Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
(Post 408563)
De ve vă macină lipsa Adevărului, unde vă este identitatea dacă sunteți în Adevăr?
|
Nu sunt sigur că înțeleg întrebarea dv. Lipsa Adevărului nu am auzit să macine pe niciun catolic. Iar identitatea catolică este dată de cele trei elemente care fac ca Biserica să fie Una: o singură credință, o singură adunare sub același cap văzut și unitatea sacramentală.
Citat:
Dacă credința catolică este completă, ce urmărește de fapt prin unirea bisericilor?
|
Cei care ajung să descopere adevărul, mai ales dacă acest lucru se întâmplă după o lungă căutare proprie, simt nevoia intrinsecă, dată de impulsul inimii lor, de a-l împărtăși și altora. Cu mii de ani în urmă, un savant grec, în timp ce făcea baie, a realizat că greutatea trupului său este mai mică în imersie. Gol, fără să pregete, a ieșit pe străzi strigând oricui era dispus să îl asculte: "Am descoperit ! Am descoperit!" Ce urmărea, oare, acel savant ?
Citat:
De nu-și vede de credința ei (BC), iar cine dorește să intre în ea să fie primit, fără a fi forțat?
|
Ultima oară când am verificat, BC își vedea de credința ei. Dimpotrivă, alte Biserici și alcătuiri ecleziale sunt permanent ocupate să arate cât de mult greșește BC în credința ei. Iar de primit cu forța, eu nu am auzit pe nimeni să ajungă a fi catolic cu forța. Eu, în mod sigur nu am fost forțat să trec Tibrul.
Citat:
Unde este iubirea când tu forțezi lucrurile?
|
Cristos, iubindu-i pe oameni, așteaptă totuși ca ei să Îl aleagă în mod liber. Acesta este motivul pentru care Biserica, maica noastră, nu forțează pe nimeni să se înroleze sub steagul ei, dar îi sfătuiește pe toți.
Citat:
De ce se dorește unirea bisericilor? Care este ideea ecumenismului?
|
Din poruncă dumnezeiască. Indiferent că ne place sau nu ecumenismul, indiferent că ne sună bine sau nu, atâta timp cât vrem să facem voia lui Cristos, trebuie să ne rugăm și să lucrăm spre unirea tuturor celor care își spun creștini, pentru a fi o singură turmă și un singur păstor. Nu avem de ales: nu voia noastră trebuie să o țintim, ci voia Lui.