai tare ca Big-bang-ul.

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 246467)
Minunea este mai presusus de intelegerea omeneasca.
Eu inteleg prin "minune" ceva care sa ma lase perplex. Ceva ce chiar nu pot sa-mi explic rational.
Dumnezeu, Cel ce a creat intreg Universul doar cu cuvantul. Din nimic. A zis si s-a facut, zice Biblia. E ceva mai tare ca Big-bang-ul.

Uite tot Universul asta nu e destul de minune mai presus de intelegerea umana pt tine?Nu te lasa perplex? Poti sa explici rational cum totul are un echilibru perfect, cum Pamantul e situat exact intr-o portiune de 2% din intreg sistemul solar, perfect pt a sustine viata? Poti sa explici cum au evoluat plantele astfel incat sa te hraneasca cu toate vitaminele si proteinele si etc si tot ce ai nevoie? Si plantele medicinale, poti sa explici rational cum au aparut din nimic si la absoluta intamplare?

maria-luisa 11.05.2010 13:31:57

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 246435)
Probabil ca raspunde.
Dar o face atat de subtil, incat nici nu iti dai seama.
Ce raspuns mai e asta, daca nici nu stii ca l-ai primit?

Un raspuns care sa ne faca mai sensibili,( la zambetul unui copil de exemplu) si la toate celelalte lucruri frumoase pe langa care trecem uneori in viata fara sa le observam.(parerea mea...) :)

Anytza 11.05.2010 13:36:03

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 246483)
O teorie e un model. Daca nu se contrazice cu realitatea si nici nu avem altceva mai bun e o teorie acceptata. Nu de toti dar de majoritatea. Cine nu e de acord trebuie sa vina cu ceva mai bun.

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 246487)
Nu stim inca. Asta nu inseamna ca trebuie sa apelam la o ratiune omnipotenta, omniscienta, omniprezenta si omnibenevolenta. Deja exista teorii de tip string landscape care iti raspunde la intrebarea ta. Nu pe deplin, dar tot e mai complet decit un raspuns simplu (Dzeu), care arata doar neputinta de a da un raspuns.

Deci nu stim, dar credem. Si credem ceea ce ne spun altii sa credem.

Si am vazut undeva, un om de stiinta a zis ca explicatia cea mai simpla e si cea adevarata. :)

Dumitru73 11.05.2010 13:47:46

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 246488)
Tu vezi ca te-am citat? e ceea ce ai spus tu, nu am schimbat subiectu.

Uite tot Universul asta nu e destul de minune mai presus de intelegerea umana pt tine?Nu te lasa perplex? Poti sa explici rational cum totul are un echilibru perfect, cum Pamantul e situat exact intr-o portiune de 2% din intreg sistemul solar, perfect pt a sustine viata? Poti sa explici cum au evoluat plantele astfel incat sa te hraneasca cu toate vitaminele si proteinele si etc si tot ce ai nevoie? Si plantele medicinale, poti sa explici rational cum au aparut din nimic si la absoluta intamplare?

Ba da, ai schimbat subiectul.
Ai extras o idee din context.

Toate explicatiile tale sunt extrase din context.
Iar cu cei 2% ... am mai vorbit. Ca probabilitate 2% este 1 la 50.
Daca inmultesti asta cu cele 200 miliarde de stele ala Caii Lactee si cu miliardele de galaxii, o sa o sa-ti dea o rezultat foarte promitator.

Cum nu deviezi subiectele?
Era vorba de "minuni".

topcat 11.05.2010 14:12:22

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 246488)

Problema se pune in mod invers; adica nu universul e asa cum este ca sa existam noi, ci noi existam pentru ca universul e asa cum este. Nu sintem buricul Pamintului si, mai mult, al universului.

dani2004 11.05.2010 15:38:58

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 246372)
Dar cand ti se intampla de mai multe ori incepi sa te intrebi daca e cineva care sa te duda.

Si cam cati ani te-ai rugat?

Dumitru73 11.05.2010 16:08:16

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 246569)
Si cam cati ani te-ai rugat?

Numarul anilor face parte din reteta succesului?
Din cate stiam eu, nu. Nu e nevoie decat de un gand.

Tu cam cati ani zici sa ma rog sa sa-mi indeplineasca Dumnezeu o rugaciune?

dani2004 11.05.2010 16:31:27

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 246583)
Numarul anilor face parte din reteta succesului?
Din cate stiam eu, nu. Nu e nevoie decat de un gand.

Tu cam cati ani zici sa ma rog sa sa-mi indeplineasca Dumnezeu o rugaciune?

Depinde ce vrei.

Dumitru73 11.05.2010 16:34:40

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 246600)
Depinde ce vrei.

Sa inteleg ca exista o reteta care are printre ingrediente si numarul anilor?

dani2004 11.05.2010 16:37:26

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 246603)
Sa inteleg ca exista o reteta care are printre ingrediente si numarul anilor?

Evident. Avem si o formula.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:20:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.