Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
(Post 355468)
Teoria ca teoria, practica ne omoară!
Numai cine face de multe ori o rețetă iese perfect. Dacă mai e necesară apă se vede la frământat.
|
Te rog sa ma ierti sora ca punind intrebarile respective ai putut intelege altceva decit buna intentie sau o fireasca intentie din partea mea .
Reteta pt. facut prescura arata ca la 1 Kg. de faina se foloseste 0,5 litrii de apa . O cantitate mica de apa pt. 1 Kg. de faina, dar se foloseste doar atit deoarece este f. important ca prescura sa fie f. densa, f. consistenta , f. ,,batuta" in miez deoare astfel facuta trebuie sa indeplineasca anumite calitati obligatorii si-anume , in primul rind, aceea ca sa se taie fara firimituri. La ridicarea sfintului agnet nu trebuie sa se desprinda firimituri sau din el sa nu mai cada firimituri dupa ce s-a pus pe sfintul disc. Aceasta calitate o da numai consistenta crescuta .
Dar o piine pt. consum nu se face asa de virtoasa precum o prescura ! Unei piini i se cer alte calitati decit unei prescuri.
Ori in reteta ta se foloseste apa inca si mai putina decit pt. prepararea unei prescuri , ceea ce inseamna ca piinea va fi deosebit de virtoasa, sau ca sa exagerez, in intentia de a ma intelege mai bine, pietroasa.
Dar inteleg, din revenirea ta, ca asa se obisnuieste sa se faca piinea in zona din care esti tu .
Pt. aceasta am pus intrebarea si nu in gluma sau din alte considerente .
De asemenea , in reteta de piine cu lapte batut : eu inteleg ca cel care a postat are experienta cu reteta (sau cel putin asa se asteapta) dar la o cantitate asa de mica de faina (doar de 0,5 Kg.) faptul ca pui o lingura de sare , indiferent cum ar fi, este mult prea mult . Tu daca spui ca faci piine ma astept sa iti dai seama despre ce se vorbeste cind auzi cantitatile.
De asemenea intre o lingura rasa cu sare si una cu virf este deosebire de aproape o lingurita iar cei care maninca sare (adica toti oamenii de pe pamint) pot intelege ce semnifica aceasta diferenta . Cu atit mai mult cei ce nu obisnuiesc sa consume decit f. putina sare in mincare sau mai ales cei care au interdictie .
Asadar, intrebarile mele au aparut din experienta mea de teoretician sau de practician ? Socoteste tu, sa vedem ghicesti !?
Insa in nici un caz din rigori de retetare sau din ifose de panificar !
Iacata ca s-a si facut corectia... asta aviz celor neseriosi...dacav exista