Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Celor care nu cred pana nu vad (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9144)

Dumitru73 20.04.2010 13:32:13

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 237156)
Nu mi se pare normal ,dar cine stie daca se duc in iad?
Cine poate patrunde tainele lui Dumnezeu?
Nu inteleg ce inseamna pentru tine 'viata peste multi crestini mantuiti"?

Par.Paisie de la man.Slatina si apoi la schitul Sihla a spus ca e greu de ajuns in rai.
Daca el care a avut o viata atat de curata spune asta , noi nu ne putem astepta la ceva prea bun dupa moarte ,cel putin eu.
Nu inteleg de ce ai pretentii de la Dumnezeu ,cand El stie mai bine ce ii trebuie fiecaruia pentru a se mantui.

Frumoasa pirueta. O intoarcere de aproape 180 de grade.
Ce raspunsuri s-au dat pana acum? Nu, nu si nu.
Iar acum? "Cine poate patrunde tainele lui Dumnezeu?"
Adica, noi nu prea stim ce se intampla, dar ne dam si noi cu parerea.
Nu ti se pare cam putin pentru a emite formulari de gen: x persoana cu y comportament se duce in iad?

glykys 20.04.2010 13:35:35

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237165)

Arata-mi, te rog, cine la ce intrebare a spus "nu, nu si nu". Dumnezeu decide, in functie de faptele noastre, nu noi. Voi puneti niste intrebari insidioase, noi va raspundem in fel si chip, si tot nu sunteti multumiti...

anita 20.04.2010 13:40:47

Citat:

Iar acum? "Cine poate patrunde tainele lui Dumnezeu?"
Adica, noi nu prea stim ce se intampla, dar ne dam si noi cu parerea.
Nu ti se pare cam putin pentru a emite formulari de gen: x persoana cu y comportament se duce in iad?

Eu nu mi-am dat cu parerea ,dar cineva care nu vrea sa auda de Dumnezeu in lumea asta ,cand i s-au dat n sanse sa creada in El ,de ce ar vrea in cealalata lume sa fie cu El?
Totusi nu mi-ai raspuns la intrebare ,ce intelegi prin "'viata peste multi crestini mantuiti" ?
Uite ce spune un sfant parinte de la man.Optina ,si poate vei intelege pentru ce e necesara credinta:

"Ca să suportăm mai ușor suferințele trebuie să avem credință puternică, dragoste fierbinte către Dumnezeu, să nu ne lipim de cele pământești și să ne predăm cu totul voii lui Dumnezeu.
Dacă vrei să scapi de tristețe, nu-ți lipi inima de nimic și de nimeni.
În necazuri și ispite Domnul ne ajută. El nu ne scutește de ele, ci ne dă puterea de a le îndura ușor, fără chiar să le observăm.

Mântuirea voastră și moartea voastră sunt în apropierea voastră. Mântuirea voastră depinde de modul în care vă purtați cu aproapele vostru. Nu uitați să vedeți în aproapele vostru chipul lui Dumnezeu. "

Dumitru73 20.04.2010 13:43:12

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 237170)
Arata-mi, te rog, cine la ce intrebare a spus "nu, nu si nu". Dumnezeu decide, in functie de faptele noastre, nu noi. Voi puneti niste intrebari insidioase, noi va raspundem in fel si chip, si tot nu sunteti multumiti...

Cine a zis?
Iata de zice anita:
"Daca il refuzi pe Dumnezeu in aceasta viata ,de ce sa vrei sa fii cu El dincolo.
Si in iad nu toti sunt supusi la chinuri ,acolo sunt locuri lipsite de lumina .
Ideea este ca sunt lipsiti de fericirea vesnica aceia care nu vor sa auda de Dumnezeu aici pe pamint.
Doamne ajuta !"

Si chiar tu ii spuneai lui topcat de copilul care se duce in iad pentru ca a hulit fiind invatat asa de parinti.

Daca stau sa mai caut iti garantez ca iti gasesc cateva zeci de exemple, cai clare decat astea.

o_tzaranca 20.04.2010 13:48:00

Citat:

f.interesante si argumentele voastre ...copilul,copilul,copilul.

topcat 20.04.2010 14:02:23

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237176)
f.interesante si argumentele voastre ...copilul,copilul,copilul.

Da, copiii sint victime colaterale, daca nu cumva directe, ale unui experiment ale carui rezultate sint cunoscute dinainte.

o_tzaranca 20.04.2010 14:10:42

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 237179)
Da, copiii sint victime colaterale, daca nu cumva directe, ale unui experiment ale carui rezultate sint cunoscute dinainte.

cum ziceam..judecati omenesti..carpa lepadata

topcat 20.04.2010 14:17:13

Normal ca sint omenesti.

Dumitru73 20.04.2010 14:17:18

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 237172)
Eu nu mi-am dat cu parerea ,dar cineva care nu vrea sa auda de Dumnezeu in lumea asta ,cand i s-au dat n sanse sa creada in El ,de ce ar vrea in cealalata lume sa fie cu El?
Totusi nu mi-ai raspuns la intrebare ,ce intelegi prin "'viata peste multi crestini mantuiti" ?
Uite ce spune un sfant parinte de la man.Optina ,si poate vei intelege pentru ce e necesara credinta:

"Ca să suportăm mai ușor suferințele trebuie să avem credință puternică, dragoste fierbinte către Dumnezeu, să nu ne lipim de cele pământești și să ne predăm cu totul voii lui Dumnezeu.
Dacă vrei să scapi de tristețe, nu-ți lipi inima de nimic și de nimeni.
În necazuri și ispite Domnul ne ajută. El nu ne scutește de ele, ci ne dă puterea de a le îndura ușor, fără chiar să le observăm.

Mântuirea voastră și moartea voastră sunt în apropierea voastră. Mântuirea voastră depinde de modul în care vă purtați cu aproapele vostru. Nu uitați să vedeți în aproapele vostru chipul lui Dumnezeu. "

Exemplul meu se referea la o persoana ipotetica, nu pentru ca nu exista o astfel de persoana, ci pentru ca nu cunosc eu una.
Acea persoana are o viata corecta din punct de vedere moral si social, dar nu crede "drept". A ramas statornic in credinta in care s-a nascut.

Dumitru73 20.04.2010 14:26:49

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237181)
cum ziceam..judecati omenesti..carpa lepadata

Ale cui judecati? Ale noastre? Sau si ale voastre?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:02:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.