Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   ORTODOXIA SI ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=524)

Mirean 09.01.2008 14:43:08

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Mirean,suntdoua intrebari la care nu poti raspunde,nici tu,nici ecumenistii:

- Care e dovada ca Sf.Parinti au indemnat si au facut rugaciuni comune cu ereticii

- Si daca totul e asa idilic,frumos si perfect cu ecumenismul,atunci oare cum va mai veni sfarsitul lumii

Raspunde la astea daca poti.

- deja ai primit raspunsul
- "Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal (Matei 24,36).

dar mai spune ceva acolo:
"Iar daca acea sluga, rea fiind, va zice in inima sa: Stapanul meu intarzie, Si va incepe sa bata pe cei ce slujesc impreuna cu el, sa mănânce si sa bea cu betivii, Veni-va stapanul slugii aceleia in ziua cand nu se asteapta si in ceasul pe care nu-l cunoaste, Si o va taia din dregatorie si partea ei o va pune cu fatarnicii. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor. ([atei 24, 48-51)

Traditie 09.01.2008 14:44:21

Mirean, repet ca stilistii nu fac parte din Biserica Ortodoxa, sunt respinsi de biserica din Ierusalim si de athoniti, poate sunt sprijiniti moral de biserica rusa dar cred ca oficial si de catre rusi sunt considerati schizmatici, cum de fapt sunt.

Omoforul nu trebuie sa aiba imaginea unui trandafir, este doar cazul cu acel episcop. Uite înca o imagine:

În primul mesaj cu fotografiile, prima si ultima evident nu sunt facute în cursul Sf. Liturghii dar cea de a doua îl prezinta pe patriarh în vestmânt liturgic.

Mirean 09.01.2008 14:47:27

Citat:

Mirean,inca nu ai inteles ca si rugaciunile comune sunt pacat,nu numai liturghiile?De cate ori sa mai repetam,ca ne vine lehamite...

Nu vad de ce te obosesti sa repeti.
Eu ti-am spus parerea mea, tu ai spus-o pe a ta. Eu raman in BOR, tu esti pe picior de plecare... Nu vad de ce te superi.
Asa cum nu vad de ce, daca tot vrei sa pleci, arunci cu noroi in urma.
Nu te condamn pentru ce faci, nici nu am acest drept. Pur si simplu este o discutie...nu trebuie sa iei totul personal.
Si nici nu vreau sa se interpreteze ca eu vreau sa te conving ca am dreptate, nici ca tu vrei sa ma convingi ca ai dreptate.

Asta daca nu are dreptate calator cu "racolarea". :) Glumeam si eu, nu te supara!

Mirean 09.01.2008 14:54:16

Traditie, repet, nu vreau sa polemizam asupra calendarului.
In ce priveste vesmintele liturgice, asa cum am spus, si asa cum rezulta si din acesta ultima fotografie trimisa de tine, ierarhii nu poarta mantie la Sf. Liturghie.
Ceea ce se vede in fotografie cu cei patru ierarhi, este sacosul, iar mantia nu este imbracata.
Ori in toate pozele trimise initial de tine ierahul respectiv are mantie, deci nu participa la Liturghie.

Traditie 09.01.2008 15:01:45

Traditie, repet, nu vreau sa polemizam asupra calendarului.

Nu vorbeam de calendar ci de stilisti.

Ori in toate pozele trimise initial de tine ierahul respectiv are mantie, deci nu participa la Liturghie.

Nu. Numai în prima si a treia fotografie poarta mantia, în a doua fotografie nu poarta mantie ci vestmânt liturgic.

MARIUS_DANIEL 09.01.2008 15:04:55

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

- Care e dovada ca Sf.Parinti au indemnat si au facut rugaciuni comune cu ereticii

- Si daca totul e asa idilic,frumos si perfect cu ecumenismul,atunci oare cum va mai veni sfarsitul lumii

- "Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal (Matei 24,36).

"Iar daca acea sluga, rea fiind, va zice in inima sa: Stapanul meu intarzie, Si va incepe sa bata pe cei ce slujesc impreuna cu el, sa mănânce si sa bea cu betivii, Veni-va stapanul slugii aceleia in ziua cand nu se asteapta si in ceasul pe care nu-l cunoaste, Si o va taia din dregatorie si partea ei o va pune cu fatarnicii. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor. ([atei 24, 48-51)

Bine,bine,dar ca idee,cum zici tu despre ecumenism,se pare ca sfarsitul nu mai vine deloc,totul e perfect,prin "unirea" crestinilor.In Biblie scrie semnele sfarsitului prin apostazia ce va veni din cauza ecumenismului,si nimeni nu va putea spune la Judecata ca n-a vazut semnele,deoarece Mantuitorul le va spune:"Fatarnicilor,fata cerului stiti s-o judecati,dar semnele nu stiti sa le cititi."

MARIUS_DANIEL 09.01.2008 15:09:55

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Asta nu e raspuns pentru ca nu ai unul.Nu exista nici o dovada ca Sf.Parinti au indemnat si au facut rugaciuni comune cu ereticii,dimpotriva,exista multe contraargumente.Nu e vorba ca eu spun ca intarzie sfarsitul,din contra eu spun ca se apropie,tu si ecumenistii tot contestati ca suntem in plina Apocalipsa si sfarsitul e aproape.Prin asta te-ai contrazis singur,ce faci,iti pui singur bete-n roti?

Mirean 09.01.2008 15:14:10

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Nu. Numai în prima si a treia fotografie poarta mantia, în a doua fotografie nu poarta mantie ci vestmânt liturgic.

Cu tot respectul, nu pot fi de acord cu tine.
Nu crezi ca niste fotografii clare, cu cei doi la o presupusa Liturghie, ar fi lamurit problema?
Adica un subiecta atat de dezbatut, o situatie care ar indicat, fara tagada, un ierarh drept "eretic" si nu exista nici o fotografie clara?
Sincer, nu sunt convins...
Oricum ai da-o nu reiese ca ar fi participat la o Liturghie comuna.
Revino cu fotografii clare! Nimeni nu a indicat vreodata clar vreo Liturghie comuna, dar majoritatea "antiecumenistilor" vorbesc despre ele. Parerea mea este ca Liturghiile comune sunt doar o dezinformare care a luat amploare.

Mirean 09.01.2008 15:19:39

Citat:

Asta nu e raspuns pentru ca nu ai unul.Nu exista nici o dovada ca Sf.Parinti au indemnat si au facut rugaciuni comune cu ereticii,dimpotriva,exista multe contraargumente.Nu e vorba ca eu spun ca intarzie sfarsitul,din contra eu spun ca se apropie,tu si ecumenistii tot contestati ca suntem in plina Apocalipsa si sfarsitul e aproape.Prin asta te-ai contrazis singur,ce faci,iti pui singur bete-n roti?

Asta ai inteles tu Daniel. Dar nu uita ca scriem pe un forum, nu este o discutie privata, si nici nu vreau sa te conving de ceva. Este, cum mai spuneam... un schimb de opinii. :)

Mirean 09.01.2008 15:25:46

Citat:

In Biblie scrie semnele sfarsitului prin apostazia ce va veni din cauza ecumenismului,si nimeni nu va putea spune la Judecata ca n-a vazut semnele,deoarece Mantuitorul le va spune:"Fatarnicilor,fata cerului stiti s-o judecati,dar semnele nu stiti sa le cititi."

Am ratat versetele cu "ecumenism" din Sfanta Scriptura. esti bun sa mi le indici?

Pe linia indicate de tine iata ce am gasit eu ca semen ale "venirii timpului":
Propovaduirea Evangheliei la toate neamurile
Ivirea de prooroci mincinosi si caderea multora de la credinta, precum si inmultirea faradelegilor intre oameni
Venirea lui Antihrist
Venirea pe pamant a lui Enoh si Ilie
Multe si mari catastrofe in natura si intre oameni
Convertirea poporului evreu la crestinism
Aratarea pe cer a semnului Fiului Omului

Intersany mi s-a parut:Propovaduirea Evangheliei la toate neamurile

Intre profetiile facute de Mantuitorul cu privire la sfarsitul lumii este si aceasta: "Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea, spre mantuire la toate neamurile, si atunci va veni sfarsitul" (Matei 24,14). Din aceasta profetie nu rezulta ca Evanghelia va fi primita de toate popoarele, de asemenea nici faptul ca sfarsitul va veni indata ce Evanghelia va fi propovaduita la toata lumea. Asadar, esentialul este ca la toate popoarele din lumea intreaga, indiferent de multimea lor si de locul in care traiesc, sa se fi vestit Evanghelia prin propovaduitori, indiferent daca ea va fi primita sau nu.

Mai multe aici http://www.razboiulnevazut.org/articol/84/Semnele-timpului

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:53:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.